Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:29, 3. 9. 2021.

| Društvo

Babušničani utrošili 7.000 evra za numeraciju i obeležavanje kancelarija u zgradi Opštine

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
tabla
Novo obeležavanje vredno 7.000 evra; foto: Lj. F.

Nove tablice sa nazivima funkcija i imenima funkcionera koji u njima rade, kao i brojevima iznad vrata 44 kancelarija i 6 toaleta u zgradi, zatim oglasna tabla i vitrina u zgradi Opštinske uprave Babušnica, građane ove opštine koštali su, prema javno dostupnim informacijama, više od 800.000 dinara koliko je za taj posao dobila firma iz Niša nakon obavljene javne nabavke.

Nabavku usluge numeracije i obeležavanja kancelarija u zgradi babušničke Opštine lokalna samouprava procenila na 900.000 sa PDV-om, a kako je tender zbog cene sproveden bez primene Zakona o javnim nabavkama, pozive da svoje ponude poslate su na adrese 4 firmi.

Dok firma Present by M iz Preljine nije dala svoju ponudu, firme iz Niša - JM ART plus, Advertise Design i HTV reklame Niš poslale su svoje ponude, a kao najjeftinija je izabrana ona niške firme HTV reklame Niš od 686.880 dinara bez PDV-a ili nešto više od 820.000 sa uključenim PDV-om.

U evrima - više od 7.000. vrata Numeracija, natpisi, vrata - sve novo; foto: Lj. F.

Sada se iznad vrata 50 prostorija nalaze redni brojevi izrađeni od, kako stoji u dokumentaciji, "sjajnog materijala debljine 3 milimetara, sa direktnom UV štampom, rezani laserskim putem po obliku, dimenzija 90x90 mm", a istim, ali malo debljim materijalom izrađenim na isti način i raznih dimenzija, obeležene su kancelarije sa nazivima pozicija i funkcija (43 komada).

Taj materijal je najverovatnije, kako se može proceniti na licu mesta, klirit ili pleksiglas, koji je poznata vrsta plastike.

tender Bilo je i skupljih ponuda; foto: printskrin Istim materijalom i na sličan način izrađene su i pločice debljine 9 milimetara u koju su uvlače izmenljivi natpisi imena službenika i funkcija - ukupno 44 komada, a posebno je obeležena kancelarija predsednika Opštine - 3D slovima u zlatnom ogledalu, sa dužinom natpisa od 50 centimetara.

Kako je u toku renoviranje enterijera Opštine Babušnica nije sve postavljeno na svoja mesta, a nove table dobiće i Skupštinska i Svečana sala, dok je u planu da se postavi i glavna tabla u prizemlju sa numeracijom svih kancelarija u zgradi, kao i oglasna tabla i oglasna vitrina.

Po tenderskoj dokumentaciji odrađeno je i 3.000 inventarskih brojeva sa grbom Opštine, kao i grb Opštine dužine od pola metra. vrata Pre obeležavanja, zamenjena i vrata; foto: Lj. F.

Inače, novi brojevi prostorija nalaze se iznad novih vrata - pre ove nabavke završen je tender po kojem je za zamenu unutrašnjih vrata u celoj zgradi utrošeno oko 2,45 miliona dinara koliko je za taj posao dobila firma SBM TIM iz Niša.

Sagovornika koji bi odgovorio na pitanje zbog čega je toliko novca građana Babušnice izdvojeno za novu numeraciju i obeležavanje kancelarija novinari Južnih vesti nisu dobili u lokalnoj samoupravi. Službenik za javne nabavke koji je bio zadužen za tender je na odmoru, a jedna od većnica i osoba zadužena za komunikaciju sa lokalnom samoupravom Dragana Nakov nije odgovorila na mejl sa pitanjem ko je nadležan da iskomentariše tu javnu nabavku.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • daca

    12:30 // 14. 9. 2021.

    iznajmljivanje bine za tropico band je kostalo 600000dinara dnevno ako redakciju interesuje ima dokument na stranici opstine

  • Nezavistan

    11:06 // 7. 9. 2021.

    Glasaj narode kad si glup. Kupili su glasove za zejtin i šećer sad neka jašu. A vi trpite i cutite. Jos im platite račun u kafiću kad ih vidite. I samo se smejte. Bolje niste zasluzili.

  • Daca

    18:29 // 6. 9. 2021.

    To mu dodje oko 120 evra natpis, plocica

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: