Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:24, 5. 9. 2014.

| Društvo

Banđur: Andrejević da podnese ostavku

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti

Emisija "15 minuta" - gost Miloš Banđur

Niški većnik zadužen za komunalne delatnosti i visoki funkcioner niškog SNS-a Miloš Banđur, javno je “preporučio” direktoru Vodovoda Dejanu Andrejeviću i direktorki “Objedinjene naplate” Jeleni Stojanović da podnesu ostavke.

Glavni razlog za ovakav stav Banđura je prošlonedeljna afera o neplaćanju računa za komunalije direktora JKP “Naisus” Dejana Andrejevića.

- Sa tim nisam bio upoznat, ali to ponašanje je nedopustivo i mislim da direktor Andrejević treba da snosi odgovarajuće konsekvence za to. Ja lično preporučujem direktoru Andrejeviću da se povuče sa mesta direktora Vodovoda, zbog svega što je o njegovom ponašanju ovih dana objavjeno u štampi, i ostane narodni poslanik - rekao je Banđur.

Pored toga, većnik je ostavku preporučio i direktorku “Objedinjene naplate” Jeleni Stojanović, jer nije u slučaju Andrejevića postupila kao sa ostalim građanima koji ne izmiruju svoja dugovanja.

- Smatram da u tom slučaju veću odgovornost nosi direktorka “Objedinjene naplate”, jer je ona direktorka preduzeća koje je bilo dužno da uoči da Andrejević ne izmiruje rate redovno i da raskine ugovor sa njim i utuže ga za iznos duga. Direktorka to nije uradila i napravila je veliki prekršaj - rekao je Banđur.

On je naglasio da je i pre nedavnih parlamentarnih izbora preporuka Srpske napredne stranke bila da funkcioneri na lokalu ne smeju da se kandiduju i za narodne poslanike. Međutim, direktor Vodovoda je to prekršio.  

Banđur kaže da može svoje predloge o smenama da predoči Gradskom veću, ali kako sam kaže “nije siguran da bi imao podršku ostalih članova”.

Kako je većnik zadovoljan radom direktora niških javnih preduzeća, šta misli o dogovorima unutar stranke i preporukama za one sa više funkcija, korišćenju službenih vozila, problemima niške deponije i divljih grobalja, pogledajte u emisiji “15 minuta”.


“Jonić ima podršku određenih struktura”

Većnik Miloš Banđur kaže da je više puta razgovarao sa predstavnicima sindikata Predškolske ustanove “Pčelica”. Na osnovu tih razgovora i protesta koji su bili ispred Gradske kuće, po njemu, evidentno je da u toj ustanovi postoji problem.

Premeštanje sindikalaca u udaljenije vrtiće je za njega primer loše prakse, ali i poruka zaposlenima direktora Zorana Jonića.

- Premeštanje radnika je jasna Jonićeva poruka sindikalcima: “Ja mogu ono što hoću, ja imam podršku za to što radim, vi morate da ćutite ili ako ne ćutite sledeći put će biti nešto još strožije”- rekao je Banđur.

Ipak, većnik nije precizirao odakle dolazi podrška direktoru Joniću, ali je naglasio da ga on ne podržava.

- Ima podršku određenih struktura u gradu, ali ne i moju, to sam rekao više puta javno na Gradskom veću - zaključio je Banđur.

Podsetimo, sindikalci su nedavno javno govorili o mobingu u “Pčelici”, a direktor je te tvrdnje demantovao.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dodjos

    14:26 // 16. 9. 2014.

    Prestanite da pricate o dodjosima, gde su nislije, otisle da budu dodjosi, svako je nekada od nekud dosao. Nislija nema pod granu. Tebi nislijo odakle je dosao tata i deda.

  • nislija bre

    01:51 // 9. 9. 2014.

    Posto nam je Vucic stalno zauzet i u Nis dolazi samo kad mu trebaju glasovi hajde da mu pomognemo i da svi izadjemo kod KONJA i da smenimo MAGARCE nema sta da se ceka vise pokazali su da neznaju.

  • Građanin

    21:07 // 8. 9. 2014.

    On je očigledno jedini u ovom gradu koji se bori za građane i protiv raznih spletkaroša. Pa on jedini vodi Vučićevu politiku na pravi način. Svi bi trebalo da ga podržimo zajedno bez obzira na partiju

    • nislija bre

      01:45 // 9. 9. 2014.

      E pa dobro kolko vidim vecini ne odgovara sadasnja NAZADNJACKA GARNITURA SNS-a,ajde da se dignemo i da ih smenimo pa valjda od ovih gore nemoze da bude,sta cekamo vreme je da se digne GVOZDENI PUK,

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: