Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:21, 29. 11. 2017.

| Društvo

“Apoteke Niš” dobile novog-starog direktora ranije smenjenog zbog nepotizma

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
Apoteka “Ćele kula” neće raditi dva dana, dežuraće apoteka “Higija”
Korumpirani direktor se vraća u fotelju; foto: JV arhiva

Nekadašnji direktor Apoteke Niš Radojko Matić, koji je smenjen 2013. godine, nakon što je Agencija za borbu korupcije protiv njega pokrenula postupak, jer je u toj ustanovi zaposlio svoju ćerku, nakon 5 meseci u v. d. stanju i sprovedenog konkursa, i zvanično vraća u direktorsku fotelju.

Dok članica Odbora za imenovanja iz Pokreta "Dosta je bilo" Radmila Popović tvrdi da je ovakva odluka skandalozna, predsednik ovog Odbora Ivan Jovanović (SNS) kaže da biranje direktora nije u njihovoj nadležnosti.

Upravni odbor javne zdravstvene ustanove “Apoteke Niš” od 2 kandidata, odabrao je Matića, koji je nakon neuspelog konkursa za direktore, na predlog Srpske napredne stranke, imenovan za v. d. direktora ove ustanove juna 2017. godine, iako je upravo odatle smenjen 2013, nakon što je Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila da je prekršio Zakon, time što je u toj ustanovi zaposlio svoju ćerku Branislavu Matić.

agencija Konačno rešenje Agencije za borbu protiv korupcije protiv Radojka MatićaČlanica Odbora za imenovanja ispred Pokreta “Dosta je bilo” Radmila Popović, kaže da je na sednici Odbora za imenovanja bila jedina koja se usprotivila ovakvom odabiru, ali da nije naišla na podršku kolega iz vladajuće većine.

Pokret “Dosta je bilo” kritikovao je rešenje da Matić bude i v. d. direktora, a sada je samo realizovana početna zamisao da konkurs koji nije realizovan iz nepoznatih razloga, iako je bilo 4 ili 5 kandidata, dobije Matića za direktora - rekla je Popovićeva.

Međutim, predsednik Odobra za imenovanja Ivan Jovanović, uprkos tome što je Matić zloupotrebio službeni položaj kada je ranije obavljao ovu funkciju, ne vidi nikakvu odgovornost za njegov izbor, jer je, kako kaže, uloga Odbora za imenovanja samo da odabire upravnih odbora prosleđuje do gradske Skupštine.

Upravni odbor je taj koji je doneo odluku da Matić bude direktor. Oni su sproveli konkurs. Naše je bilo da tu odluku prosledimo dalje Skupštini - rekao je Jovanović.

Podsetimo, nakon isteka mandata direktoru Apoteke Niš Dimitriju Jankoviću i nakon neuspelog konkursa, na predlog SNS-a, na mesto v. d. direktora ove ustanove postavljen je Radojko Matić.

Tada je Pokret "Dosta je bilo" izrazio zabrinust zbog ovakvog izbora, jer smatraju da će se nepotizam u ovoj zdravstvenoj ustanovi nastaviti.

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta "Hoću da znam, partijsko zapošljavanje u javnim institucijama" koji je sufinansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • student

    09:06 // 1. 12. 2017.

    Ceo Niš je leglo nepotizma. Pođimo pre svega od Medicinskog Fakulteta, preko svih ostalih, a naročito GAF-a i Mašinskog.

  • Numancia

    18:55 // 30. 11. 2017.

    Sto gore,to za SNS bolje!

  • Kao u vrhu

    09:57 // 30. 11. 2017.

    A koliko godina je bio bez vlasti?Bio na strogom postu što bi rekao AV

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: