Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:45, 12. 12. 2017.

| Društvo

Aplikacijom obaveštavaju roditelje da im deca nisu došla u školu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
OŠ Desanka Maksimović
Roditelji dobiju SMS poruku kad im dete ne dođe u školu; foto: OŠ "Desanka Maksimović"

Osim elektronskog dnevnika, gde roditelji u svakom trenutku mogu da vide ocene svoje dece, Osnovna škola “Desanka Maksimović” koja se nalazi u naselju 9. maj na Paliluli, osmislila je i aplikaciju koja obaveštava roditelje SMS-om da im dete nije došlo u školu.

U školi kažu da su specifični po tome što imaju osam izdvojenih odeljenja i veliki broj đaka putnika, koji idu iz okolnih sela do škole, a često i po lošem vremenu. Zato su, kako kažu, pronašli zanimljivo rešenje kojim bi trebalo da se poveća bezbednost učenika, ali i obezbedi bolja komunikacija sa roditeljima. SMS Poruka koju roditelji dobiju kad dete ne dođe na nastavu; foto: OŠ "Desanka Maksimović"

“Desankin SMS servis” je namenjen roditeljima, a obaveštava ih SMS-om kada im dete ne dođe na nastavu.

Ovaj servis funkcioniše preko elektronskog dnevnika. Njegova svrha je prvenstveno povećanje bezbednosti učenika i unapređenje komunikacije sa roditeljima - dodaju u školi.

Kažu da su se roditelji obradovali što ovakav sistem postoji i smatraju da će se osećati sigurnije ako dobiju obaveštenje da im dete nije došlo na nastavu, a poslali su ga u školu.


Novina i elektronski dnevnik

Iz škole "Desanka Maksimović" su osmislili i sopstveni elektronski dnevnik, a kažu da on omogućava bolju komunikaciju između odeljenskih starešina, učitelja, nastavnika, roditelja, stručnih saradnika i rukovodstva škole.

Pored toga što roditelji u svakom trenutku mogu, uz potpunu diskreciju, pogledati ocene svog deteta, elektronski dnevnik omogućava i međusobnu komunikaciju između samih učitelja i nastavnika, koji rade u različitim izdvojenim odeljenjima - pojašnjavaju u školi.

U njemu postoji i baza svih učenika i odeljenja, dodaju, koja je dostupna stručnim saradnicima i odeljenskim starešinama, kao i članovima tima za zaštitu učenika od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.

Na osnovu podataka iz evidencije, stručna služba na nedeljnom nivou pravi plan odlazaka u izdvojena odeljenja, što se objavljuje na sajtu i oglasnim tablama kako bi roditelji i učenici unapred bili informisani koji će stručni saradnik (pedagog, psiholog, socijalni radnik, bibliotekar) biti sledeće nedelje u njihovom izdvojenom odeljenju i kako bi im se po potrebi mogli obratiti - pojašnjavaju u školi.

Elektronski dnevnik sadrži i evidenciju o tome šta je sve preduzeto za svakog učenika i svako odeljenje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija

    08:48 // 13. 12. 2017.

    Sve je to super ali stvarno bi bilo lepo da se kaze ko je osmislio aplikaciju? Nije da je od zivotne vaznosti, ali je ljudski!

  • Milan Dinić

    23:05 // 12. 12. 2017.

    Trebali ste u tekstu da navedete da je autor te aplikacije Filip Klain, nastavnik informatike u toj školi. Sad svi prisvajaju njegov rad i znanje.Fićo, svaka ti čast!

  • Hela

    16:03 // 12. 12. 2017.

    Zalosno.Ovoliko uznapredovanje tehnike nece izci na dobro.Najbolje da deca i ne idu u skolu,neka uče sa internetas

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: