Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:04, 16. 4. 2019.

| Društvo

Apsurd niških uličnih kanti - skinute mnogo pre nabavke novih

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
nema kante
Nestanak kanti u Nišu zbunio građane; Foto: Vanja Keser

Papiriće, kese, boce i drugo smeće kojeg bi se građani otarasili šetajući Nišom, i dalje moraju da odlažu u džepove i torbe, jer kanti još nema u mnogim delovima grada. Većnik Bratislav Vučković kaže da se trenutno planira kako će da izgleda gradski mobilijar, u koji spadaju i kante, ali je i dalje misterija zbog čega su već postojeće korpe počeli da skidaju pre više od mesec dana.

Rukovodstvo Mediane ostalo je nemo na pitanja novinara Južnih vesti - gde su nestale kante? Još početkom marta građani su primetili da ih nema u Dušanovoj, a kasnije su preko aplikacije "Prijavi problem" ukazivali da su nestale iz mnogih delova grada. Kanta U Voždovoj građani postavili kantu; Foto: Vanja Keser

Neko vreme su se Nišlije pitale šta se desilo sa korpama, a pre dve nedelje je Ljubiša Janković iz komunalnog preduzeća Mediana za Prvu televiziju rekao da je plan da se postave nove sa mallim otvorima, jer su u stare građani bacali smeće koje je za kontejnere, pa su morali često da ih prazne.

Uprava za komunalne delatnosti će u budućem periodu doneti rešenja za postavljanje tih kanti na tačno određenim mestima a Grad će nabaviti kante koje imaju te proreze, te otvore manje - rekao je Janković za Prvu.

Ipak, iz Mediane nije precizirano kada bi mogle da se postave nove kante, niti zbog čega su toliko poranili sa uklanjanjem postojećih korpi sa ulica Niša.

Iako je planom javnih nabavki za ovu godinu bilo predviđeno da se korpe nabave u aprilu, novinari zasad nisu uspeli da nađu ovakav tender, niti da od nadležnih dobiju informaciju o tome kada će biti raspisan.


Pre postavljanja kanti - prezentacija

Većnik Bratislav Vučković naveo je da se trenutno izrađuje "katalog urbanog mobilijara", kojim će biti određeno i kako će da izgledaju kante, a za ovaj posao je formirana i radna grupa.

Iako neizvesno kada će korpe ponovo visiti na stubovima i banderama, prema Vučkovićevim rečima, građani će pre njihovog postavljanja saznati kako će da izgledaju, jer se planira i javna prezentacija.

Katalogom će biti jasno definisan tip i izgled ne samo posuda za odlaganje sitnog otpada već i izgled parkovskih klupa, stubova za zaštitu zelenih površina, stubova javne rasvete, autobuskih stajališta itd...Ocekujem da će katalog urbanog mobilijara biti vrlo brzo urađen kao i javna prezentacija - napisao je Vučković u SMS-u.

Inače, ni većnik nije bio dostupan za dodatna pitanja o procesu nabavke kanti, jer nije odgovarao na pozive novinarke, što je model koji već mesecima primenjuje direktor JKP Mediana Dragoslav Pavlović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • buca

    17:29 // 16. 4. 2019.

    Ja cu da bacam svaki papiric,pikavac,pair od bureka u moju Vozdovu,pa neka dodje neko da mi pise kaznu.Kad postave korpe - necu.

  • Bobi

    16:12 // 16. 4. 2019.

    Radna grupa za kante.... Cccc... pa posle komisija...

  • Opet Komunalne AUU

    14:24 // 16. 4. 2019.

    Koji apsurd citiram: Komunalne delatnosti će u budućem periodu doneti rešenja ...Pa zar i za prethodno postavljene kanti koje su sada skinute nisu oni vršili nadzor i određivali lokacije, Gradonačelniče Načelniče da li će neko iz Komunalnih da snosi odgovornost zato što je uzalud potrošen novac poreskih obaveznika ili će te Vi i dalje da im gledate kroz prst za svaki propust koji naprave Ma da

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: