Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:17, 17. 6. 2016.

| Društvo

Asfaltirali ulicu, a ostavili korenje da viri iz zemlje (video)

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
prvomajska-korenje-JV
Bolje od ovoga nije moglo, kažu u Direkciji; foto: JV

Prvomajska ulica u Nišu dobila je nov asfalt i nove trotoare, ali je korenje drveća starog nekoliko decenija koje je delimično i oštetilo stari asfalt, samo potkresano i ostavljeno da viri iz zemlje. Stanari očekuju ponovnu rekonstrukciju za godinu dana.

Pre nešto više od mesec dana i zvanično su završeni radovi na rekonstrukciji Prvomajske ulice, a stanovnici ovog dela grada kažu da se tek sada primećuju nedostaci.

Drveće koje je u ovoj ulici svojim korenjem izdiglo trotoare, pa čak i ulicu, rekonstrukcijom nije obuhvaćeno već je samo ukrojeno sa strane ulice i odmah do korena postavljen asfalt. To će dovesti da za samo 1 ili 2 godine korenje ponovo izdigne asfalt - priča jedan od žitelja ove ulice.

prvomajska-korenje2-JV Prvomajska ulica nakon rekonstrukcije; foto: JVNaglašava da je sada korenje iznad nivoa asfalta pa je i mnogim dvorištima onemogućen pristup, što je posebno opasno ukoliko treba da reaguju vatrogasci ili Hitna pomoć.

Međutim, u Direkciji za izgradnju Niša koja je kontrolisala radove kažu da drveće nije moglo drugačije da se sačuva.

Mi smo konsultovali “Zelenilo” i oni su uradili ono što su mogli. Skratilo se i poseklo korenje i to je ono što je moglo u ovom trenutku. Sledeći korak bio bi da se izvadi drvo i da se seče koren, ali oni to nisu dozvolili, jer je to vitalan drvored i star je 20 ili 30 godina - kažu u Direkciji.

Kada je to sađeno, kažu iz Direkcije, nije se razmišljalo da li će korenje da se širi i podiže asfalt, ali sada kada je već takva situacija, postojeći drvored, kažu, mora da se poštuje.

Stanari podsećaju da su se oni poslednjih godina više puta žalili na korenje, ali su im u Direkciji govorili da će sve biti sređeno sa rekonstrukcijom ulice.

Sada su konačno to uradili i to na ovaj način. Uporedite kako je isto to drveće sređeno ispred Gradske kuće, a kako u Prvomajskoj ulici. Podsećanja radi Prvomajska ulica spada u centralnu gradsku zonu - ističu stanari.

Inače, u zvaničnom biltenu Direkcije piše da je rekonstruisano 440 m ulice, kao i trotoari sa obe strane i da je predviđena zelena površina sa drvoredom širine jedan metar.

Za ovaj posao utrošen je 9,1 milion dinara.

Snimak stanara koji negoduju zbog korenja koje nije uređeno

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • surovorealan

    19:22 // 21. 6. 2016.

    ... To drvece je posadjeno pre 20-30 god. Da su sada povadili to drvece i zasadili novo za 20-30godina bi imali istu situaciju i to je normalno. Sa ovakvom rekonstrukcijom i korenjem , pitam se sta ce biti za 2,3,5godina. To nije normalno. I opet neko mora biti odgovoran , zato sto nece trajati 20-30godina. Zaasfaltirali su i oluke, ali za to ce dobiti tuzbe nakon prve jace kise.

  • surovorealan

    19:17 // 21. 6. 2016.

    Ljudi, nemojte kriviti one sto su radili. Oni su RADILI , i to tacno onako kako im je receno.Nista tu nije sporno. Ali neko je morao da nacrta(projektant) kako ce se raditi rekonstrukcija, i primio je platu za to. A platu su primili i oni koji su prihvatili taj takav projekat. E gospodo, oni NISU RADILI. A uzeli su mnogo vise od onih koji su radili, i sada treba da odgovaraju i to KRIVICNO!

  • pera

    14:06 // 18. 6. 2016.

    Ovo je jos odlicno uradjeno. Pozivam ekipu Juznih da snime i fotografisu kako je uradjen trotoar kod osnovne skole Branko Miljkovic u uluici Ljubomira Nikolica. Tamo su posekli drvece, ostavili panjeve a zemlju zalili katranom. Ne mogu proci lica u invalidskim kolicima ni roditelji sa decijim kolicima. Sa druge strane je Francuska ulica koja uopšte nema trotoar

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: