Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:39, 30. 12. 2020.

| Društvo

Bajkeri iz Niša humani i u epidemiji - donirali paketiće deci na onkologiji i u specijalnoj školi

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Humanitarna akcija bajkeri; foto: Road Guardian
Humani i ove godine; foto: Road Guardian

Ove godine bajkeri iz kluba Road Guardian iz Niša nisu mogli da organizuju i tradicionalno druženje sa mališanima u kostimima Deda Mraza, ali ističu da su i pored epidemiološke situacije uspeli da pripreme i uruče paketiće deci koja su na lečenju u Dečijoj hemato-onkološkoj klinici i učenicima specijalne škole "Carica Jelena".

Već nekoliko godina članovi moto-kluba iz Niša uoči Nove godine organizuju humanitarne akcije, kako bi ulepšali praznike najmlađima.

Zbod kovida ove godine je bilo teže organizovati akciju, a ono što im je posebno nedostajalo je, kažu, druženje sa decom. Humanitarna akcija bajkeri Nis; foto: Road Guardian Humani i ove godine; foto: Road Guardian

Uspeli smo da doniramo Dečijoj hemato-onkološkoj klinici paketiće namenje deci koja se nalaze na klinici i aparat za bezkontaktnu dezinfekciju ruku. Osoblje klinike nas je kao po običaju primilo srdačno, ali zbog epidemiološke situacije ostali smo uskraćeni vremena provedenog sa decom, odnosno ličnog uručivanja paketića. Ranije smo provodili po celi dan igrajući se sa njima, a ove godine smo ostavili paketiće u holu klinike, gde će nakon tretmana dezinfekcije biti podeljeni deci - ističu.

Paketiće su bajkeri u kostimima Deda Mraza podelili i Osnovnoj školi "Carica Jelena", ali takođe kažu da ih deca na dodeli nisu dočekala zbog virusa, već su poklone dali direktoru i njegovim saradnicima.

Dogovorili smo se sa direktorom da paketiće preuzmu roditelji prilikom uručivanja đačke knjižice - dodaju bajkeri.

Moto-klub Road Guardian u Nišu postoji skoro deceniju, kažu da ih je dvadesetak i da već nekoliko godina organizuju dobrotvorne akcije u Nišu, među kojima je i sakupljanje novca za "Banku dobročinstva", podela paketića deci za praznike, kako u centru Niša, tako i na klinici i školi i najavljuju da će nastaviti sa humanitarnim akcijama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • TuRb●BOT

    02:32 // 1. 1. 2021.

    Svaka cast momci !
    Ziveli...

  • Milan

    01:06 // 31. 12. 2020.

    Bravo!

  • Mara

    15:39 // 30. 12. 2020.

    Baš lep gest.Toj dečici i treba pomoći. Pozdrav za najboljeg pedijatra Nataliju Masulović

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da ga nisu ovi iz Radnički oštetili kad igraše tamo?

Milan čitalac

Tekst: FSS: Teren u Leskovcu jasan pokazatelj zatečenog javašluka i neodgovornosti

Pronađite nas na: