Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:54, 5. 4. 2016.

Bakterije pronađene kod 34 deteta u vrtiću “Zvončići”

vrtić zvoncic Brisevi uzimani deci iz vrtića "Zvončići" koja su bila u kontaktu za preminulom devojčicom; foto: JV

Analize 96 briseva koji su uzeti u niškom vrtiću “Zvončići” od onih koji su bili u kontaktu sa nedavno preminulom devojčicom, pokazale su da nekoliko vrsta bakterija imaju 34 deteta i jedan zaposleni, dok je kod 13 mališana izolovan beta hemolitički streptokok grupe A.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Naivna

    15:43 // 5. 4. 2016.

    Ja sam mislila da se takve vrste analize rade kao obavezne i po nekom ustaljenom redosledu koji nalaze profilaksa

    • xox

      23:06 // 5. 4. 2016.

      Takve vrste analiza se ne rade bez pristanka roditelj.Rade se uredno brisevi zaposlenih, ali da roditelji nisu ono sto jesu pa dovode bolesnu decu da im drugi cuva jer oni treba malo da se odmore ,eeej pitam komsiju gde ces ,komso da odmorim malo i ja a dete mu zaslinavelo

  • ivana

    15:56 // 5. 4. 2016.

    Treba uvesti da roditelji donose rezultate briseva nosa i grla posle prelezane bolesti ili ako dete dolazi prehladjeno u vrtic treba ga vratiti i traziti da uradi bris

  • Milivoj

    21:00 // 5. 4. 2016.

    Jesu ti ljudi i žene u jaslicama čuvali decu ili su samo boravili sa njima u istoj zgradi i primali plate? Ja bi im svima bar otkaz dao, bar to. Ovo je nepravda da tamo ti vaspitači i vaspitačice ne dobiju nikakvu sankciju zbog ovog skandala!

    • Pera

      00:30 // 6. 4. 2016.

      Javasluk jeste ali moram priznati da nije vrtic kriv, vec sistem koji omogucuje da dete bez brisa, samo uz potvrdu lekara posle oblesti, bude pusteno u vrtic. Nije posao vaspitaca niti je skolovan da deci gleda u grlo, vec je to posao lekara. Na trijazi, gde gledaju da li je neko bolestan dosao, gledanjem u detetovo grlo ne mogu da vide bakteriju. Taj metod se ne koristi za detektovanje bakterije.

  • fatima

    21:55 // 5. 4. 2016.

    Strahota,povećati nadzor i kontrole vrtica

  • trele

    07:05 // 6. 4. 2016.

    Zaboravih,

    Obavezno odraditi kontrole i po ostalim vrticima. U vrticu Slavuj se npr deca jako cesto razboljevaju sa slicnim simptomima. Kladim se da je i tmo puno bakterija. Kako i ne kada deca dolaze bolesna, posteljina se ne dodeljuje striktno po detetu vec svako koriti tudj krevet,a preko posteljine moze dosta zaraze da se pokupi.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: