Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:35, 31. 3. 2023.

| Društvo

Apelaciono tužilaštvo o krivičnoj prijavi protiv Vučića

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
aleksandar vučić
Žalba o krivičnoj prijavi protiv Vučića poslata Apelacionom sudu; Foto: Lj. M.

Nakon što je Više javno tužilaštvo u Beogradu posle samo 5 dana odbacilo krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića zbog krivičnog dela ugrožavanja teritorijalne celine iz člana 307 Krivičnog zakona Srbije, Pokret Uspravna Srbija uputio je u zakonskom roku prigovor Apelacionom javnom tužilaštvu na to rešenje.

Od Apelacionog javnog tužilaštva traže da (u skladu sa članom 51 stav 3 Zakona o krivičnom postupku) usvoji prigovor i Višem javnom tužilaštvu izda obavezno uputstvo da preduzme krivično gonjenje protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića. dobrašinović Dragan Dobrašinović jedan od osnivača pokreta Uspravna Srbija i potpisnik krivične prijave; Foto: D.D.

Imajući u vidu okolnost da je, potpuno suprotno tvrdnjama Višeg javnog tužilaštva da od strane predsednika Republike Srbije “nije preduzeto protivustavno delovanje u pokušaju da se otcepi neki deo teritorije Srbije”, smatramo da je Aleksandar Vučić prihvatanjem Sporazuma uradio sve što je bilo u njegovoj moći da na protivustavan način otcepi Kosovo i Metohiju od dela teritorije Republike Srbije - kaže Dragan Dobrašinović, predsednik Uspravne Srbije.

Dodaje i da su u prigovoru detaljno navedeni svi nedostaci, nepreciznosti i neistinitosti koji, uz žaljenja vredan pokušaj Višeg javnog tužilaštva da izbegne procesuiranje svog stvarnog šefa – Aleksandra Vučića, čine početak, sredinu i kraj akta nedostojnog ičega što se može nazvati pravosudnom institucijom.

Teško je zamisliti kraće obrazloženje jedne tužilačke odluke koje u sebi sadrži više materijalnih, činjeničnih i logičkih grešaka od ovoga koje je u velikoj žurbi, koja je specifičan vid izražavanja lojalnosti predsedniku Republike Srbije, uspelo da napiše Više javno tužilaštvo. Tih dvadesetak redova sačinjenih s mukom koja je proizvod sticaja ogromne servilnosti i još veće neukosti, biće pravi dragulj u istoriji tužilačkog beščašća - rekao je Dobrašinović.

Inače, osim krivične prijave nadležnom Višem tužilaštvu, pokret Uspravna Srbija je pre desetak dana pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu inicirao postupak za lišenje Aleksandra Vučića poslovne sposobnosti po službenoj dužnosti, a u kome pozivaju sud da u skladu sa odredbama Zakona o vanparničnom postupku, po službenoj dužnosti, sprovede odgovarajući postupak i nakon neuropsihijatrijskog veštačenja liši Aleksandra Vučića poslovne sposobnosti i, ukoliko nađe za neophodno, donese rešenje o njegovom smeštanju u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu na 30 dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • PK nikad vise

    02:10 // 2. 4. 2023.

    Procitah ovo 1. aprila i sve se nadam da je zezanje. Jer ako nije, prokupcani su se opet dokazali kao najgluplji narod u Srbiji. Sve viceve o Muji, plavusama i pandurima preimenovati u viceve o prokupcanima.

  • B.Petrović, dipl.penz.maš.

    10:36 // 1. 4. 2023.

    i nerazumeju na kakav su stravičan ekspeeiment pristali.
    Miting u Kraljevu je potvrdio ovu moju na nauci zasnovanu konstataciju.

  • Bata Petrović, pučki psihijatar

    09:03 // 1. 4. 2023.

    Vučić je svojom POLITIKOM USLOVNOG REFLEXA sveo svoje pripdnike tzv.stranke sns na neljude( ne koristim adekvatni termin).
    Jeste to politikantska veština ali ipak mislim da izhumanih razloga to ne treba da koristi za svoju ličnu neogranicenu vlast.
    Jer on je ipak obrazovan, ima nekakav fakultet i ZNA STA RADI.
    Oni, njegovi podanici , od 70% nepismenog stanovnistva srbije 95%su članovi i nerazum

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: