Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:37, 2. 3. 2018.

| Društvo

Autobuske linije ka selima i dalje skraćene

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
autobus sneg
Autobusi skraćeno do viših predela; foto: V. K.

Iako su putevi u Nišu i okolini, kako kažu u Zimskoj službi, prohodni za saobraćaj, pojedine autobuske linije i danas su skraćene. Ka selima koja se nalaze na brdima ima leda, a da li će autobus izaći do mesta u višim predelima zavisi od procene Direkcije za javni prevoz.

Ni jutros autobusi nisu iši do poslednjih stanica u Leskoviku, Miljkovcu, Sečanici, Supovcu, Bancarevu, Ravnom dolu, Vukmanovo, Donjem Vlasu. 800x600-autobus-Sneg Skraćene linije do sela u višim predelima, ali neke gradske linije; foto: A. K.

Šef Zimske službe Sveta Manić kaže da su putevi prohodni, ali da ima poledice, te savetuje vozačima oprez. Što se autobusa tiče, kaže da je procena na Direkciji za javni prevoz da li će pustiti liniju do kraja.

Svi lokalni putevi su prohodni, do Leskovika i Cerja ima poledice. Građani treba da voze oprezno i da ne kreću bez adekvatne zimske opreme. Nisu potpuno čisti putevi, ima snega pa su suženi. Uglavnom sve je prohodno, a na Direkciji za javni prevoz je da odluči da li će da pusti autobuse - rekao je Manić.

Podsetimo, iz Direkcije je juče novinarima rečeno da automatski menjači u autobusima ne dozvoljavaju vozilu da se izvuče uzbrdo na klizavom putu. Direktor Direkcije Saša Petronijević kaže da se trenutno osposobljavaju prigradske linije.

Radimo na osposobljavanju ostalih nekoliko prigradskih linija kako bi autobusi mogli da dođu do krajnjih odredišta zbog snega i kako bi ljudi bili prevezeni i bila im pruzena adekvatna usluga - rekao je direktor Direkcije.

O tome koje su linij skraćene građani ne mogu da budu obavešteni unapred, već o tome saznaju tek ujutru kada krenu na put do sela, ili iz sela u grad. Sve izmene u gradskom i prigradskom prevozu, građani mogu da vide na sajtu Direkcije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stanko

    15:14 // 2. 3. 2018.

    Kad bi svaka mesna kancelarija ili selo imalo raonik kojim bi zaduzili nekoga ko ima traktor ili manji kamion, ulice drugog reda bi bile ociscene.
    A grad neka cisti ulice prvog reda.

  • Sasha

    13:37 // 2. 3. 2018.

    Nemoguce, jutros sam na Pinku cuo kao je u Nisu skoro pa suvo, zime nikada nije ni bilo.

  • zoran

    13:28 // 2. 3. 2018.

    Naravno da ne mogu da voze na nekim linijama jer su za 16 kvalitetnih i novih autobuse dali saglasnost da budu zamenjeni, pa se sad nislije voze krsevima koji jedva idu a beogradjani autobusima koje smo mi nislije platili. Odgovorne, gradonacelnik treba da sankcionise!

    • Naissus

      11:21 // 3. 3. 2018.

      @Zoran
      Gospodine Zorane, gradona;elnik bi trebao najpre da sankcionise samog sebe pa onda sve ostale oko sebe. Zato do sankcija nece ni doci.
      Sto se puteva tice, glavni prilazi su bez snega, ako potraje sunce ovih dana bice suvi. Prilazi do okolnih sela su i dalje pod snegom a i ledom

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: