Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:35, 6. 2. 2017.

| Društvo

Apoteka “Higija” menja lokaciju

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Detalji još uvek nepoznati; ilustracija; foto: A. K.
Detalji još uvek nepoznati; ilustracija; foto: A. K.

Umesto u Obrenovićevoj ulici u Nišu, apoteka “Higija” koja se dugi niz godina nalazi na ovom mestu, uskoro bi trebalo da bude premeštena na drugu lokaciju. Nalog je dao Grad, što je potvrdio direktor “Apoteka Niš” Dimitrije Janković, ali nije želeo da komentariše razloge za ovakvu odluku.

Zbog čega su čelnici Grada odlučili da apoteka koja je godinama u centru grada više ne treba da bude tamo nije poznato, jer Janković nije želeo da komentariše tu odluku dok ne bude razgovarao sa ljudima iz Sekretarijata za imovinu i svojim zaposlenima, a na sastanku bi, kaže, najverovatnije trebalo da bude i gradonačelnik.

On nije kazao ni kada će ova apoteka biti iseljena i koja bi mogla da bude njena nova lokacija. U niškom Sekretarijatu za imovinu rekli su da je "kraj radnog vremena i da za to vreme ne mogu da dobiju informacije” o promeni lokacije ove apoteke.

Janković koji trenutno nije u Nišu, kaže da je zahtev za iseljenje apoteke stigao u njegovom odsustvu, pa je reagovao putem mejlova i telefonom. Koliko je selidba dobra ideja, dodaje, “zavisi za šta i za koga”.

Za Grad sigurno jeste, a za apoteku diskutabilno, mada mnoge stvari koje se dešavaju u okruženju što se tiče konkurencije i svega ostalog nam ne idu na ruku pa smo opet najbolja apoteka u Srbiji - kaže Janković.

On ističe da će se boriti šta god da bude odlučeno i siguran je da će na sastanku naći najbolji način da prevaziđu ovaj problem.

Ako uopšte ovo može da se posmatra kao problem, jer izvesne grupacije ljudi žele da ga predstave kao problem - kazao je Janković.

Nada se da će nakon razgovora, koji bi trebalo da bude za nekoliko dana, zajedno pronaći najbolje rešenje i da će Grad i "Apoteka" biti zadovoljni ishodom.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • zastitnik građana

    23:16 // 8. 2. 2017.

    50 godina postoji ta apoteka na tom mestu i celom gradu od koristi. Sada gde ste da branimo jednu apoteku? Gledajte sta su Rumuni uradili sa protestima a mi postadosmo " mrtav grad". Sete se gradjana samo kad su izbori. Napravite bar vrtić ako baš morate da sklonite apoteku.

  • Student

    00:09 // 7. 2. 2017.

    Apoteka Nis ima u svom vlasnistvu lokale koje je grad preuzeo kao osnivac iako su lokali placeni iz sredstava same apoteke. Apoteke ce biti preseljene ili ugasene a onda i privatizovane jer grad ima veci interes da proda dobre lokacije nego da kroz privaizaciju to naplati. Plan drzave je da privatizuje sve apoteke. Proverite zasto je zatvorena apoteka na trosarini a na tom mestu otvorena posta.

  • djula

    23:50 // 6. 2. 2017.

    U 100 marke da ce tu biti kafic...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: