Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 11. 10. 2023.

| Društvo

Asfaltirali šahte u Niškoj Banji, sad seku asfalt i "oslobađaju ih"

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
niska banja, kocka, foto citalac
foto: čitalac

Građani jedne ulice u Niškoj Banji čekali su skoro godinu dana da im završe ulicu, a nadležni su sada uradili i više od toga - asfaltirali su i delove gde su šahte. Zato sada seku asfalt da "oslobode" šahte, a građani se bune da i to dugo traje, pa im te rupe i kocke predstavljaju muku i opasnost u vožnji.

Nije redak slučaj da posle asfaltiranja šahte nisu u nivou asfalta, ali slučaj u Niškoj Banji je "malo drugačiji". Tamo je sve bilo u nivou ali ne i na "nivou" profesionalnosti.

Ulica Jovana Popovića u Niškoj Banji skoro godinu dana čeka završetak asfaltiranja, a sada ima isečen novopostavljeni asfalt koji je išao preko šahti i ventila za vodu.

Iz Opštine Niška Banja i Direkcije za izgradnju ne odgovaraju zašto se ovo desilo i kada će se rešiti, iz Vodovoda kažu da u tome nisu učestvovali, a građani moraju biti sa dodatnom pažnjom jer ostavljeni delovi nisu obeleženi i nije bezbedno za vožnju.

IMG_0514 foto: čitalac U jednoj od prometnijih ulica u opštini novembra prošle godine počelo je asfaltiranje, ali to još nije završeno, svedoče meštani. Tokom vikenda, nakon postavljenog drugog sloja asfalta, radnici su isekli delove ove ulice.

Radnici su došli isekli kocke, a kada su završili posao, ostavili su te delove po ulici. To još nije sklonjeno i danima nije bezbedno. Niti je obeleženo, niti sklonjene kocke i kada vozite morate obratiti dodatnu pažnju. Mi se pitamo dokle će ovo da traje jer će skoro godinu dana od kako je počelo asfaltiranje, a sada su se pojavili novi problemi - kaže žitelj ove ulice.

Da li će ovi problemi biti rešeni i kada - odgovora nema.

Predsednik Opštine Niška Banja Dušan Živković tražio je pitanja porukom, ali na nju nije odgovorio.

Bez odgovora je i Direkcija za izgradnju grada.

Jedino su iz Javno-komunalnog preduzeća Naissus potvrdili Južnim vestima da njihova ekipa nije učestvovala u ovome.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milorad Dzincic

    17:31 // 12. 10. 2023.

    Izgleda da direktor direkcije kao ni gradolnacelnica(kojoj daju pogresne informacije) nisu upoznati da je jedan deo ulice pod habajucim slojema drugi nije.Kopaju se obe deonice i gradjani su u pravu to javasljuk struke Kao sto je javasluk struke i onog ko je vodio investiciju na parku koji je danas otvoren.Uvek dovode gradonacelnicu u neprijatnu sitiaciju da brani nestrucnost i javasluk.

  • Stevan Ranđelović

    15:47 // 12. 10. 2023.

    Inače, u istoj ulici mnoge kuće nisu ni priključene na novopostavljenu vodovodnu mrežu. Da li ćemo biti priključeni ili ne, još uvek niko ne daje odgovor. Ostaje samo da čekamo taj trenutak kada ćemo svi, koji smo priključeni preko stare mreže, ostati bez vode.

  • Boško

    09:08 // 12. 10. 2023.

    Situacija sa asfaltiranjem je jako žalosna,ako se zna koliko se novca odvaja za ekipu koja učestvuje u izvođenju rada od gradonačelnice,preko direkcije i "Vodogradnje".Ulice pune rupa,naboran asfalt preko šina na pružnim prelazima,šahte otvorene,oko njih rupa koliko hoćeš,a veliki novac se izdvaja za
    za održavanje(milioni evra).Uskoro će i most u Medoševcu pasti,jer su pustili
    šlepere da ga unište

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: