Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:29, 26. 8. 2019.

| Društvo

Babić i dalje direktor Koridora, uprkos ostavci koju je podneo pre 7 meseci

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
udes
7 meseci od nesreće, a Babić i dalje direktor "Koridora"; foto: A. K.

“Iako sam bio samo saputnik u automobilu koji je učestvovao u toj saobraćajnoj nesreći, za mene kao čoveka je ta činjenica sasvim dovoljna da više ne obavljam funkciju v. d. direktora Koridora Srbije”, napisao je Zoran Babić u ostavci na funkciju koju i 7 meseci kasnije obavlja. U Vladi Srbije ne odgovaraju zašto se njegova ostavka još nije našla na dnevnom redu.

ostavka Babić u ostavci podvukao da predsedniku, svojoj stranci (SNS) i Srbiji stoji na raspolaganjuPoslednjeg dana januara, službena “škoda superb” Koridora Srbije, velikom brzinom udarila je na naplatnoj rampi “Doljevac” u automobil koji je čekao naplatu. 54-godišnja S. G. iz okoline Knjaževca je poginula, a 4 dana nakon toga, prema dokumentaciji koju poseduju novinari Južnih vesti, Babić je Koridorima dostavio ostavku. Između ostalog, kao razlog za otkaz, Babić je naveo i to što predsednik Aleksandar Vučić u "svima traži čestitost i ljudskost".

Bezbednost i sigurnost za sve učesnike u saobraćaju, to je ono što su bili i ostali moji ciljevi, tako da ja imam potpuno jasan motiv da podnesem neopozivu ostavku. Znanje, ali i moral, odgovornost, a pre svega ljudskost i čestitost, osobine su koje u svakom od nas traži predsednik Republike Srbije. I on ne treba da mi kaže bilo šta, jer ako me je predložio na funkciju i poverio ovako odgovoran posao, onda znam šta mi je činiti - napisao je Babić.

Nakon što su Koridori usvojili ostavku, nju je trebalo da "aminuje" i Vlada Srbije. Međutim, to do danas nije učinjeno, o čemu svedoče podaci sa APR-a, prema kojima je Babić i dalje prvi čovek Koridora. O razlozima za to što se Babićeva ostavka ni nakon 7 meseci nije našla na dnevnom redu Vlade ne govore.

O svojoj funkciji nije želeo da govori ni sam Babić, koji je novinarima u telefonskom razgovoru poželeo sve najbolje.

Sve što vam treba možete da dobijete od PR-a Koridora... Sve najbolje, sve najbolje, sve najbolje - bio je kratak Babić.


Vučić: Da se objave snimci saobraćajne nesreće

Iako se za nesreću formalno sumnjiči Babićev vozač, u javnosti su se javljale spekulacije da je upravo Babić bio za volanom "škode" i tražio snimak koji bi sprečio sva nagađanja. Snimak sa naplatne rampe "Doljevac", koji bi mogao da otkrije istinu, Tužilaštvo skriva pod izgovorom da je reč o dokaznom materijalu. Ipak, u intervjuju za Glas Amerike, predsednik Srbije Vučić rekao je da je on sam video snimak nesreće i moli nadležne organe da ga objave.

Snimak je užasan, a pošto vidim da izražavate sumnju, ja ću da zamolim nadležne države organe kao predsednik Republike da vam pokaže to. Da vidite kakvim ste se lažima služili svih prethodnih meseci - rekao je Vučić.


Vučić, stranka pa Srbija

U ostavci Zorana Babića, koju je pisao još februara, budućem direktoru Koridora poželeo je uspeh u radu, ali mesecima kasnije taj posao radi sam Babić. Njegov potpis i dalje je na dokumentima, barem na onim koji su po Zahtevu za pristup informacijama od javnog značaja iz ovog preduzeća dostavljeni Južnim vestima.

Budućem direktoru "Koridora Sbije" d.o.o. želim uspeh u radu i što manje teških momenata, a predsedniku, svojoj stranci i Srbiji stojim na raspolaganju, zaključuje u pisanoj ostavci.

Od 1. februara do danas Babić je na raspolaganju na istoj funkciji, iako je u ostavci istakao da je njegov motiv za odlazak jasan, jer su bezbednost i sigurnost za sve učesnike u saobraćaju njegovi ciljevi.

Podsetimo, Južne vesti su utvrdile da auto koji se "zakucao" u dva automobila na naplatnoj rampi i u kome je bio Babić nije vlasništvo Koridora. Reč je o "škodi superb" koju je bugarska firma Trace kupila Koridorima - što je bio uslov za posao na izgradnji Koridora 10.

Iako zvaničnih podataka još nema, na osnovu objavljenih snimaka, dostupnih informacija i tumačenja saobraćajnih veštaka, Južne vesti izračunale su da je Babićeva "škoda" poslednjih 16 minuta pre nesreće išla najmanje 217 km/h.

Inače, institucije su uglavnom zatvorene po pitanju ovog slučaja, a Osnovno javno tužilaštvo obećalo je da će obelodaniti snimke tek nakon što bude podignuta optužnica protiv Babićevog vozača.

Optužnice do danas nema, a Babić je, i pored podnete ostavke, i dalje direktor Koridora. Predsednik SNS Aleksandar Vučić ga je nedavno kritikovao zbog letovanja na Brionima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ilic

    07:54 // 27. 8. 2019.

    Sreo sam ga slučajno u hotelu na moru, oporavio se i verovatno vraća na posao.
    Valjda nadležne institucije odlučuju ko je kriv a ko prav.
    Kome to ne odgovara slobodno neka se iseli u Severnu Koreju pa tamo neka ispravlja krive drine

    • ???

      13:13 // 27. 8. 2019.

      A,ti ces da ostanes u Srbiji i primas platu sa drzavnih jasala.Neces dugo,veruj mi.Dogorelo je do nokata.

  • Ivan

    17:08 // 26. 8. 2019.

    Pa nema boljeg i školovanijeg.....
    To je to,"Srbija medju šljivama"!

  • Nije on kriv

    15:09 // 26. 8. 2019.

    Majka dva deteta je poginula, afera helikopter....zatvorena....ljudi poginuli nikom nista, ovaj narod brzo zaboravlja.....glasajte ih opet Marta 2020.god.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: