Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 28. 7. 2023.

| Društvo

Asfaltira se najnoviji niški bulevar, građani traže prvo kanalizaciju

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Bulevar Gorana Ostojića
Građani upozoravaju da će asfalt biti postavljen pre kanalizacije; foto: JV / N. Đ.

Iako je zbog nedostatka kanalizacione mreže na mestu gde se gradi novi Bulevar Gorana Ostojića dolazilo do poplava usled poslednjih kiša, Nišlije upozoravaju da su pripreme za asfaltiranje u toku. Iz firme Trace, zadužene za radove kažu da rade po nalogu i da ne znaju hoće li kanalizacije biti pre asfaltiranja.

Bulevar Gorana Ostojića Iz firme Trace kažu da ne zavisi od njih da li će kanalizacione mreže biti ili ne; foto: JV / N. Đ. Za deo nekadašnjeg Somborskog bulevara gde je letos pronađena trasa rimskog vodovoda iz perioda između 3. i 5. veka, a koji je nakon toga bio zapušten i služio kao kontejner, Nišlije tvrde da je kružni tok koji se sada pravi, nekoliko puta bio poplavljen, jer nema kanalizacije, niti odvoda za armosferske vode.

To je školski primer bahatog i nestručnog rada, jer se prva deonica od 850 metara baš dugo radi, a sada je pripremaju za asfaltiranje. Kružni tok je nekoliko puta plivao u vodi. Tada su sklanjali materijal za kružnog i postavljali novi. Verovatno će biti asfaltirano i onda po starom običaju rušeno, da bi se postavila kanalizacija - rekao je Nišlija.

Bulevar Gorana Ostojića Kružni tok već bio poplavljen zbog kiša; foto: JV / N. Đ. A na terenu, priprema se teren za asfaltiranje. Građani potvrđuju da još nema kanalizacije na toj deonici i kažu da deo oko kuća ima kanalizaciju. Pojedini kažu da kuće koje se nalaze uz bulevar, po projektu nisu predviđene.

Bulevar Gorana Ostojića Pripreme podloge za asfaltiranje počele; foto: JV / N. Đ. Takođe, radnici objašnjavaju da je projekat izmenjen i zaobilazi kuće, zbog čega i prave kružni tok. Da li će postojeća kanalizaciona mreža biti dovoljna, kao i to da li će je proširiti, pitanja su koja su poslata nadležnima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Гага

    21:38 // 30. 7. 2023.

    Прво се раде подземне инст.,па се асфалтира...још боље;инсталације испод тротоара,преко њих"бехатон"-плоче,...лакше, брже и јефтиније будуће поправке!

  • Naissus

    19:56 // 28. 7. 2023.

    Kako se uopste zove ta ulica? Jel to uopste Bulevar??

    Na mnogim autobusima i dalje stoji tabla "Somborska", tek se na retkim vidi "Bulevar Sv. Pantelejmona". Gugl mape citaju ga kao "Somborski Bulevar" (???)
    Sad vidim da levi deo ima pak neko trece ime .... O cemu se radi ovde?? Pitam ljude odozgo, sta vam pise u licnim kartama?

  • Miodrag

    15:09 // 28. 7. 2023.

    Ja sam u jedno siguran,gradjani ne moraju da brinu,taj bulevar nikada neće da završi ova vlast.Neka sledeća možda,ali ova nesposobna,sigurno ne.

    • Milan

      15:57 // 28. 7. 2023.

      Tako je, najavljuju ga ko zna koliko dugo.
      Pred svaku novu godinu pricaju "Na prolece, kad krene gradjevinska sezona, krecemo sa radom na bulevaru sv Pantelejmona.."
      Kako rade, najbolje je da ne rade, pa kad dodje neko nomalan neka uradi kako treba. Tolko smo cekali, ce sacekamo jos malo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: