Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 19. 3. 2013.

| Društvo

Auto-kamp prekoputa Medijane

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
kamp-prikolice.jpg
Auto-kamp, ilustracija, foto: koreatimes.co.ko

Ministarstvo finansija odobrilo je 23,5 miliona dinara za izgradnju i adaptaciju auto-kampa na Bulevaru cara Konstantina kod skretanja za Elektronsku industriju.

Pored novog kružnog toka, prema najavama izvršnog direktora Direkcije za izgradnju grada Branislava Jovanovića, kod Arheološkog nalazišta Medijana izgradiće se i auto-kamp, a biće renoviran i parking.

- Auto-kamp se finansira iz bespovratnih sredstava Ministarstva finansija i imaće sve sadržaje i neophodnu infrastrukturu. Parking se finansira iz budžeta grada i koštaće 15 miliona dinara - rekao je Jovanović.

Auto-kamp je namenjen za parking i duže ostajanje kamp prikolica kojima će biti dostupni, kako je rekao Jovanović, struja, voda, telefon, a biće urađena i kanalizaciona mreža.

Na tom mestu je, kako objašnjavaju u Direkciji, i ranije bio auto-kamp, a predviđen je i urbanističkim planom. Kažu da će na prostoru od 32 ara, koliko je predviđeno za ovu namenu, kamaperi moći da parkiraju svoje prikolice tokom čitave godine i ne samo zbog Medijane, već i zbog Nišvila i drugih gradskih manifestacija.


Nova turistička signalizacija

Od ulaza u Niš do Niške Banje i svih važnih lokaliteta u gradu od maja meseca trebalo da vode novi putokazi. Kako je objasnio v.d. direktor Turističke organizacije Uroš Parlić sredstvima Ministarstva finansija u iznosu od 21,5 miliona dinara finansiraće se njihovo postavljanje.

parlic Uroš Parlić, foto: MCN- Do svih lokaliteta, ali i svih crkava, Sićevačke klisure, do Jelašničke klisure, čak smo i lokalitet Korvin grad stavili u taj projekat signalizacije. U projektu su sagledani i Autobuska i Železnička stanica i turista će u Niš moći da dođe i da bude vođen turističko-saobraćajnom signalizacijom do svih bitnih tačaka - rekao je Parlić.

Obuhvaćene su, pojasnio je Parlić, i istorijski značajne zgrade, a projektom se ide korak napred u pristupnosti interesantnih tačaka turistima.

Parlić je dodao da je u toku izrada projekta 3D mapiranja Niša, ali i projekat “Adrenalin park”, kao i projekat uređenja Cerjanske pećine koji se realizuje u saradnji sa Turističkim organizacijama Slovenije i Hrvatske.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miša

    01:21 // 1. 5. 2014.

    I sa ovim kampom se desilo... šta?

  • Novoselac

    09:20 // 22. 3. 2013.

    LJudi...pa ovo je smesno vise...skole su namne obelezene putevi pored skola u haosu...mislim da su nam prioriteti malo pomesani...mnogo je bitniji i vredniji jedan deciji zivot nego milioni dinara od parkinga...

  • Mikica

    23:02 // 20. 3. 2013.

    Bas me zanima ko stoji iza ovakvog projekta? Nisam od onih koji ismevaju sve inicijative ali da li neko uopste razmislja o direktnim i sekundarnim posledicama ovakve investicije, problematicne lokacije, blizine fabrike vode, blizine nekadasnjeg motela Medijana uraslog u korov i vise lici na neku Tvin Piks lokaciju ili sumnjivu "rabotu" iz prethodnog perioda. Sem sto razmisljaju o auto kampu niko ne razmislja o izgradnji javne gradske garaze koja je neophodnija u centru i resavanje jos malo ruine TC Kalca koji ce zatvoriti ubrzo sam sebe. Nikakvih strateskih poteza gradski otaca ja u svemu ovome ne vidim, doseti se neko gradsko piskaralo necega i to ubrzo postane velika ideja ali bez velike sustine i sadrzaja. Ako ne znaju neka pitaju ljude od struke, dosta je vise jeftinih politickih poena, AMAN LJUDI!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: