Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:19, 20. 4. 2020.

| Društvo

Babušnička parohija prikupila 3 tone namirnica za pomoć najugroženijima

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
pomoć
Nastavljaju da pomažu zajednici; foto: Slaviša Smiljić

Preko 3 tone osnovnih namirnica i higijenskih sredstava prikupljeno je u Uskršnjoj humanitarnoj akciji koju organizuje babušnička parohija, a do kraja nedelje 110 paketa pomoći dobiće najugroženiji stanovnici ove opštine.

Pomoć je sakupljena u samoj crkvi gde su vernici donosili pomoć, a kako kaže jerej Slaviša Smiljić, veliku pomoć pružili su u privrednici iz ove varoši, kao i humanitarno udruženje pri babušničkoj parohiji "Sveti Nikita Remezijanski".

Radi se o tradicionalnoj vaskršnjoj akciji prikupljanja namirnica, a ove godine se sprovodi na teritorije cele niške eparhije. Kod nas je prikupljena roba vrednosti od oko 230.000 dinara i teška 3 tone. Formiraćemo 110 paketa i od sutra kreće dostava - kaže Smiljić.

Najosnovnije namirnice i higijenska sredstva dobiće najugroženiji Babušničani, a kako nije prvi put da se sprovodi ova akcija, već postoje spiskovi onih kojima je pomoć potrebna.

Svake godine apelujemo na građane da nas obaveštavaju o onima koji su ugroženi. Imamo neke spiskove koji se dopunjuju. Prva količina pomoći ide za decu koja pohađaju školu u Strelcu, a njima idu u slatkiši. Do kraja nedelje ćemo podeliti svu robu, volonteri će je dostavljati - kaže Smiljić.

Uskršnje korpe solidarnosti stajale su i u maloprodajnim radnjama gde su kupci ostavljali namirnice, a Smiljić kaže da parohija i humanitarno udruženje pri njemu, paralelno sprovode još jednu akciju.

Druga se tiče tiče volonterskog pružanja usluga dostave hrane, imamo 16 volontera koji već više od mesec dana dostavljaju hranu onima koji ne mogu sami da je obezbede - kaže jerej.

Podsetimo, za vreme Božića, babušnička parohija takođe je organizovala akciju kad je pomoć uručena meštanima sela Strelac.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ђура

    18:12 // 20. 4. 2020.

    Баш ме чуди , обично њихова прича завршава читањем посланице .

  • ђура

    18:12 // 20. 4. 2020.

    Баш ме чуди , обично њихова прича завршава читањем посланице .

  • Lepo, lepo

    15:36 // 20. 4. 2020.

    Samo se bojim da ova pomoć neće otići u prave ruke, već kod porodica koje imaju najviše punoletnih, koje nisu za sadašnju vlast, bez obzira na materijalnu situaciju. I živo me interesuje ko će deliti ove pakete, odnosno dali će građani dolaziti po njih u crkvu, ili će im na kućni prag uručiti ovi koji su trenutno na vlasti??? Za pametnog dovoljno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: