Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:46, 10. 1. 2020.

| Društvo

Babušnički "Komunalac" dobija dugo najavljivani kamion smećar

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Završena javna nabavka za kamion smećar
Završena javna nabavka za kamion smećar, očekuje se potpisivanje ugovora; Ilustracija; foto: Lj. F.

Problem sa odvoženjem smeća poslednjih godina najviše je mučio stanovnike Babušnice, a glavni problem, prema rečima nadležnih, je taj što Javno komunalno preduzeće raspolaže sa samo jednim kamionom smećarem. Problem bi trebalo da bude rešen ovih dana, kada se završi javna nabavka po kojoj će JKP Komunalac “osvežiti” vozni park polovnim smećarem.

Prepuni kontejneri i đubre koje “preliva” iz njih, česte su slike koje su Babušničani delili društvenim mrežama, a takva situacija se ciklično ponavljala kad god bi jedini kamion smećar bio u kvaru.

Miodrag Kostić, direktor JKP Komunalac koje obavlja usluge odvoženja smeća više je puta ponavljao da preduzeće nema novca da iz sopstvenog budžeta kupi kamion, te da je problem u manjku vozila.

U problemu smo svaki put kad bude i manji kvar, poput cepanja gume ili creva za ulje. Odmah gubimo korak, samo je jedan kamion. Smanjuje se broj stanovnika, a količina smeća se povećava - govorio je Kostić.

Nakon učestalog pisanja Južnih vesti o ovom problemu, iz Opštine Babušnica najavili su rešavanje problema tako što će kupiti kamion Komunalcu, a krajem prošle godine rapisana je i javna nabavka.

Nakon završenog tendera, posao je dodeljen firmi Resor iz Gadžinog Hana, koja bi Komunalcu trebalo da dopremi polovni kamion "mercedes benz".

Ako se to realizuje, bićemo duplo efikasniji i verujem da će to 100 % rešiti problem odvoženja smeća. Ugovor nije još potpisan, očekuje se potpisivanje ugovora i siguran sam da će to odigrati veliku ulogu u prikupljanju i odvoženju smeća na Regionalnu deponiju - kaže Kostić.

Polovni kamion je 2007. godište, a njegovu kupovinu građani Babušnice platiće skoro 5,1 milion dinara. Prazni kontejneri želja svih Babušničana Prazni kontejneri želja svih Babušničana; foto: Lj. F.

Sa njim, ali i starim kamionom koji se često kvario, Kostić kaže da će se smeće mnogo efikasnije odlagati. Dodaje da će novi kamion omogućiti i da se stari smećar servisira.

Dobićemo na luftu da možemo da ga isključimo na momente i da se radi na njemu. Njemu je motor dobar, nadgradnja mu je dobra, ali imamo problem sa delom elektronike. Njegov računar mu je ograničio rad motora na 1200 obrtaja. Problem je što nema servisa u Srbiji koji može da reši taj problem. On je direktno uvežen iz Amerike - objašnjava direktor.

Krajem godine vozni park Komunalca osvežen je još jednim kamionom kiperom koji će služiti za zimsko održavanje puteva, a građanima Babušnice ostaje da se na delu uvere da će još jednim kamionom njihovi problemi sa smećem biti rešeni.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija

    15:07 // 10. 1. 2020.

    Smanjuje se broj stanovnika a povecava se kolicina smeca? Pa ko onda pravi smece?!? Logika, veza s mozgom, a Kosticu?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: