Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:10, 10. 3. 2023.

| Društvo

Asfaltirana staza ka leskovačkom brdu Hisar, kolima do vrha mogu samo dežurne službe - i gradonačelnik

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
20230310_102557
Cvetanovićevo opravdanje - obaveze i manjak vremena; foto: M. M.

Iako su u podnožju asfaltirane staze koja vodi do vrha Hisara postavljeni stubići koji jasno ukazuju na to da je zabranjen prolaz automobilima, u danu kad su radovi vredni 18,7 miliona završeni, stubići su bili spušteni kako bi do vrha službenim automobilom mogao da stigne - gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Prvi čovek Leskovca kaže da privatnim automobilima neće moći da se stigne Hisar i da će ta mogućnost biti dozvoljena samo kolima Hitne pomoći, vatrogascima, kao i taksistima koji prevoze osobe sa invaliditetom ili hronične bolesnike.

Međutim, iako ne spada u nijednu od navedenih grupa, do samog vrha i to službenim automobilom stigao je gradonačelnik Cvetanović, koji je taj potez opravdao obavezama koje ima. 20230310_103118 Stubići danas spuštni;foto: M. M.

Ne mogu da se mimoiđu automobili, taksisti će imati tu mogućnost zbog invalida, starijih lica i hroničnih bolesnika, a i da mogu svi da idu kolima, onda to ne bi bio park prirode. Mi smo sada koristili zbog vremena, brzine i obaveza koje imamo nekoliko vozila, ali mislim da ćete se složiti da je ovaj vid komunikacije građana sa ovom prirodnom lepotom pravi način - rekao je Cvetanović.

20230310_102322 Za uređenje staze 18,7 miliona; foto: M. M.On je dodao da će i do kraja marta biti završeni radovi na postavljanju osmatračnice i nadstrešnice, za šta će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 707.000 dinara, dok je u planu da na vrhu u narednim godinama bude napravljen i kafić.

U podnožju Hisara, preko puta Parka devet Jugovića, završena je izgradnja javnog toaleta pa će građani koji taj deo grada najčešće koriste za šetnju, po rečima Cvetanovića, imati i adekvatne sanitarne uslove svakog dana od 7 do 20 sati.

Podsetimo, staza do vrha dugačka je 784 metara, a opravdanje iz JP Direkcija i urbanizam zašto je ona asflatirana bila je da je to urađeno zbog konfiguracije terena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ilija

    22:25 // 10. 3. 2023.

    od krivu palanku preko bugarsku, tj ici nagore u pravac ukraine sve je to isto kao priroda tako i ljudi samo ungarska svrlja sa cacinom mafijom

  • Bezobrazluk

    14:28 // 10. 3. 2023.

    Pa nije mu to dedovina.Cim nema objekata od drzavnog znacenja svima je dozvoljeno.To bahacenje neka kuci ostavi.Put pravljen od nasih para.

  • Radovan

    14:25 // 10. 3. 2023.

    To moze samo sns sampion.asfaltira put i onda zabrani saobracaj,pa cemu sluzi trotoar valjda za pesake,a asfalt pored za kretanje vozila.
    Nego sns bratija smislila kako da se dodje na vrh ,a kako da se vrati nisu razmisljali jer kolovoz nema sirinu.
    Jos jedna glupost u nizu.napravi kruzni put i neka bude jednosmerna ulica.
    Hronicni bolesnik mora da plati taksi da bi dosao na hisar.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: