Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 19. 3. 2013.

| Društvo

Auto-kamp prekoputa Medijane

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
kamp-prikolice.jpg
Auto-kamp, ilustracija, foto: koreatimes.co.ko

Ministarstvo finansija odobrilo je 23,5 miliona dinara za izgradnju i adaptaciju auto-kampa na Bulevaru cara Konstantina kod skretanja za Elektronsku industriju.

Pored novog kružnog toka, prema najavama izvršnog direktora Direkcije za izgradnju grada Branislava Jovanovića, kod Arheološkog nalazišta Medijana izgradiće se i auto-kamp, a biće renoviran i parking.

- Auto-kamp se finansira iz bespovratnih sredstava Ministarstva finansija i imaće sve sadržaje i neophodnu infrastrukturu. Parking se finansira iz budžeta grada i koštaće 15 miliona dinara - rekao je Jovanović.

Auto-kamp je namenjen za parking i duže ostajanje kamp prikolica kojima će biti dostupni, kako je rekao Jovanović, struja, voda, telefon, a biće urađena i kanalizaciona mreža.

Na tom mestu je, kako objašnjavaju u Direkciji, i ranije bio auto-kamp, a predviđen je i urbanističkim planom. Kažu da će na prostoru od 32 ara, koliko je predviđeno za ovu namenu, kamaperi moći da parkiraju svoje prikolice tokom čitave godine i ne samo zbog Medijane, već i zbog Nišvila i drugih gradskih manifestacija.


Nova turistička signalizacija

Od ulaza u Niš do Niške Banje i svih važnih lokaliteta u gradu od maja meseca trebalo da vode novi putokazi. Kako je objasnio v.d. direktor Turističke organizacije Uroš Parlić sredstvima Ministarstva finansija u iznosu od 21,5 miliona dinara finansiraće se njihovo postavljanje.

parlic Uroš Parlić, foto: MCN- Do svih lokaliteta, ali i svih crkava, Sićevačke klisure, do Jelašničke klisure, čak smo i lokalitet Korvin grad stavili u taj projekat signalizacije. U projektu su sagledani i Autobuska i Železnička stanica i turista će u Niš moći da dođe i da bude vođen turističko-saobraćajnom signalizacijom do svih bitnih tačaka - rekao je Parlić.

Obuhvaćene su, pojasnio je Parlić, i istorijski značajne zgrade, a projektom se ide korak napred u pristupnosti interesantnih tačaka turistima.

Parlić je dodao da je u toku izrada projekta 3D mapiranja Niša, ali i projekat “Adrenalin park”, kao i projekat uređenja Cerjanske pećine koji se realizuje u saradnji sa Turističkim organizacijama Slovenije i Hrvatske.

Podeli sa prijateljima