Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:10, 16. 7. 2019.

| Društvo

Autobus sa otvorenim krovom počeo da obilazi znamenitosti Niša

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
turisticki autobus
Tri termina svakodnevno za vožnju i obilazak; foto: Vanja Keser

Svakog dana od 9, 11 i 13 sati ispred Narodnog pozorišta Nišlije i turisti moći će da se ukrcaju u autobus sa otvorenim krovom i obiđu znamenitosti Niša i okonile. Tokom vožnje mogu da slušaju priču o istorijatu, značaju nekih ulica i mostova za grad i saznaju više o Logoru, Ćele kuli, Tvrđavi i drugim značajnim istorijskim građevinama.

Turistički autobus je konačno stigao i na niške ulice, a prva vožnja je bila rezervisana za funkcionere i novinare, dok će od danas njime moći da se provozaju svi zainteresovani građani i turisti. Turistički autobus Turistički autobus konačno na ulicama Niša; foto: Vanja Keser

Vožnja traje oko 80 minuta, a osim centra grada u kome će moći da vide poznate niške čaršije, Univerzitet, Tvrđavu i Nišavu, putnici će "sa visine" moći da obiđu i značajne istorijske spomenike, znamenitosti poput Ćele kule i Logora, niške bulevare, ali i zelenilo koje okružuje Nišku Banju koja je jedna od krajnjih destinacija.

Posebnu pažnju treba da obrate oni koji se budu vozili u otvorenom delu autobusa kojima se ne preporučuje da ustaju, jer postoji opasnost da udare glavu u visoke grane drveća na koje će nailaziti tokom puta, a i nadvožnjaci su niski. Turistički autobus Ne preporučuje se stajanje tokom vožnje; foto: Vanja Keser

Jedan polazak će svakog dana biti rezervisan za Nišlije koji bi da budu turisti u svom gradu, vide znamenitosti iz drugačije perspektive i o njemu nauče nešto što možda nisu znali.

Autobus neće ići kada bude loše vreme, iako ima i zatvoreni deo, a minimum je 8 putnika da bi krenuo u obilazak. Direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić kaže da će Grad da koristi jednu od tri vožnje, a TON će davati besplatne karte za tu promotivnu turu. Turistički autobus Prolazi se i kroz centar Niša; foto: Vanja Keser

Mislim da će svih 90 dana u sezoni svakodnevno biti ti polasci. Besplatne karte će moći da se dobiju u Turističkoj organizaciji, prvenstveno pozivamo udruženja, organizovane grupe, a kasnije ćemo moći i individualno da dajemo karte. Socijalno ugroženi će imati besplatan obilazak grada, ali i zaslužni sportisti, učenici, oni kojima bi značilo, svi koji se jave preko Turističke organizacije - kaže Parlić.

Turistički autobus Vožnja i preko reke Nišave; foto: Vanja Keser Veruje da će upravo Nišlije u početku biti češći putnici, jer je autobus već privukao njihovu pažnju, ali očekuje i da će strani turisti, koji imaju mogućnost da o znamenitostima slušaju na engleskom jeziku, koristiti ovu uslugu koja konačno postoji i u Nišu.

Podsetimo, da će Niš dobiti autobus koji godinama prevozi turiste u svetskim metropolama najavljivano je godinama, a konačno je ta ideja i realizovana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mika

    11:43 // 17. 7. 2019.

    Aaaa-hahahahhahaaaaaaaa! :D (mislim da je bolje da se smejem nego da placem....)

  • Ricardo

    08:07 // 17. 7. 2019.

    Da li se prodaje pivo ili da si ponesem.

  • milos

    05:19 // 17. 7. 2019.

    Super ideja! Volim moj Nis!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: