Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:52, 19. 8. 2019.

| Društvo

Bahato parkiranje širom grada "bode oči" nekim Nišlijama

Autor:V. M. R. Izvor:Južne vesti
Parkiranje na stazi za slepe-Nade Tomić-Prijavi problem
Ništa im nije sveto; Foto: Prijavi problem/čitalac

Zelene površine, sportski tereni, mostovi, glavne saobraćajnice, trotoari, čak i oni na kojima su staze za slepe i slabovide, u Nišu služe vozačima za parkiranje automobila. Sudeći po prijavama građana preko aplikacije "Prijavi problem", međublokovski prostor na Bulevaru Nemanjića, Ulica Milojka Lešjanina i sporedne ulice u centru Niša primeri su bahatog ponašanja vozača.

Noću se ulica koja prolazi kroz sam centar Niša pretvara u parkiralište - navode građani u aplikaciji, uz konstataciju da se tu vozila i okreću na dve pune linije. Parkiranje centar Traka uz Ambasador puna automobila, kolona uz Trg; Foto: Prijavi problem/čitalac

Da li je dozvoljeno polukružno na punoj duploj, a onda i parking svima u ovom delu grada ili samo odabranima? Nekoliko sati nijedna patrola da prođe sinoć - zapitao se građanin.

U parking je pretvoren i sportski teren u Ulici Maksima Gorkog, a kako je navedeno u aplikaciji "Prijavi problem", i zelena površina kod Zone 2.

Nakon uklanjanja fizičke barijere koja je onemogućavala parkiranje automobila kod Zone 2, od strane taksi službe koja ima kancelarije u Zoni 2, počelo je parkiranje taksi automobila na zelenim površinama koje se nalaze na samom ulazu ispred Zone 2. Iste su momentalno uništene a prolazi su zakrčeni. Sve to se odvija na samo 50 metara od sedišta komunalne policije čija je obaveza da spreči nepropisno parkiranje na zelenim provršinama, i to su komunalni policajci sigurno i videli - navedeno je.

Maksima Gorkog-Parking-Prijavi problem Bahato se parkiraju i u Katićevoj ulici, gde se takođe nalazi zgrada Komunalne policije. Tamo su, navode građani, kola na trotoarima kuda bi trebalo da prolaze pešaci.

Još jedan primer bahatog parkiranja može se videti i u Višegradskoj ulici kod Prirodno matematičkog fakulteta, gde vozači svoje četvorotočkaše ostavljaju na mostu preko Gabrovačke reke.

Novinarka je policiji uputila pitanja da li je bilo kažnjavanja i naloga za uklanjanem vozila na ovim lokacijama, kao i da li su one često "na mapi" policije.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zavejani grad

    23:39 // 20. 8. 2019.

    Pogledajte "stop a douchebag" na poznatom sajtu....prava borba,bez straha,milosti uz postovanje privatnosti I zakona...sve se odvija u Rusiji...kod nas se vlast boji da uzme zakon u ruke...a gde smo mi gradjani

  • Kontradiktorno?

    13:47 // 20. 8. 2019.

    Kada treba auto da se parkira na trotoaru, ispred dvorišta kuće, onda je to posed vlasnika kuće. Ima on tu prava da parkira, ipak je to njegovo. S druge strane, kad treba sneg i led da se počisti ispred dvorišta, to je onda javni posed i nije njegova obaveza da čisti. Teško da će narod ove države da se nauči da poštuje i prava i obaveze.

  • Paja trosak

    12:40 // 20. 8. 2019.

    Ne daj boze da ovaj sivi propisno parkiran auto krene napred preko ivicnjaka. Dupla steta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: