Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:11, 28. 5. 2021.

| Društvo

Autor izložbe u Oficirskom domu tvrdi da je postavka uklonjena zbog posete Zorane Mihajlović

Autor:U. K.Izvor:Južne vesti
izložba Rados Antonijević
Postavka je, tvrdi autor, uklonjena zbog sastanka ministarke sa načelnicima okruga; foto: R. Antonijević

Izložba Radoša Antonijevića “O koristi i šteti istorije za život” prekinuta je nakon što je, tvrdi autor, naloženo njeno uklanjanje iz prostora Oficirskog doma zbog sastanka ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović i načelnika okruga. Kako kaže autor, informaciju o uklanjanju postavke dobio je od direktorke Galerije savremene likovne umetnosti u Nišu Emilije Ćosić koja ne odgovara na pozive novinara Južnih vesti.

U telefonskom razgovoru, tvrdi on, rečeno mu je da se zbog potreba Vlade Srbije postavka mora ukloniti iz izložbenog prostora u Oficirskom domu.

Dodaje i da su iz Galerije savremene likovne umetnosti u Nišu pokušali da postavku pomere, kako bi nakon sastanka mogli da je vrate, međutim, naloženo je da se kompletan prostor isprazni.

Ovo je atak na profesionalno dostojanstvo i mene kao umetnika i Milice Todorović kao kustosa. Posredno ovim mogu biti uznemireni svi oni koji planiraju da u budućnosti rade bilo šta na planu kulture. Ipak, najveće žrtve su građani Niša koji prate likovna događanja, a koji su ostali bez izložbe koja im je najavljivana i na koju su imali pravo u punom terminu - kaže Radoš Antonijević, autor izložbe.

Dodaje da sastanak ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović sa načelnicima okruga nije bio najavljen ni njemu kao autoru, ni nadležnima iz Galerije savremene likovne umetnosti.

Zbog kompleksnosti izložbe nije bilo moguće za kratko vreme instalaciju vratiti u izložbeni prostor u Oficirskom domu, te je autor odlučio da se izložba prekine pre vremena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bogdan V

    12:33 // 29. 5. 2021.

    Morali su tamo zbog korone, Gradska kuca nema dovoljno kvadratnih metara za poltrone koji slikaju svoju DAMU.
    Jos malo i odlazite!!
    Sramote jadne nistavne

  • Bite the dust

    23:51 // 28. 5. 2021.

    I da se javila, gospodja odavno nema sta da kaze.

  • Mika

    23:06 // 28. 5. 2021.

    Da nam se nezna frizerka Zoka bosanka, ne daj Boze, potrese iz nekog razloga....... (kolut ocima). Ovo je gore nego u vreme hard-kor komunisticke Rusije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: