Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:59, 11. 3. 2020.

| Društvo

Babušničani kupili kamion smećar, nadležni najavljuju da će biti na ulicama narednih dana

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
smećar kamion
Građane koštao 5,1 miliona dinara; foto: Lj. F.

Dugoočekivani kamion smećar konačno je stigao u Babušnicu, a nakon registracije, testiranja i dodatne montaže delova, narednih dana bi trebalo da pomogne u odvoženju smeća i rešavanju problema sa nagomilanim otpadom.

Problemi sa odvoženjem smeća proteklih godina najviše su mučili Babušničane, a nakon učestalog pisanja Južnih vesti o ovom problemu, iz Opštine su najavili da će Komunalnom preduzeću kupiti još jedan kamion smećar.

Kako je ranije objašnjavao direktor Komunalca Miodrag Kostić, oni nisu imali novca za takvu investiciju, a problem sa gomilanjem smeća je nastajao kada bi se jedini kamion koji imaju na raspolaganju pokvario, što je bio čest slučaj.

Polovni kamion koji su građani Babušnice platili skoro 5,1 miliona dinara je dopremljen, ali još nije krenuo da sakuplja smeće, jer je došlo do problema prilikom testiranja hidraulike.

Ipak, direktor Komunalca uverava da će ovih dana početi da radi punom parom.

Prilikom testiranja je nastao problem oko hidraulike, dobavljač sanira problem, u garantnom roku je sve. Očekujemo danas da se to reši i da uskoro bude na ulicama - kaže Kostić.

Serviseri iz firme Resor koja je pobedila na tenderu i koja je dopremila kamion, juče i danas su sređivali problem, a on je testiran na ulicama Babušnice, o čemu svedoče i sveže slike sa terena.

Kamion je stigao krajem februara, a do juče je i trajao proces registracije i prenosa vozila. smećar U toku testiranje hidraulike; foto: Lj. F.

On je bio na probnim tablicama, u međuvremenu je prenešen na korišćenje Komunalcu da bi mogli da registrujemo na svoje ime. To je završeno juče - objašnjava direktor.

Babušničani se nadaju da će doći kraj njihovim mukama i ružnim fotografijama prepunjenih kontejnera i razbacanog smeća.

Sve se ovo odužilo, ali valjda će kada krene da radi, smeća manje biti i odvoženje će biti redovnije kako se ne bi kontejneri prepunjavali - kaže Babušničanin.

Podsetimo, na tenderu za nabavku novog kamiona pobedila je firma Resor iz Gadžinog Hana, a kamion "mercedes benz" koštao je građane skoro 5,1 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: