Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:15, 4. 9. 2015.

Autić na akumulator u parku povredio baku i unuka

deca Vožnja "izmakla kontroli"; foto: flicker.com/Dave Catchepole

Nakon udarca malog auta u niškom parku Svetog Save, supruga Miroslava Ivanovića je pala dok je u naručju imala sedmomesečno unuče. Zadobila je ogrebotine i nagnječenja, a dete slomljenu nadkolenicu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Slavica

    18:39 // 4. 9. 2015.

    Park je postao pravo vasariste,zasto da se voze automoblcici po stazama gde ljudi setaju,aman!!!

    • Nišlijka

      21:27 // 4. 9. 2015.

      Baš tako ! I nije samo u parku Svetog Save, u Čairu takođe ne možeš normalno da šetaš sa svojim detetom što od automobila na akumulatore što od pasa ili vozića a mesta nema više ni od balona za skakanje, bazenčića i trambolina. Parkovi nam nisu više parkovi nego prenatrpano vašarište. Ja razumem da svako hoće da zaradi, da li baš sve u ovom našem Nišu mora da bude vašar, cirkus i seljacizam !?

    • nikola

      15:59 // 5. 9. 2015.

      U centru grada, Pobedina, Kazancisko sokace, ul.prekoputa Gradske uprave, park S.Save od terasa,koje uzgred predimenzionisane, pesaci ne mogu normalno da prodju. Auti su stalno parkirani i u samo kruznom toku i trotoaru na pocetku Pasive ul.Ne moze me niku ubediti da ovim vasaristem i kasabaom od grada se ne zadovoljavaju interesi pojedinaca kako iz opstine tako i ugostitelja. A narod ko shljivi!

    • Organizacija?

      18:22 // 5. 9. 2015.

      Zato sto ne postoji drugo mesto za voznju automobilcica!Od pre 30 godina, kada su postojali samo zemni putaljci preko parka, opstina i grad su uradili NISTA kako bi planirali i izgradili...samo uzimaju pare za parce papira i ostave svakom na volju da radi sta misli da treba a kad se desi nesto onda okrivljuju roditelje,preduzetnike,decu...

  • BuLJevar

    21:35 // 4. 9. 2015.

    Ovo je da izađeš iz kože kad čuješ izjavu ovih kre..na iz opštine Medijana. Nismo ni očekivali drugačiju, naravno da su svi drugi krivi. Ono što su napravili više i nije park nego vašarište primereno palanci u kojoj živimo !

  • Nn

    21:47 // 4. 9. 2015.

    Ne znam šta treba da se desi da bi raščistili onu ludnicu!? Ni u jednom parku više ne možeš da šetaš dete!

  • shaft

    22:57 // 4. 9. 2015.

    @ Nislijka-Vasem komentaru nema se sta dodati,osim da izjave nekakvog nacelnika op.uprave,jos vise dolivaju ulje na vatru,jer ima dosta ovakvih slucajeva ,svih ovih godina,kako u Cairu,tako i u Parku!Nacelnik prica o dozvolama,zamajava sve,a da se njemu desilo sa detetom u narucju...?

  • Luka

    23:28 // 4. 9. 2015.

    Ne slazem sa sa vama . Mislim da su ti autici nekome izvor zarade , a deci izvor zabave . Uostalom ti automobilcici imaju relativno malo snage tako da mislim da je ovo usamljn slucaj .

    • misko

      13:03 // 5. 9. 2015.

      Ajd' stani pred autić, pa da te udari, pogotovu s ledja, kad se ne nadaš. Pre jedno dvadeset godina sam u zadnjem trenutku spasio dete, jedva prohodalo koje je vodila majka,kada ih je udario autić. Majku je oborio, a krenuo je preko deteta, a ja sam ga zaustavio kada mu je došao do glavčeta. Dete vozač je pobeglo, roditelji takodje, a vlasnik autića se nije pojavio. Trebalo je lepo da ga odnesem.

    • Ivan Milovanovic

      16:34 // 5. 9. 2015.

      Kada setase stazama gde se voze autici morate gledati i razmisljati da jedan od njih moze da Vas zakaci. A od onolikog Caira ako neamte gde da prosetate dete nego mora bas ispred onog Decijeg centra (gde se autici i voze) a ne tamo prema mosticu, stadionu, bivsoj cesmi, prema Sestara Bakovic ulici, onda ne znam.. Nisam nikako za zabranu, ali da se npr oboji deo staza namenjen za njih.

  • aleksa

    00:33 // 5. 9. 2015.

    U parkicu je bilo pitanje trenutka kada ce neko nastradati od automobilcocs i onog vozica mada ja ocekujem da isbije i epidemija zutice od one nehigijene koja vlada medju prodavcima kokica,krofnica,palacinki i jos kojecega,a kada se to desi ponovo ce roditelji biti krivi jer su kupovali svojoj deci. Napredno u parkicu nema sta!!!!

  • voja

    01:37 // 5. 9. 2015.

    Ma sta ste mogli da ocekujete od Sase Markisica da izjavi-najdvolicnili covek koji ima neku funkciju u gradu-to znaju svi koji su imali posla sa bastama,kioscima itd...Muka mi je kad pomislim kako je delio lokacije po gradu,a cim zagusti bezi ko zec i salje svoje jos dvolicnije komunalce koji lazu do besvesti u njegovo ime...Uigrana ekipa ,ali nicija nije gorela do zore

  • Milena

    01:55 // 5. 9. 2015.

    Od autica porodice zive,nemaju druge prihode.Roditelji su neodgovorni,ne vode racuna o svojoj deci.Bila sam dete autici su vozeni u parku a tada deca nisu bila bahata i razmazena kao danas.Naglasavam da u Srbiji gde se politicari bogate i narod mora da zivi,od autica i zabavnog sadrzaja u parku Svetog Save i Cairu zivi najmanje 10 porodica.Opstini Medijana nije lose,dobija novac u vidu takse.

    • Dragana

      08:24 // 5. 9. 2015.

      Slažem se da porodice žive od toga ali hajde onda da pustimo u parkove i sve one koji prodaju dečiju garderobu, igračke, voće i kokice, pokretne sladolede i sokove itd. jer i oni hrane porodice a parkić je idealno mesto za profit. Roditelji su kažete neodgovorni, je l' zato što dovode decu u parkove da šetaju i trče !? Interesantno ! I ja sam bila dete i tada su bili autići ali 6-7 na čitav Čair !

  • Loreta Jovanovic

    02:00 // 5. 9. 2015.

    Jao aman gospodje i zene ako ne umete da cuvate decu na otvorenom prostoru nemojte ni da ih izvodite iz kuce...najbolje da nema nicega rekreativnog po parkovima...mnogima smetaju vasa deca kao sto vama smetaju psi i trempoline...

    • Cccccc

      08:37 // 5. 9. 2015.

      Draga @Loreta, nakon vašeg komentara ja iskreno verujem da Vi nikada niste bili dete ili imate jako loša iskustva iz tog perioda i zbog toga imam apsolutno razumevanje za Vaše frustracije. Tužno je to.

    • Dragana

      08:46 // 5. 9. 2015.

      Kaže se trambolina/trampolina. Kako god, kome više smetaju deca od pasa i "rekreativnog po parkovima" po meni takvima su potrebniji neki drugi rekreativni programi u predviđenim ustanovama za to.

    • Ima nas raznih

      11:28 // 5. 9. 2015.

      Autići, psi, kokice, baloni, palačinke...od kojih ne možeš da prođeš parkom, su baš "rekreativni" ! Mi smo rođeni da od svega napravimo vašar u najružnijem smislu i što je interesantno uvek se nađu neki slučajevi koji to podržavaju !

  • Mika

    07:39 // 5. 9. 2015.

    A, jel' ta supruga ima ime i punoletna je? Ili je mozda privatno vlasnistvo doticnog gospodina pa nema potrebe da se ona licno spomene, vec je neophodno da se naznaci samo kao necija supruga..... posto inace zivimo u nekom muslimanskom kalifatu pa su zene nebitne......?

  • maja

    10:08 // 5. 9. 2015.

    Parkovi su prava vasarista.Tu su i autici i ringispili,tromboline.Problem je u tome sto su potpuno nebezbedni za setnju.Proci kroz park Svetog Save pravi je izazov.Za to je odgovoran grad Nis i naravno Medijana koja od lepog parka za setnju pravi cirkus.Zabava za decu treba da postoji ali na jasno ogranicenom prostoru.

  • slavko

    11:33 // 5. 9. 2015.

    Sve to treba najuriti iz parka.Od onakvog divnog mesta napravili su vasar,samo treba jos ringispil da postave i to bi bilo to.Nis je postao jos veca palanka nego sto je bio.

    • Marija

      11:22 // 6. 9. 2015.

      U parku ne treba da budu ni vozici ni autici, posebno ne ispred crkve. Dovoljno je da roditelji prosetaju svoju decu ili ih voze u kolicima, a ima i nekog mobilijara. Park je zapusten bas u tom delu gde je taj haos...Treba postaviti bar jos desetak klupa jer park nije samo za decu, vec je mesto i za penzionere.
      Nelogicno je da sedmomesecna beba hoda???
      Gde je logika onom ko pise o ovome?

  • Ivan

    12:05 // 5. 9. 2015.

    Cekajte sedmomesecno dete se pozalilo i nije moglo da stoji na nogama? Napredno neko dete cim sa 7 meseci moze da se zali i samostalno stoji. Nema sumnje da sa onim auticima deca luduju i voze bezobzirno ali poveriti staroj zeni sedmomesecno dete je pomalo neodgovorno, pogotovo ako ga nosi u rukama a ne u kolicima onda deo odgovornosti snosi i ta osoba.

  • Perko

    14:44 // 5. 9. 2015.

    Još odavno su uništili park. Prvo su napravili privremne objekte po obodu, koji su naravno postali stalni pa i proširili se. Zatim su napravili crkvu u centru. Ostalo je malo pravog parka.

    • Komšija

      09:20 // 6. 9. 2015.

      Ja se sećam negde 1990 ili 1991 godine, da smo svi mi koji živimo u zgradama oko parka potpisivali neku peticiju da se u parkiću ništa ne zida već da ostane uredjena zelena zona u potpunosti,kao Čair recimo. Medjutim, nisu nas poslušali...

  • Ivan Milovanovic

    16:46 // 5. 9. 2015.

    Svaki park da ima spram velicine posebno definisan deo za sve ono sto vec postoji - trampoline, skakanje, bazen, gumeni zamak, pesak, penjalice. U jednom kraju palacinke, sladoled, krofne, kokice, sokovi, jedan do drugog, neko pojede nesto. Duz ivice nekih staza obojiti deo da samo po njima idu autici i roditelji da ih paze, a pesaci tu da vode vise racuna. I eto reda i sloge, ako se hoce.

  • miki

    17:32 // 5. 9. 2015.

    Nije lepo to sto se dogodilo. Podsecam da onda treba vise obratiti na ljude koji kolima prolaze kroz park ili ako mogu da se parkiraju u sam park a isto vazi i za motore. Vlasnicima kafica mogu da daju dozvole da postave stolice i na trotoarima. Opstini je vazna ssmo kinta. Narod, ko sisa nas.

  • vlada

    19:45 // 5. 9. 2015.

    "Sedmomesecni unuk se pozalio na povredu dan kasnije"? Ko je ovde lud?

    • p

      14:31 // 6. 9. 2015.

      Nije se on požalio naravno. Roditelji su primetili sutradan da povredjenu nogu ne pomera, ili ima bolne grimase pri dodirivanju i pokretanju iste. Ne shvatajte bukvalno svaki novinarski tekst.

  • Justice

    08:38 // 7. 9. 2015.

    "Medijana: Odgovornost na roditeljima"
    Ovo je klasicno prebacivanje odgovornosti. Gospodo prvenstveno su odgovorni oni koji su izdali dozvole (citaj uzeli pare) od onih koji rentaju te automobile!!!!

  • Srba

    09:47 // 7. 9. 2015.

    "Takođe, naglašava da je već od ranije planirano da .. automobile u parku Svetog Save."
    He i ko je onda kriv ?
    Pa opstina nije smela da izda takve dozvole na prvom mestu !! Mislim da gospodja treba da podnese za odstetu !! Ako su dozvolili i prevideli ovakve mogocnosti da do nesrece dodje, a sa druge strane procitah kako je dete vozilo van staze, pa dete ne zna za saobracajne propise alo bre !!!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: