Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:00, 2. 4. 2015.

| Društvo

Avanturizam i turizam - teme konferencije na Sajmu

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
sokolovput.jpg
Avanturistički turizam sve popularniji (foto: FB stranica "Sokolov put")

Svi koji žele da se upoznaju sa mogućnostima avanturističkog turizma u Srbiji i svetu mogu prisustvovati konferenciji koja će na ovu temu biti otvorena u petak 3. aprila od 10 sati u hali “Čair” u Nišu u okviru Sajma turizma.

speleologija Istraživanje pećina kao turistički izazov (foto: FB stranica "Adventure Conference 'Tourism, adventure and nature'")Kako kažu organizatori, na konferenciji će posetioci moći da čuju mnogo zanimljivih podataka i o aktivnom odmoru u prirodi koji postaje sve popularniji kod nas i u svetu.

Ovim želimo da predstavimo raznoliku ponudu sportskih turističkih manifestacija, programe aktivnog odmora u prirodi i ekstremnih sportova. Dobrodošli su svi koji se na bilo koji način bave aktivnim odmorom, zaštitom životne sredine i promovisanjem zdravih stilova života - kažu u Turističkoj organizaciji Niš.

skyrunning Sve popularnije planinske trke u Srbiji (foto: FB stranica "Adventure Conference 'Tourism, adventure and nature'")Tako će oni koji budu u 10 sati došli u VIP salu hale “Čair” saznati nešto više o trci do Trema u kategoriji “sky race”, o planinarenju, o “plemenskim stazama” kroz Jelašničku klisuru, ka Rtnju, Staroj Planini.

Takođe, biće reči i o speleologiji, posmatranju ptica, ali i o “off-road” turizmu i mogućnostima motorizovanog ali ekološkog kretanja kroz prirodu. Pažnja će biti posvećena i bezbednosti pri avanturističkom turizmu, o čemu će govoriti predstavnici Gorske službe spasavanja.

mototurizam Kako biti motorizovan a ekološki odgovoran turista? (foto: FB stranica "Adventure Conference 'Tourism, adventure and nature'")Prisutni će osim toga između ostalog imati prilike i da saznaju koji su to turistički potencijali Zapadnog Balkana, ali i o projektu “Via Militaris” koji ima za cilj uspostavljanje rute koja će povezivati ruralna područja i promovisati seoski turizam, kulturu i nasleđe.

Ovaj događaj se organizuje u okviru 16. Međunarodnog sajma turizma i aktivnog odmora koji traje do 4. aprila.

Ulaz je slobodan, a kompletan program konferencije može se pogledati na sajtu Turističke organizacije Niš.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • banozio

    18:39 // 2. 4. 2015.

    Svoju ponudu predstavlja 127 turističkih organizacija i agencija iz Srbije, Grčke, Mađarske i Bugarske. Vredi posetiti. Bravo za TON

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: