Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:19, 23. 8. 2021.

| Društvo

Azil za pse i mačke gradiće se u Gadžinom Hanu, nova je najava nadležnih u Nišu

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
psi lutalice
Dugogodišnji problem napuštenih pasa nikako da bude rešen; foto: V. Keser

Nakon najava da će se prihvatilište za napuštene životinje graditi kod niškog zatvora, a potom izjava nadležnih da se od toga odustalo i da je nova-stara ideja da to bude kod Svrljiga, sada je lokacija koja je ocenjena kao pogodna prostor veličine 11 hektara u Gadžinom Hanu. Ovo najavljuju iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj u Nišu, mada ne preciziraju o kom tačno mestu je reč.

Rešenje za problem napuštenih pasa u Nišu već godinama se najavljuje, a menjale su se i ideje. Nova je da to bude kraj Gadžinog Hana, a kao uvod u to Gradsko veće je danas usvojilo Rešenje o realizaciji i učešću u projektu "Unapređenje zoohigijene u Nišavskom okrugu".

Direktor KLER-a Dušan Radivojević kaže da su napuštene životinje na ulicama problem koji decenijama muči Nišlije i dodaje da će detalja oko same lokacije biti u narednom periodu.

Ova odluka Gradskog veća treba da prođe verifikaciju u smislu Vlade i Ministarstva, pa ćemo sa detaljima izaći u narednom periodu. Sledeći koraci su izrada tehničke dokumentacije i međuopštinskih sporazuma, kako bi se krenulo u dobijanje dozvole i izgradnje prihvatilišta - objašnjava Radivojević.

Da će životinje sa niških ulica biti zbrinute po standardima Evropske Unije i da će u zbrinjavanje biti uključena i udruženja za zaštitu životinja tvrdi Sotirovski.

Ovo je pretkorak do pravljenja zajedničkog prihvatilišta za pse i mačke na teritoriji Opštine Gadžin Han, na kome intenzivno radimo, jer je broj pasa i mačaka lutalica na ulici sve veći - navodi ona.

Ana Radovanović iz KLER-a kaže da je ukupna vrednost projekta, kojim će biti formirano zajedničko koordinaciono telo u oblasti zoohigijene opština Gadžin Han, Svrljiga i Niša, oko 26.000 švajcarskih franaka, od čega će oko 8.600 izdvojiti Grad Niš, dok ostatak finansira Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Podsetimo, prema ranijim najavama nadležnih, azil za napuštene životinje trebalo je da bude u sklopu niškog Kazneno-popravnog zavoda, dok je Sotirovski krajem prošle godine kazala da je planirana lokacija ipak regionalni centar kod Svrljiga.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran zlatanovic

    17:59 // 24. 8. 2021.

    Dobro bre ljudi a ko vodi red o nama ljudima samo pitam zbog drugara

  • ED

    17:11 // 24. 8. 2021.

    A sad razmislimo za sta ce sluzi Zaplanje:

    1. Dve fabrike otpadnih voda
    2. OGROMAN azil za pse i macke
    3. Zateks vec su pretvorile u otpad vozila
    4. Sta sledece - deponija?

  • ED

    17:01 // 24. 8. 2021.

    "Nova je da to bude kraj Gadžinog Hana" - u pravu su. Ovo zaisto ce bude KRAJ Gadzinog Hana.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: