Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:34, 17. 3. 2020.

| Društvo

Autobuska stanica i autobusi u Nišu dezinfikovani, putnici kažu stvaraju se gužve jer je manje polazaka

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
autobusi dezinfikovani
Autobusi dezinfikovani i naloženo da se čiste posle svake vožnje; foto: Twitter/Darko Bulatović

Autobusi, glavna i prigradska autobuska stanica u Nišu sinoć su dezinfikovani, a Štab za vanredne situacije je naložio da se sve detaljno čisti svakodnevno, nakon završetka vožnje zbog korone. Oni koji su jutros morali da korste gradski prevoz kažu da je u nekim autobusima bilo gužve i smatraju da nije dobro što su ukinuti polasci i uveden letnji red vožnje.

Direkcija za javni prevoz je pre 5 dana naložila prevoznicima da higijena u autobusima bude bolja da se virus ne bi širio, a odlukom Štaba za vanredne situacije dezinfekcija mora da bude još detaljnija dok je vanredno stanje. dezinfekcija buseva Dezinfikovani i spolja; foto: Twitter/Darko Bulatović

Zaštitnu opremu poput maski i rukavica nemaju svi vozači i kondukteri zbog nestašice, ali su nadležni najavili da će kada stignu nove količine proslediti to prevoznicima.

Štab je takođe pooštrio dezinfekciju autobusa, a kako je objavljeno na gradskom sajtu sinoć su sterilisane glavna i prigradska autobuska stanica i autobusi.

Evo i večeras, ne samo Niš-ekspres nego i Lasta i Strela pripremaju svoje autobuse za sutra i sve teče po planu. Zajedno sa našim Institutom preduzimamo mere na dezinfekciji, što smo i večeras uradili, glavne autobuse stanice, prostorija, kao i pomoćne stanice. Nastavićemo i u toku sutrašnjeg dana i večeri glavne saobraćajnice, šetačke zone, potez prema Tvrđavi, pijacu, sve ono što je Štab predvideo da se uradi moraće da se uradi na vreme i onako kako treba - rekao je Bulatović.

Štab je takođe juče naložio da se uvede letnji red vožnje, što znači i manje polazaka, kao i da se noćni ukinu. dezinfekcija autobuska Dezinfikovane i glavna i prigradska stanica; foto: Twitter/Darko Bulatović

Ipak, pojedine Nišlije koje su prinuđene da se voze gradskim prevozom u Nišu kažu da to nije bilo najbolje rešenje.

Jutros u autobusu do posla gužva kao i obično, ljudi se guraju, ne mogu da se odvoje jedni od drugih, a zbog posla svi ulaze u prvi koji naiđe jer je sada manje polazaka. Na posao moramo, a izgleda da moramo i da rizikujemo i budemo u prepunom autobusu iako je vanredna situacija - kaže jedan od putnika.

Prevoznicima je naloženo i da detaljno dezinfikuju autobuse kada uđu u garažu posle vožnje, a ulaz na prva vrata je putnicima zabranjen.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jonca

    17:44 // 17. 3. 2020.

    Pa valjda im je zdravlje bitnije od crkavice,sta im vredi crkavice ako se razbole i virus prenesu svojim najmilijima.Od dva zla bira se manje zlo.

  • Bulevar

    16:29 // 17. 3. 2020.

    Ovo je stvarno tragikomično...sa jedne strane nas teraju da radimo,uglavnom u privatnom sektoru,a sa druge ti onemogućava da odeš na posao jer redukuje autobuse,i pri tome ti kaze da pazis na sebe,dok istovremeno stojis kao sardina u autobusu...i lepo je što prskaju autobuse,da se mi suznji ne zarazimo,da bi ovi što ne rade iz javnog sektora mogli da prime plate...Strašno ljudi,strašno.

  • Vozi Miško

    14:28 // 17. 3. 2020.

    Svaka čast veterinarima ,vrlo humano sa njihove strane.Pozdrav i momcima koji prskaju - vrhunski stručnjaci.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: