Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 20. 4. 2023.

| Društvo

Autobus iz Niša za Beograd nije stigao ni do auto-puta zbog kvara, iz "Niš ekspresa" kažu - saobraćaj je živa stvar

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
niš ekspres kvar 1
Putnici morali da čekaju naredni polazak, neki odustali od puta; foto: A. S.

Autobus "Niš ekspresa", čiji je polazak sa glavne niške stanice, po redu vožnje, u 6:30, a kojim su putnici jutros pokušali da odu do Beograda nije stigao ni do auto-puta, jer se pokvario kod "Kopex MIN"-a na Bulevaru 12. februar. Dok putnici pitaju da li će im biti vraćen novac za karte i kako je neispravno vozilo uopšte smelo da se uputi ka glavnom gradu, iz "Niš ekspresa" kažu da je saobraćaj živa stvar, da iznenadne kvarove ne mogu da predvide i da su obezbedili drugo vozilo koje je prevezlo ljude "uz minimalno kašnjenje".

“Pojeli su mi dan i kod lekara nisam stigla” - žali se Nišlijka koja je bila među putnicima. Tvrdi da je vozač i na samoj glavnoj stanici jedva pokrenuo autobus i da su se putnici već tada zabrinuli.

Redovna linija u 6:30, pun autobus putnika, svi imaju karte. Dolazi stariji vozač, seda za volan i pokušava da pokrene autobus, ali ne uspeva. Kako ga upali, on se ugasi i tako nekoliko puta. Postaje nam jasno da nešto sa motorom nije u redu i da to nije dobro. Uspeva da ga upali konačno i krećemo očigledno neispravnim autobusom sa glavne stanice u Nišu ka glavnom gradu - priča čitateljka.

niš ekspres kvar 2 Reč je o polasku u 6:30 iz Niša; foto: A. S.Međutim, autobus se posle nekoliko stotina metara zaustavio kod semafora na Bulevar 12. februar, u blizini Kopex MIN-a. Putnica kaže da vozač tada nije uspeo da ga pokrene, pa ni da ga pomeri sa strane kako bi svi bili bezbedniji i kako bi se saobraćaj normalno odvijao.

Nije hteo ni da nas pusti napolje, držao je zatvorena vrata neko vreme i domunđavao se nešto telefonom, valjda sa svojim nadređenima. Drugi putnici čuli su da je tražio zamenski autobus, ali da su mu rekli da nemaju. Pitala sam ga kad tačno stiže zamenski bus jer sam imala zakazan termin u Beogradu kod lekara i već sam se plašila da ću ga propustiti. Ćutao je, muk. Ja da sam vozač takav autobus ne bih isterela sa glavne autobuske i stavile glave u torbe svim putnicima - navodi putnica.

Prema njenim rečima, čovek koji je već kasnio u ambasadu pozvao je policiju, ali oni nisu došli na teren. Iz policije na pitanja Južnih vesti o tome nisu odgovorili do objavljivanja teksta.

Putnik koji je kasnio u ambasadu zvao je policiju, pričao s njima dugo, ubeđivao ih da izađu i da treba da nas zaštite jer smo taoci vozača koji neće da nam otvori vrata. Tek tada, kada je to čuo, vozač nam je otvorio vrata - objašnjava ona.

Kaže da je ona pozvala Glavnu autobusku stanicu Niš da pita da li će i kada stići zamenski autobus, ali da su oni rekli da stiže za pet minuta, što se već poklapalo sa narednim polaskom u 7 sati.

To je značilo da će da nam pošalju redovnu liniju koja ide u 7 sati i da će da nas strpaju tu ako uopšte bude mesta. Čekali smo na onoj gradskoj autobuskoj stanici sa torbama i koferima, ne znam ni šta smo čekali - priča Nišlijka.

Kako navodi, neki su tada već odustali od puta i vratili se kući jer su shvatili da će propustiti termine koji su im u Beogradu bili zakazani na raznim mestima i iz različitih razloga.

I ona je među njima, a za one koji su ostali da čekaju naredni polazak, kaže, ne zna da li su uspeli da uđu, odnosno da li je za njih tu bilo mesta.

Nisam htela da čekam i to, znala sam da sam izgubila red kod lekara. Zvala sam da se raspitam za refundaciju i samo su mi preko telefona rekli da će biti to refundirano. Zvanično ne znam šta će biti s tim. Karta za taj polazak košta 2.120 dinara - kaže putnica.

Dodaje da je imala važan pregled u Beogradu, za koji u Nišu, kako pojašnjava, ne postoje stručnjaci.

Većina je pošla kod lekara, u neko ministarstvo, u ambasadu, imali su zakazane termine. Retko ko u pola 7 ide da ispija pića na Savskom keju - poručuje ona.


"Niš ekspres": Saobraćaj je živa stvar, postupili smo u skladu sa propisima

Iz Niš ekspresa potvrđuju da se kvar dogodio, kako navode, iznenadno i izvinjavaju se putnicima. Tvrde da su u najkraćem roku, zbog poštovanja reda vožnje, obezbedili drugo vozilo koje je prevezlo putnike do odredišta "uz minimalno kašnjenje".

Prevoznik je postupio u skladu sa važećim propisima u ovakvim situacijama i obezbedio prevoz putnicima do mesta opredeljenja. Uz izvinjenje putnicima koji su pretrpeli ovu neprijatnost, moramo da istaknemo da je saobraćaj živa stvar i da se i Niš ekspresu, kao i ostalim prevoznicima, dešavaju iznenadni kvarovi koje nije moguće predvideti niti unapred sprečiti, ni pored stalne kontrole ispravnosti vozila koja se uključuju u saobraćaj - odgovaraju iz Niš ekspresa.

Kažu da je svakodnevno angažovano 200 njihovih vozila, koji voze u skladu sa više od 300 redova vožnje u zemlji i inostranstvu i da je procenat kvarova minimalan.

Međutim, na pitanje o refundaciji novca za karte i o tome na koji način građani koji su zbog kašnjenja na određene preglede ili sastanke odustali od puta mogu da povrate taj novac - nisu odgovorili.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Гага

    13:08 // 21. 4. 2023.

    Колико је дневних полазака,на све стране?!Један се покварио;статистички,мање од1%!И,у року од 20 мин.дошао други!Н.-е.је озбиљан превозник.

    • Fiktivni polasxi koje se ne odrzavaju

      13:57 // 21. 4. 2023.

      50 % fiktivno se vode polasci kako niko drugi nebi mogao da vozi sem njih a 50 % se voze i od4zavaju po cenama astrpnomskim .
      Druzina se zaigrala i plese i plese .....
      Uskoro raskrinkavanje

  • Alo

    07:34 // 21. 4. 2023.

    Pa dobro dešava se ali za takve relacije mora biti vozilo 100% sigurno

  • gari

    03:15 // 21. 4. 2023.

    Bitno je, da se majstori sabajle "prekrste" uz domaću(više komada), pa rek onda na rabotu!!
    Tu SNS /DELTA BANDU RAZBUCATI, pa sve iz početka...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: