Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:07, 12. 2. 2020.

| Društvo

Babušničani sami čiste naselje od smeća

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
džak smeća
Sakupili skoro 20 džakova; foto: Lj. F.

Nekoliko meštana babušničkog naselja Rašina Bara čistili su u utorak, 11. februara i dan kasnije svoje naselje, a kako kažu, sakupili su skoro 20 velikih kesa raznog đubreta.

Babušničani se često žale na rad Javnog komunalnog preduzeća Komunalac, a prepuni kontejneri česta su slika na babušničkim ulicama.

Dok se čeka da polovni kamion smećar da stigne u ovo preduzeće, koji će, kako su ranije rekli nadležni, značajno rešiti problem izvoženja i gomilanja smeća, meštani jednog od naselja samoinicijativno su se organizovali i krenuli u akciju čišćenja pored sportskog terena i duž glavne ulice koja vodi ka centru Babušnice.

Jedan od inicijatora akcije Milan Dimitrijević kaže da je Komunalac nakon prvog dana akcije, koja je prekinuta zbog kiše, sakupio smeće koje su oni u džakovima ostavili pored kontejnera.

Organizovali smo se da bismo malo poboljšali uslove života u naselju, zbog nas samih i dece. Naselje je bilo prepuno smeća. Samo je dobra volja u pitanju, a imali smo pomoć u od par lokalnih firmi u džakovima i rukavicama. Nadamo se da će svest ljudi malo da se promeni, kako ne bi sami stalno čistili - kaže Dimitrijević.

U toku prvog dana sakupljeno 9 velikih džakova prepunih smeća, a ovaj Babušničanin kaže da je nastavkom akcije brojka došla do skoro 20. čišćenje Akcija zbog kiše trajala 2 dana; foto: Lj. F.

Ne upire prstom ni u koga zbog problema sa smećem, ali kaže da svi treba da se potrude da bolje žive.

Koordinacijom službi i građana može dosta toga da se sredi. Sve potiče od nas samih, s tim da postoje i drugi faktori, kontejneri nisu kvalitetni, neki su oštećeni, vetar, psi lutalice koji razvuku đubre kada su prepuni. Komunalac dolazi jednom nedeljno, da li je to dovoljno ne znam, to je na nadležnima - kaže Dimitrijević.

Podsetimo, problemi meštana Babušnice sa odvođenjem smeća godinama se ponavljaju, a izvor problema, po rečima nadležnih u Komunalcu, je to što preduzeće ima samo jedan kamion smećar, a kada je on u kvaru, nastaju problemi sa odvoženjem smeća koje se gomila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Crazytown

    22:31 // 12. 2. 2020.

    Opstina uzima novac a ovi ciste.Ludnica.

  • Miss shaw

    16:08 // 12. 2. 2020.

    Komunalni inspektor umesto da radi vredja i narod tretira ko stoku

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: