Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:48, 2. 4. 2020.

| Društvo

Aplauz u 20 sati za nezavisne i slobodne medije

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
aplauz
Aplauz za lekare, aplauz za medije, aplauz za život i ljude; foto: Vanja Keser

Inicijativa Ne davimo Beograd poziva građane da večeras “Aplauz u 8” posvetimo nezavisnim i slobodnim medijima, kao i profesionalnim i odgovornim novinarima i novinarkama. Razlog za ovu inicijativu je sinoćnje hapšenje Ane Lalić, novinarke iz Novog Sada.

Hapšenje novinarke pod izgovorom sprečavanja širenja lažnih vesti i panike, kako kažu u Inicijativi “Ne davimo Beograd”, novi je udarac za slobodu medija.

U vreme kada je na snazi vanredno stanje i sloboda građana ograničena, važnost pravovremenih, jasnih i tačnih vesti je ključna. Posebno o javnom zdravlju, temi koju je novinarka Ana Lalić obrađivala, a koja nas sve u ovim trenucima najviše interesuje - kažu iz ove organizacije.

Zato pozivaju sve koji inače aplaudiraju lekarima, da večeras u 20 sati, aplauz bude podrška za nezavisne i slobodne medije.

Podsetimo, Lalićeva je uhapšena zbog navodnog širenja panike i lažnih vesti u vreme vanrednog stanja, a sve zbog teksta koji je objavila na portalu Nova.rs u kojem su svedočenja lekara o teškim uslovima rada u Kliničkom centru Vojvodina.

Pošto je noć provela u pritvoru, saslušana je i puštena na slobodu uz jaku reakciju kolega, građana, domaćih i međunarodnih udruženja, a premijerka Ana Brnabi je u međuvremenu ukinula odluku o centralizaciji informacija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • SALE

    22:10 // 2. 4. 2020.

    U Vlasotincu sve fabrike rade,tipa 300+ ljudi u smeni, kantina ista kao i ranije,radnici jednim dnevno aplaudirali sebi, danas rečeno ko ponovi OTKAZ.

    • Marko Nikolić

      00:46 // 3. 4. 2020.

      Mislim da baš tu vest treba mediji da objave. Po kojoj osnovi mogu da zabrane radnicima da aplaudiraju sebi.ajde da je poziv na štrajk ili u nemire..ali ovako.....ok.možda nekome deluje kao provokacija

  • Marko Nikolić

    20:07 // 2. 4. 2020.

    Meni je koza danas ojarila tri jarića.. Može li aplauz ?

  • Vucko

    18:55 // 2. 4. 2020.

    Aplauz u 20h je za zdravstvene radnike, i nece svaka susa da odredjuje za koga se tapse. Slobodni mediji u Srbiji ne postoje, neki su za vlast, neki za opoziciju, neki pod uticajem SAD, neki EU, a neki Rusije.

    • Milorad

      00:17 // 3. 4. 2020.

      Lepo si to rekao!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: