Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:02, 6. 12. 2018.

| Društvo

Asfaltirana ulica u Grdelici koju su oštetile mašine na izgradnji Koridora 10

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
ulica bore pesica grdelica
Asfalt zamenio oštećenu kaldrmu, foto: B. Antić

Ulica Bore Pešića u Grdelici koja je oštećena zbog prolaska teških mašina koje su angažovane na izgradnji Koridora 10, rekonstruisana je, pa je tako staru kaldrmu zamenio novi asfalt.

Iako je, kako kaže direktor Koridora Zoran Babić, bilo skeptika koji su govorili da su “došli samo da se slikaju” i da ulicu neće ni asfaltirati, rekonstrukcija je završena i pre 15. decembra, kada je bio rok za završetak radova.

Ova ulica je pre samo nekoliko nedelja bila raskopana, kaldrma pomerena, radili smo na infrastrukturi i sada imamo dobru i kvalitetno urađenu ulicu. Rok je bio 15. decembar, a evo nas ovde nešto ranije - kaže Babić.

Radove u dužini od 300 metara izvodilo je preduzeće Azvi, a ova deonica koštala je 36 miliona dinara. ulaz u grdelicu Najvljeno asfaltiranje puta koji vodi do Grdelice, foto: B. Antić

Osim ove, oštećena kaldrma biće zamenjena asfaltom i na putu koji vodi od Oraovice, preko kružnog toka do ulaska u Grdelicu, a prema najavama, radovi bi trebalo da budu završeni na proleće 2019. godine.

Do sad je, kaže Babić, u okolne puteve uloženo oko 1,3 miliona evra, a planira se, kako je i ranije najavila ministarka Mihajlović, sređivanje svih oštećenih ulica i puteva uz Koridor 10. ulaz grdelica Foto: B. Antić

Sve ono što je uništeno izgradnjom auto-puta, biće vraćeno u prvobitno stanje. Tu spadaju putevi i ulice kako u Grdelici, tako i u Predejanu, Vladičinom Hanu i ostalim mestima uz Koridor 10. Želimo da ovim ljudi koji su najviše trpeli stvorimo uslove da nastave da rade i žive u svojim mestima - kaže Babić.

Inače, Ministarstvo je trenutno preseljeno u kamp kod sela Kržince kako bi nadgledali radove na Koridoru 10, čiji je završetak najavljen za kraj 2018. godine.

Podsetimo, nakon sastanka sa predstavnicima Leskovca i Jablaničkog okruga najavljen je zavšetak obilaznice oko Leskovca za 2019. godinu, iako je prema ranijim najavama rok bio kraj 2018, kao i rekonstrukcija bojničkog puta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zok

    16:52 // 7. 12. 2018.

    Dize se kaldrma iz cele Srbije i prodaje ko-zna-gde ko-zna-kome za ko-zna-koje pare koje idu zna-se-kome

  • fiko

    20:50 // 6. 12. 2018.

    Kamp u selo Krzince, nije motel Predejane u s.Krzince.

  • Stiv

    18:17 // 6. 12. 2018.

    A je l moze da se sazna sta se desilo sa kaldrmom? Da nije i ona poslata u Austriju kao ova iz Nisa?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: