Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:28, 12. 12. 2012.

| Društvo

Autobusi bez zimske opreme

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
c
foto: jpgnis.rs

Prevoznici su bez zimske opreme dočekali sneg, pa se autobuske linije i zbog toga skraćuju, kažu u niškoj Direkciji za javni prevoz.

Gradska autobuska linija koja saobraća od Njegoševe ulice do Donjeg Komrena, skraćena je do Margera.  

Šef Štaba zimske službe Svetislav Manić kaže da su sve ulice prohodne, ali da pojedini autobusi imaju probleme sa nekim ulicama jer nemaju odgovarajuću zimsku opremu.

U Direkciji za javni prevoz potvrđuju da ovaj problem postoji.

 - Prevoznici su malo nespremno dočekali zimu i nemaju svi autobusi zimske gume ni zimsku opremu da bi smeli da voze na svim linijama. Ili se vozači plaše da voze ili znaju u kakvom su stanju njihovi autobusi - kaže Ana Nikolić, portparol Direkcije za javni prevoz.

Ona objašnjava da su neki od autobusa dosta stari i da čak i kad nema snega ne postoji način da "nateraju" vozača da vozi na nekoj liniji jer i tada kolovoz može biti zaleđen, a sami vozači najbolje znaju u kakvom je stanju njihovo vozilo.

- Na vozačima autobusa je da procene da li smeju da voze neku liniju ili ne. Na možemo da nateramo vozača da vozi 50 putnika ako on smatra da je taj put opasan - kaža Ana Nikolić, portparol Direkcije.

Pored navedenih gradskih linija, skraćeno je i 9 prigradskih, dok ostale linije polaze otežano sa većim ili manjim kašnjenjima, obaveštavaju iz Direkcije. 

Skraćene linije:

  1. Niš-Ravni Do, linija skraćena do raskrsnice (skretanje za Ravni Do),
  2. Niš-Kunovica-Bancarevo, autobus saobraća do pola puta za Bancarevo i ne ulazi u Kunovicu,
  3. Niš-Cerje- Brenica, linija skraćena do Kamenice,
  4. Niš-Leskovik, linija skraćena do Rujnika,
  5. Niš-Oreovac, skraćeno do stare okretnice,
  6. Niš-Donje Vlase, skraćeno do Kovanluka,
  7. Niš-Kravlje, linija skraćena do Paligraca,
  8. Niš-Sićevo, linija skraćena do brane,
  9. Niš-Vukmanovo-Berbatovo, autobus saobraća do Gabrovačkog manastira.

Građani se o ovome i ostalim informacijama vezanim za rad Direkcije mogu informisati i na sajtu www.jgpnis.rs ili putem telefona Informativnog centra na brojeve: 018/505-656 i 018/505-665, 066/80-60-045, kao i putem maila [email protected] i [email protected].

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Branko Pesic

    09:04 // 15. 12. 2012.

    Pravilnik o zimskoj opremi podrazumeva zimske gume na vozilima do 3.5 tona, ne i preko toga. Znaci, prema novom pravilniku oni i ne moraju da imaju zimske gume. Nije moje da se slozim ili ne, samo vas obavestavam i novinara koji je pisao tekst i ljude koji ga komentarisu.

  • VOGELY

    09:24 // 13. 12. 2012.

    Vozim u Sloveniji za međunarodnu špediciju,kada bi me bez osnovne zimske opreme zaustavila polucija u Nemačkoj ili Austriji uradili bi vrlo jrdnostavnu stvar. Isključili bi me iz saobražaja,stavili bi lisice na točkove sve dok firma ne obezbedi odgovarajuću opremu i dok ne plati kaznu. Da vidim onda kako bi im se isplatilo da im vozila budu blokirana

  • Branislav Petrović

    14:00 // 12. 12. 2012.

    Odakle im pare za zimske gume?Više od polovine autobusa svih gradskih prevoznika ne bi smelo da se pojave na ulicama.Da li policajci kontrolišu autobuse i ispravnost guma.Kako mogu kada i oni na svojim vozilima nemaju zimske gume.Pogledajte da li imaju čuvenu pahulju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: