Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:14, 23. 11. 2012.

| Društvo

Apsurd javnih konkursa u Nišu

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
490x370-gradska-kuca.jpg
Gradska kuća

“Ako se na konkurs prijavimo ja iz SNS-a i vi iz neke druge stranke, a prema koalicionom sporazumu mi smo preuzeli odgovornost, to će radno mesto da pipadne meni”, kaže Ljubivoje Slavković, zamenik gradonačelnika Niša.

Javna je tajna da su direktorske funkcije gradskih javnih preduzeća stranački podeljena, a kako stvari stoje ista je situacija i sa gradskim upravama.

Kako objašnjava zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković prema kolaicionom sporazumu stranke preuzimaju odgovornost za određena preduzeća ili uprave, a ne direktorska ili mesta načelnika.

On kaže da su sada postavljeni načelnici Uprava po ovlašćenju i v.d. direktori javnih preduzeća, koji su na radna mesta stupili prema koalicionom sporazumu.

Novi funkcioneri, kako kaže Slavković, biće izabrani putem konkursa, ali će i tada koalicioni dogovor imati ključnu ulogu.

slavkovic Ljubivoje Slavković, zamenik gradonačelnika Niša

- Ako se na konkurs prijavimo ja iz SNS-a i vi iz neke druge stranke, a prema kolaicionom sporazumu mi smo preuzeli odgovornost, to će radno mesto da pipadne meni. Ali mi preuzimamo odgovornost i smatramo da ću ja bolje da obavljam taj posao nego neki drugi kandidat - rekao je Slavković.

I većnik Miloš Banđur smatra da je potrebno držati se koalicionog sporazuma, i zato pita zašto u Upravi za poljoprivredu još uvek nije postavljen načelnik po ovlašćenju iz SNS-a, već Upravu i dalje vodi kadar DS-a.

banđur Miloš Banđur, gradski većnik- Ja protestujem zato što načelnik po ovlašćenju nije iz SNS-a kako je dogovoreno - kaže Banđur.

Banđur veruje da će se sporazum poštovati i kada se raspišu konkursi. On pojašnjava da Srpska napredna stranka ima puno kadrova koji mogu preuzeti funkcije direktora i načelnika, a da nisu članovi stranke i da nemaju veze sa politikom. 

Na pitanja čemu konkursi i čemu priče o departizaciji, kada se sve određuje koalicionim sporazumom, novinari nisu dobili konkretne odgovore.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ogorceni

    09:31 // 28. 11. 2012.

    Ove abho i strucnjaka iz EI je sigurno Ljuba doveo da se obracuna sa onima koji su Ljubu zbog neverovatnih nemoralnih radnji , malverzacija i zloupotreba najurili iz toplane.Steta sto nije najuren na Pester a ne samo van kapija. Ovi dosli i traze da budu direktori a ljudi pali s Marsa

  • abho

    17:35 // 27. 11. 2012.

    Taj abho je najuren iz vojske zbog mahinacija i alkohola.Extra kadrovi gospodina gradonacelnika. Kako cujem Bandjur je licno pretio direktoru Toplane kako bi zaposlio nova cetiri lica. I oni pricaju kako nece praviti glomaznu administraciju! SRAMOTA BRE!!! pa kada ce taj Bandjur u zatvor po toj presudi, pa tamo neka kadrovira

  • ogorceni

    07:51 // 27. 11. 2012.

    E,pa ovi u koaliciji stvarno preterase.Cik, ako neko zna da ukljuci kompjuter od Ljubinih pulena,castim pivo.Navukli ih u toplanu ,coveka pred penzijom za direktora a skoro poslali i dva politicka komesara bivse vojno lice citaj ABHO za bezbednost ko je iso u vojsku znace i bivseg dir.u EI valjda tamo sa Ljubom imao vanredne rezultate pa EI dobro stoji, da bi naravno bili neki rukovodioci, a pojma nemaju o grejanju , sta cemo sa mladim inzenjerima koji nisu clanovi SNS ili sekte zvane URS kad ce oni na red za posao_

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: