Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:44, 14. 2. 2017.

| Društvo

Asfaltiranje mnogih ulica u Nišu "mukotrpan posao"

Autor:J. Ć.Izvor:Južne vesti
Asfaltiranje ulica mukotrpan posao
"Ulica lipa" u Vrežini:Foto: NN

Blato do guše, otežano kretanje naročito u kišnom periodu ili nakon otapanja snega, godinama muče stanare mnogih neasfaltiranih ulica u Nišu, a Studenička, Ulica lipa i Gornjematejevačka samo su neke od njih. U Gradskoj kući objašnjavaju da je proces parcelacije mukotrpan i dug, pa se zbog toga na asfaltiranje nekih ulica čeka dugo.

U novom naselju na Somborskom bulevaru, između Studeničke, Gornjomatejevačke i Somborske postoji mnogo zgrada do kojih se dolazi veoma teško, jer su ulice neasfaltirane. Sa ovim problemom svakodnevno se suočava više stotina stanara u ovom kraju, a koji, kako tvrde, redovno plaćaju porez. Blato Blato, Somborski bulevar: foto: NN

Već duži niz godina investitori i Grad prebacuju odgovornost za asfaltiranje naselja jedni na druge, a gotovo hiljadu građana, bespomoćno se nosi se sa ovakvim problemima - kažu stanari Somborskog bulevara.

Isti problem i u Ulici lipa u Donjoj Vrežini. Kada sneg počne da se otapa ili kada počnu kiše, u jedinoj neasfaltiranoj ulici koja izlazi na Knjaževačku, blato i bare su toliko velike da je gotovo nemoguće izaći iz ulice.

Kako su redakciji Južnih vesti, javili putem aplikacije “Prijavi problem”, njeni stanari dugi niz godina čekaju na asfalt.

U Gradskoj kući kažu da samo asfaltiranje nije problem, da je to samo završna faza, ali da je problem parcelacija kao i imovinska priprema, odnosno otkup tih parcela, jer je teško pre svega doći do vlasnika parcela. Blato Somborski bulevar; foto: NN

Eksproprijacija je jedan vrlo mukotrpan posao, dok nađemo sve vlasnike, dok otkupimo sve parcele, pa dok se to prenese, to traje dugo. Ima tu svtarno puno problema - navodi većnik Miloš Milošević.

On objašnjava da je u Gornjematejevačkoj urađena parcelacija, ali je imovina u pripremi, tako da to tek treba da se radi.

Za Ulicu lipa kaže da su tu svojevremeno započeti radovi, ali nisu završeni te da će utvrditi gde je nastao problem.

Kako ističe, o gradnji i asfaltiranju mnogih ulica u Nišu moći će da se priča tek kada ulice dobiju dozvolu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos

    22:17 // 16. 2. 2017.

    selo Pantelej.....

  • Mladen

    12:06 // 15. 2. 2017.

    Mene samo zanima kako su se dobile dozvole i nasli vlasnici kad su se pravile zgrade,a sad kad treba da se asfaltira njih odjednom nema?

  • Čajo

    22:36 // 14. 2. 2017.

    Novoizgradjeno naselje desno od Studenicke iznad kruznog toka je prava slika današnjeg društva. Umesto da koristimo iskustva razvijenih zemalja, mi se survavamo u 19. vek. Sramota je da u ovo doba jedno novo naselje izgleda ovako. Ne postoje trotoari, prilazne ulice neasfaltirane, posle svake kiše teku blatnjave reke, nigde jedne zelene površine... Mnogo toga lošeg, pravi urbanistički zločin, a ni

    • Molos

      03:34 // 16. 2. 2017.

      Buraz ne daju im se pare, to je problem.nele klice su odavno isplacene , bar meni ali asfalta nema pod 2006 god.sto znaci da grad nece da nam asfaltira taj pptes gornjomatejevacka I studenicka!! Samo lupetaju

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: