Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:54, 6. 7. 2021.

Apelacioni sud odbio žalbu, programerima iz Niša preti izručenje u Ameriku

programeri Čeka se odluka ministarke pravde; foto: pexels.com

Ukoliko ministarka pravde ne odluči drugačije, 10 programera iz Niša koji se sumnjiče za digitalnu prevaru vrednu 70 miliona dolara biće izručeni Amrici gde će im se suditi i gde ih, prema rečima advokata Milana Petrovića, najverovatnije čekaju dugogodišnje robije. Petrović i dalje tvrdi da nema osnova za izručenje ni u samom procesu, ni u ugovoru o izručenju koji Srbija ima sa SAD.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Nikola

    18:45 // 6. 7. 2021.

    Kriminalci, a ne programeri...

    • Pjerica

      20:22 // 6. 7. 2021.

      Verujem da nisu svi kriminalci..
      Da li je kriminalac onaj sto radi u Zastavi Kragujevac i pravi oruzje koje posle mafijas iskoristi za ubistvo? Da li je saucesnik?

      Imate mali milion firmi u Srbiji gde su gazde kriminalci.. Da li su i njihovi radnici onda kriminalci?

      Neka se samo sudi posteno, pa ko je kriv, ne zalim ga..

    • Miloš Durlan

      20:46 // 6. 7. 2021.

      Kriminalci kazes? Pa jeste ovi ce za Ameriku a sta cemo sa pravim kriminalcima?

  • Ja

    18:57 // 6. 7. 2021.

    Nemaju ni jedan opipljiv dokaz a resili da isporuce.

    Vi sto imate pogane jezike, treba da vas bude sramota. Neznate ove ljude, nikada im oci niste videli, a odmah ih osudjujete, treba da se stidite.

    • Soklen

      21:49 // 6. 7. 2021.

      Tebi mora da je sin medju njima ili brat. Zasto neko mora da zna lopova kome je dokazana pljacka od 70 miliona $? Bolje nikada i oci da im ne vidim jer se gadim takvih ljudi. Po tvom komentaru zakljucujem da podrzavas lopove i pljackase tudjih racuna. Za tebe je to normalno?

    • Sale

      13:23 // 7. 7. 2021.

      Ma pazi bogati kriminalce i ne treba gledati u oči prepoznaju se po hodu...

  • Колумбо & Каравела

    19:14 // 6. 7. 2021.

    Колико њихових вршњака копа и рукама и ногама да се домогне америке ,а ОНИ НЕЋЕ да оду,по обећању на вишегодишње,гарантоване боравишне дозволеПамет у главу децо - закон мора да се поштује,превара/пљачка се санкционише,неке судије не могу да се купе/подмите.Нека њихова судбина буде опомена и наук другима .

  • Mile

    19:20 // 6. 7. 2021.

    Ako priznaju americki dolar, fer bi bilo da priznaju i americki sud.

  • KOVID20

    19:21 // 6. 7. 2021.

    Da li su kriminalci ili nisu može i ovde da se dokaže. Amerikanci demonstriraju silu nad takvim smešnim državama kao što je naša. Nijedan njihov zlotvor nije odgovarao što su pobili naše ljude i decu, i osakatili za vreme zadnje agresije, a naši treba njima da odgovaraju zati što su oni puni para a ujedno glupi i pohlepni. Valjda će ova snishodljiva vlast jednom da se uspravi i zaštiti svoje ljude

    • JLS

      08:48 // 7. 7. 2021.

      Amerika demonstrira silu nad svima, ne samo nad Srbijom, zato sto Amerika jeste sila. Ovde ne moze da se dokaze da li su ovi momci kriminalci ili nisu, jer su vecina sudija u Srbiji kriminalci... Nije srpsko pravosudje sposobno, ni tehnicki, ni moralno, da sudi bilo kome... Mozda su Amerikanci glupi i pohlepni, ali su, za razliku od "pametnih i skromnih" Srba, umeli da naprave ozbiljnu drzavu.

    • Torpedo

      19:46 // 7. 7. 2021.

      Mogao bih s tobom da se slozim, ali, daj nam definiciju, zasto smo mi , po tebi, smesna drzava ! Izraz ti je neadekvatan, daleko smo mi od humora !

  • nisliski mohikanac

    19:34 // 6. 7. 2021.

    svi su banena samo ameri hapse i nasli sa njima da se zezaju.vrlo moguce i da nisu ni znali sta rade ali to tesko sa ce da dokazu.zalosno.

  • Samo Nis

    19:37 // 6. 7. 2021.

    Jel moze gospodin Petrovic da pojasni zasto bi optuzenima bila ugrozena ljudska prava u SAD?Na koji nacin SAD ugrozava ljudska prava i na osnovu cega je on dosao do tog zakljucka?

  • Pjer

    19:57 // 6. 7. 2021.

    Ja razumem da g-din Milan branilac i da mora da izmisli prećuti istinu i tako dalje. Ali ne može Milanče moj dragi pa nije ovo Niš kasaba "pa će zoveš na kafu u pležer da se dogovorite" ne biva. Ko se kriminala lati od kriminala i strada. Bahatost foliranje pokazivanje para i eto. To li je život i sudbina. Žene same lutaju po ulicama po gradovima oni iza četiri zida. Uništeni životi nema tih para.

  • Miloš

    20:48 // 6. 7. 2021.

    Ko ima ima, ko mema citace vesti o onima koji imaju.

  • Pjer

    20:50 // 6. 7. 2021.

    Advokatsko razmišljanje je sledeće: Da mi uspemo da ih ovde zadržimo pa ćemo posle kad se malo zaboravi iz sve trikove i nedovršeno naše pravosudje da ih izvučemo 2 ili 3 god uz dobro vladanje i pritvor uračunat oni već na slobodi. Sad što kaže neko Što uskraćena prava u Americi? Pa ne šalju ih u Libiju ili Irak Tursku zatvori ko hoteli sve uredjeno samo što sude po zasluzi i objektivno.

  • Ilić

    21:34 // 6. 7. 2021.

    Bojim se da su nalogodavci i oni koji su zadržali većinu dolara i dalje na slobodi!

    • Vojce

      18:24 // 7. 7. 2021.

      Nemaju amerikanci problem da otmu nalogodavce i da ih vezane kao vrece krompira isporuce u USA na ispitivanje. Osim toga imamo onaj sporazum o slobodnom vrsljanju amerikanaca po Srbiji ako se secate,

  • Pera Mika Laza

    21:58 // 6. 7. 2021.

    Za razliku od Srbistana, u Americi postoji zakon i on se poštuje. Ko prekrši ide na robiju (ne dolazi se lako poštenim radom do skupih mercedesa i stanova) ima ovde i poštene dece koja se pošteno muče da zarade patike i telefon. Ove ne žalim ni najmanje, žalim ovu poštenu decu što ih poslodavci maltretira ju za šaku dinara.....

  • Vojce

    22:05 // 6. 7. 2021.

    Protivnik sam toga da se koristi izraz "Niski hakeri". U Nisu jedva da postoji neko ko ume kompletno da koristi MS Word. Sve dunsteri. Ne treba taj komliment "haker" nikako vezivati za Nis.

  • Nishlija

    22:12 // 6. 7. 2021.

    Ovaj advokat bas resio da ih iscedi dok ih ne ispratimo.. sa 200 miliona u bitkoine ne sumnjam da ce pokusati da ispostuju ministarku..

  • Programer 30g

    22:42 // 6. 7. 2021.

    Minimum 20 godina au **bem ti život. Nadam se da su nevini. Krađa poverilaca se USA ne toleriše mogli su i beta testere da zahtevaju. Programeri pazite šta radite pročitajte malo osnove prava i osnove morala u poslovanju. Ako vam poslodavac traži nešto sumnjivo potražite savet, zahtevajte reviziju ili dajte otkaz. To što ste omogućili nekome da stekne protiv pravnu korist ste saučesnik.

  • Nislija

    22:43 // 6. 7. 2021.

    u kucnom pritvoru a filipinka se redovno seta gradom sa nanogicom... ako nisu uzeli kes odakle im onda ferari kojim dolaze na trening u gym ?

  • John Edgar Hoover

    22:50 // 6. 7. 2021.

    Da li si krao po kucama ili na internetu zrtvama je isto. Sve su znali da urade,ali jadni nisu znali da je ovo tezak prestup.Kad se bavis kriminalom velika je veovatnoca da ces da ljusnes u zatvor.A ovi sto ih brane kako bi se osecali da ih neko oladi za zivotnu ustedjevinu? Nema vise bahacenja i mafijanja. Umesto roleksa stizu narukvice i narandzasta uniforma. Ako nisu krivi neka dokazu.

    • Vojce

      18:20 // 7. 7. 2021.

      Neznanje ne oslobadja krivice.

  • Ivana

    23:01 // 6. 7. 2021.

    Zašto je ovo bitna vest? Ja bih da pričamo i čitamo o devojčici koja je prva u tenisu o dečaki koji je prvi na takmičenju. A NE O ljudima koji su ogrezli u kriminalu. Svi smo čitali koliko i kakva im je imovina zaplenjena a svi i znamo da nisu imali za sok tako da sada mora da se ispaštaju gresi. Društvo i porodica treba da osudjuje kriminalne radnje ne da brani.deca će se sutra stideti roditelja

    • Milana

      07:56 // 7. 7. 2021.

      A u kom su to kriminalu ogrezli ??? Da nisu bacali kasetne bombe na Niš i ubijali nedužne civile , pa i trudnicu, kao što su to radili ovi koji ih optužuju i traže njihovo izručenje. Jel treba da ih izručujemo naciji koja je Srbiju zavila u crno, i komada je na tenane ...?!

  • Uncle Sam

    00:02 // 7. 7. 2021.

    Ako nisu krivi, zasto ne prihvate izrucenje u SAD i tamo dokazu nevinost… pre ce biti da znaju sta su radili, koliko su trsili i da ce to Amerikanci da sankciinisu dugogodisnjom robijom… lepse je u Srbiji gde ce advokat poznat po matematickoj kombinaciji dogovoriti sa tuzilastvom “adekvatnu” kaznu za par desetina hiljada evra npr nanogicu…

  • Vladimir Pavlovic

    01:05 // 7. 7. 2021.

    U pravu su što traze fer sudjenje u Srbiji oni su naši ljudi. Tu neka im sude, ako treba. LJUDI NISU NIŠTA KRIVI...

    • Vojce

      17:39 // 7. 7. 2021.

      Pa pustice ih iz Guantanama ako nisu nista krivi.

  • MilosNis

    01:40 // 7. 7. 2021.

    Ne zalim ih uopste, imam dosta prijatelja koji rade u IT industriji, programiranje, dizajn i svasta nesto oko servera i mreza rade po 10 neki i 12h dnevno, imaju dobre plate ali niko im nikada nije zakucao na vrata niti ce. Nista se slcajno ne desava. Oni su radili sve ovo nadajuci se da rade iz Srbije da nema izrucenja i da niko ne pita odakle ti novac da kupis besna kola, stanove, nekretnine!

  • Arnold

    09:59 // 7. 7. 2021.

    M izrucismo onolike predsednike, funkcionere i generale a ovde se neki tresu zbog desetak lopova sa dna drustvenog taloga. Svi znamo da u Srbiji ne bi imali fer sudjenje i da bi bili nagradjeni za tezak lopovluk. S druge strane ako su nevini cemu tolika drama, plac i moljakanje da se ne izruce???

    • Miloje

      15:27 // 7. 7. 2021.

      za tebe su oni GOSPODA !!! Svi do jednog !!!

  • Tadija

    11:34 // 7. 7. 2021.

    FBI se sigurno ne bi umešao da stvar nije veoma ozbiljna i u to uopšte ne treba sumnjati. Ako su nevini, na sudu neće moći da dokažu krivicu, tako da ne treba da brinu, a ako su krivi, onda se zna, svemu dođe kraj, naročito ako ste u kriminalu. U Americi se zakoni moraju poštovati i nema povlašćenih za razliku od Srbije.

  • Aca

    13:19 // 7. 7. 2021.

    Naravno lepo im bilo dok su krali...

  • Jeste i biće

    13:12 // 8. 7. 2021.

    Takvi u Americi ne idu na robiju, da se razumemo. Amerika ih hoće jer su genijalci i kako god da budu "osudjeni" biće dobro. Amerika nije glupa zemlja

    • Ouzo

      19:47 // 8. 7. 2021.

      Predji na gledanje evropskih filmova, realniji su od holivudskih !

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: