Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:36, 2. 9. 2021.

| Društvo

Asfaltni "talasi" skinuti i posipan šljunak u Ulici Svetolika Rankovića, nepoznato kada će kraj radova

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
svetolika rankovića
Nema više rupa i kratera, ali nema ni asfalta; foto: T. R.

Nadavno postavljen asfalt u Ulici Svetolika Rankovića u Nišu, na kome su se prošle nedelje posle jače kiše stvorili "talasi", rupe i popucao je na više mesta, skinut je i na ulici je posut šljunak. Radnika ovog jutra nije bilo u ulici, a žitelji kažu da nemaju pojma šta se sada radi i pitaju se kada će rekonstrukcija biti konačno gotova. O tome ko sanira ulicu, o čijem trošku i kada će radovi biti završeni, pitanja su na koje nema odgovora iz Direkcije za izgradnju grada.

“Rade nešto, ali niko živ ne zna šta rade” - kaže jedna stanovnica ove ulice i dodaje da su komšije koje žive u delu ulice gde je asfalt bio najkritičniji posle kiše išle u Direkciju za izgradnju da se žale jer smatraju da im radovi ugrožavaju potporne zidove kuća.

Sad je to sve skinuto ponovo. Skinuli su asfalt od kule pa naviše. Tu je pet kuća koje imaju potporne zidove. Kako ovi rade, komšije kažu da živi nisu da li će da ostane zid. Čak su išle i dve komšinice u Direkciju da se žale, a oni su im rekli da to rade stručna lica. Videli smo njihovu stručnost na delu sa onim talasima na asfaltu - kaže Nišlijka.

svetolika rankovića Ovako je izgledala sveže rekonstruisana ulica posle kiše; foto: M. M.Stanovnici su negodovali i zbog trotoara za koji kažu da nije bio odrađen dobro ni prvi put kada je ulica obnovljena.

Načeli su trotoar i vozila idu i po njemu, a trotoar je ionako toliko uzak da tu jedva može da prođe pešak. Nivo trotoara je bio viši od nivoa kolovoza, a sad su ga gotovo izjednačili. Ne znam šta će u ovom naletu da urade, u prošlom je bilo tako - navodi građanka.

Sporno je za građane ovog dela grada što ne znaju kada će sve konačno biti gotovo, ali iz Direkcije za izgradnju nema odgovora na pitanja koje su im uputile Južne vesti.

O dešavanjima u ovoj ulici oglasila se jedino gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski pre nekoliko dana i navela da je ovde oštećena kanalizacija, da je iz nje izvučeno kamenje i razni predmeti i da će popravka biti narednih dana, o trošku izvođača.

Podsetimo, Ulica Svetolika Rankovića rekonstruisana je nedavno, a direktor Direkcije Nebojša Lović je u maju ove godine, kada su radovi započeti, saopštio da su za to izdvojena 22 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    11:01 // 3. 9. 2021.

    Oni bre ne umeju da naliju zakrpu koja traje duze od 5 dana

  • putogradnja je familijarizovana, znanje se odselilo iz Srbije

    07:10 // 3. 9. 2021.

    zbog nepostojanja vaga za kamione pretovareni kamioni su razbili sve putne podloge, pa nema asfalta koji neće talasati u skladu sa podlogom, što potvrđuje brza pojava kolotraga na sveže asfaltiranom auto putu. U gradu kanalizacione i vodovodne cevi moraju da se menjaju, bez obzira što se zatrpavaju, pa nisu dobre za slikanje gradonačelnika, da se ovakve stvari ne bi dešavale.

    • Putar početnik

      12:38 // 3. 9. 2021.

      @putogradnja je familijarizovana, znanje se odselilo iz Srbije - Menjali bi oni vodovodne i kanalizacione cevi, kada bi znali gde su.Možda neko i zna, ali ovi iz vodovoda sigurno ne.

  • Milan

    06:38 // 3. 9. 2021.

    Izgleda da tamo u kanalizaciji žive nindža kornjače.

    • Smuk

      13:20 // 3. 9. 2021.

      @Milan : Jok ! Izašle i namnožile se !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: