Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:24, 1. 2. 2019.

| Društvo

Balša Božović: Objaviti snimke sa kamere kod Doljevca

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
sudar
Službeno vozilo udarilo je u vozila koja su čekali naplatu na naplatnoj rampi; foto: A. Kostić

Da bi se utvrdila puna istina o jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći kod Doljevca u kojoj je poginula jedna žena, narodni poslanik DS i član Odbora za odbranu i bezbednost Balša Božović zahteva da se objavi snimak sigurnosnih kamera sa naplatne rampe, gde se tragedija i dogodila.

Saobraćajka u kojoj je učestvovao i auto direktora Koridora Srbije Zorana Babića, a čiji je crni bilans - 1 poginula žena i petoro povređenih, još nema epilog. Poslanik Božović napominje da postojanje video nadzora omogućava potpun uvid i olakšava rekontrukciju događaja.

Zahtevamo punu nepristrasnost i profesionalnost lišenu politiziranja i neobjektivnosti koja je karakterisala ranije slučajeve, kada se umesto traganja za činjenicama posegnulo za zataškavanjem ili utamničenjem istine - navodi Božović u saopštenju DS.

Poslanik označava ministra policije Nebojšu Stefanovića kao odgovornog za sprovođenje opsežne istrage i imenovanje vinovnika nesreće.

U ime nastradalih i obaveze da se sankcioniše svako kršenje propisa i zakona, Balša Božović zahteva da se objavi snimak sigurnosnih kamera sa naplatne rampe u Doljevcu i utvrde sve pojedinosti i preduzmu odgovarajuće mere - saopštava DS.

Podsetimo, juče u 8:20 na naplatnoj rampi kod Doljevca, u sudaru 3 vozila, poginula je jedna žena. Pored nje, pet osoba prošlo je sa povredama, a među njima je bio i Babić.

Kako se vidi na slikama, prvi od automobila koji su učestvovali u sudaru, od siline udaraca, odbačen je nekoliko metara od rampe, dok se “opel” u kome je nastradala žena nalazio u sredini.

U njih je najverovatnije udarilo službeno vozilo koje je i poslednje u nizu. Očevici kažu da je tako i bilo, a Tužilaštvo je zvanične informacije obećalo za danas.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MRJ

    11:44 // 1. 2. 2019.

    Postoje idealni uslovi da se sa video snimka ustanovi tačan sled dogadjaja, ko je kriv i šta se sve tu izdesavalo, sve ostalo je zataskavanje...

  • Zavejani grad

    11:00 // 1. 2. 2019.

    Vozac da odgovara za voznju,ubistvo iz nehata...Babic iz moralnih razloga da podnese ostavku I da objasni narodu zasto koristi auto izvodjaca radova,koga dodatno placa,zasto kasne radovi pa I njega pod tuzilastvo...da se pogledaju svi izvestaji I manipulacije vlasti

  • dusan petrovic

    10:41 // 1. 2. 2019.

    Kako vas nije sramota da koristite saobraćajnu nesreću i pogibiju jedne žene u dnevno političkim obračunima. Ukoliko je neko kriv on će odgovarati u skladu sa zakonima ove države.Ako planirate tako da vodite državu i da se mešate u rad pravosudnih i istražnih organa i ako smatrate da može ponovo da prođe ono što ste radili od 2000ih prevarili ste se.

    • Milisav

      15:14 // 1. 2. 2019.

      Dušane, Zakon je sve i sva u svakoj civilizovanoj državi. Kod nas ? Dok istražni organi odrade predmet i predaju tužilaštvu, nekako i ide. Ali, kad to preuzme sudstvo, e onda nastaje tragikomična situacija, u kojoj okrivljeni može biti i oslobođen. O tome je nedavno ministar MUP-a Nenad dr. Stefanović pričao i žalio se, a da ne pominjemo Brisel, koji smatra da je sudstvo u katastrofalnom stanju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: