Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:14, 2. 2. 2019.

| Društvo

Babićev “poseban tretman” posle doljevačke nesreće

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
udes doljevac
Skretanje pažnje javnosti?; foto: A. Kostić

Gotovo svi nacionalni mediji i tabloidi posle jučerašnje saobraćajne nesreće kod Doljevca u centar pažnje svog izveštavanja stavljali su povrede, sada već bivšeg direktora Koridora Zorana Babića, a u pozadini poginulu ženu. Babić je i brže-bolje prebačen iz niškog Kliničkog centra u Beograd sa povredama butne kosti.

Bes građana na društvenim mrežama izazvalo je izveštavanje nekih medija koji su u fokus stavljali Babića i njegove povrede, gurajući u stranu smrt žene na naplatnoj rampi i okolnosti i odgovornost za nesreću.

Građani su podsećali da su tabloidi u ranijim saobraćajkama kopali i prelazili granice pristojnog i profesionalnog, a ovaj put su otišli u drugu krajnost - zid ćutanja.

Novinar i potpredsednik Nezavisnost udruženja novinara Srbije Željko Bodrožić napominje da sve govori o naopakom sistemu koji vlada u medijima u Srbiji.

U normalnim zemljama prvo bi javni funkcioner došao na tapet, naročito kad je takva tragedija u pitanju. Ovde se sve svodi na skeč i šalu, on se još i šali sa onim što se desilo - kaže Bodrožić.

Prva izjava Zorana Babića posle nesreće, kako su preneli tabloidi, bila je “dobro sam prošao, još ću vas gnjaviti”.

Društvo je zaglibilo u ludački vakuum. Više se ne zna šta je normalno, šta je nenormalno, a krivci su oni na vlasti. Odavno su izgubili vezu sa realnošću. Polusvet kada dođe na vlast, desi se izliv vlasti u mozak i oni se ponašaju tako - kaže Bodrožić.

“Velikom brzinom” Babić je juče i napustio Niš. Iako “reklamiran” od vlasti kao jedan od najmodernijih na Balkanu, i iako leči povredu koju je Babić imao - prelom butne kosti, Babić je ipak sanitetom prebačen u Beograd. Razlog, kako kažu iz Kliničkog, dužina lečenja i porodica.

Zbog dužine postoperativnog lečenja i zbog trajanja lečenja, takvu su odluku doneli lekari - rekli su iz KC.

Tu nije kraj “posebnostima” slučaja Babić. Da se direktor vozi autom firme koju vodi, u Srbiji nije nikakva posebnost. Međutim, kako su Južne vesti utvrdile, auto koji se "zakucao" na naplatnoj rampi i u kojem je bio Babić nije vlasništvo Koridora.

Kobnu "škodu superb" bugarska firma Trace kupila je Koridorima - što je bio uslov za posao na izgradnji Koridora 10. Stručnjaci to vide kao izvor moguće korupcije.

Ministar Stefanović je najavio ostavku Babića, ali je nastavio da tvrdi da je vozilo u vlasništvu Koridora. Na kraju, i sam Babić je potvrdio najavljenu ostavku.

Podsetimo, nesreća se dogodila 31. januara na naplatnoj rampi u Doljevcu, a vozač automobila u kojem je bio Babić je, prema svedočenju očevidaca, velikom brzinom naleteo na vozilo ispred i usmrtilo 52-godišnju ženu koja je bila u kolima koja su čekala da plate putarinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Đavo

    10:26 // 4. 2. 2019.

    Brzina kojom je sve "počišćeno", vozač koji nije priveden (iako je, navodno, skrivio nesreću sa smrtnim ishodom), navodni vozač koji je bez ozleda i putnik (Babić) sa teškim povredama (karakterističnim za vozača nakon ovakvog udesa), brzina kojom je Babić lansiran iz Niša u Beograd... Ko je zapravo bio za upravljačem "škode" koja je skrivila udes?

  • Jovica

    04:09 // 3. 2. 2019.

    Vozača na robiju doživotno,a babića na robiju 5 godine što je primio takvog na posao.onaj se skoro dosadjivao na fejsbuku pa izašo ubio dečka.ovaj vozio 200 na sat pa mu sinulo:ajd da ne kočim da prodjem kroz rampu možda nema nikog i ubio ženu i još 5 povredio.znači,ovaj je veći nasilnik od onog prvog

  • Kamiondžija

    03:57 // 3. 2. 2019.

    Vozim kamion.Svaki dan na autoputu prolete sa 200na sat vozila sa nekim blinkerima. .skoro sam,obilazeći gradski autobus ,ostao u levoj traci jedno 30sekundi,nemajući kud da se sklonim,da bi ,neki audi sa crveno plavim svetlima iza mene blicao svo vreme i u momentu kad me obisao počeo kočiti ispred.znači-gospodo političari,ministri,itd,pitanje za vas:ZAŠTO ZAPOŠLJAVATE NASILNE VOZAČE,LUDAKE UBICE

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: