Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:36, 19. 3. 2022.

| Društvo

Apel za pomoć petočlanoj porodici Stamenković iz okoline Vlasotinca

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Pokreni život
1 na 3800; foto: Humanitarna organizacija "Pokreni život"

Petočlana porodica Stamenković iz sela Kruševica kod Vlasotinca živi u neuslovnoj kući oronulih zidova, bez kupatila i vode. Jedan od dečaka boluje od epilepsije i terapije prima u Nišu, što iziskuje mnogo novca, pa iz Humanitarne organizacije “Pokreni život” apeluju na sve ljude koji mogu da im pomognu.

5-godišnji Mihajlo često ima epileptične napade, a 48-godišnji otac Bojan ne bira poslove kako bi zaradio za njegove terapije.

Imaju samo dve sobe, 3-godišnji Đorđe spava u krevecu, dok Mihajlo spava sa roditeljima. Zimi svi žive u jednoj sobi, a leti najstariji sin, 12-godišnji Jovan, koristi drugu sobu. Vodu nemaju, pa greju onu iz bunara i kupaju se u koritu.

Porodica Stamenković živi u nepodnošljivim uslovima, osim oronulih zidova, uništenog pokućstva i optimizma ne poseduju ništa - kažu iz organizacije “Pokreni život”.

Kako navode, 39-godišnja majka Maja živela je kao dete u veoma siromašnoj porodici i bila je žrtva porodičnog nasilja, a često je bila na ulici.

Najstariji sin Jovan je odličan učenik, čuva braću i u slobodno vreme ide sa ocem do planine odakle donose drva za ogrev.

Oni koji žele da pomognu mogu to da urade putem SMS-a, tako što će poslati 1 na 3800, putem PayPal naloga paypal.me/pokrenizivotsrb ili preko sajta www.pokrenizivot.com/donacija

Novac se može uplatiti i na dinarski račun 165-7010855807-48 u banci Addico ili dinarski račun 160-6000000838286-13 u banci Intesa, kao i na devizni račun IBAN: RS351657010855831-73.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djordje Djordjevic

    21:28 // 20. 3. 2022.

    Prosle godine sam radio kao taxista u Vlasotincu i neretko sam vozio ovu porodicu do grada zbog dece da bi mogla da ispune osnovne potrebe a majka ove dece je jedna jaka zena i cista dusa. Molim vas da svi pomognemo koliko mozemo jer znam da oni to sigurno zasluzuju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: