Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:25, 16. 7. 2013.

| Društvo

Banđur: Mirno spavam!

Autor:Miodrag StankovićIzvor:Južne vesti
Milos-Bandjur-2.JPG
Miloš Banđur, gradski većnik u Nišu

Većnik Miloš Banđur kaže da ne vidi zašto bi podnosio ostavku zbog sudskog procesa koji se vodi protiv njega, nakon što je i Apelacioni sud ukinuo presudu i sve vratio na ponovno sudjenje.

Odgovarajući na pitanje: “Da li oseća moralnu obavezu da podnese ostavku obzirom da se sudski proces vodi protiv njega?”, koje je postavio posetilac sajta Južne vesti nakon najave da će biti gost emisije “15 minuta”, MIloš Banđur kaže da se taj sudski proces vodio i pre nego je postao većnik, tako da “ne zna što bi sada podnosio ostavku.”

-  Ja svoj posao u Gradskom veću obavljam izuzetno odgovorno, transaprentno, tako da svako može da proveri to šta ja radim, kakvi su rezultati moga rada. Ja znam da je to što je dole urađeno prema meni iz političkih pobuda, tako da potpuno mirno spavam po tom pitanju!

Miloš Banđur u studiju Južnih vesti Miloš Banđur u studiju Južnih vestiDodaje da je za odluku Apelacionog suda u Nišu da ukine prvobitnu presudu i vrati proces na ponovno suđenje saznao upravo na Južnim vestima, ali da do danas nije dobio “nikakav papir” o tome.

- Ne znam šta će tu da se dešava s obzirom da, po nekim sporazumima sa međunarodnom zajednicom, smo dužni dole da ugasimo neke institucije, ja mislim baš i one iz oblasti pravosuđa. Ali, u svakom slučaju, osoba koja je mene ovako klevetala i slala krivične prijave na osnovu kojih je i bio taj proces je osuđena za klevetu pred sudom u Kraljevu krajem decembra prošle godine, tako da ja imam neku satisfakciju sa te strane! - kaže Banđur.

Banđur, koji je profesor na Fakultetu tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovica i Alfa Univerzitetu u Beogradu, kaže da kao većnik nije u stalnom radnom odnosu.

- Ja sam na honorarnom radu u Gradskom veću i primam polovinu plate gradskog većnika. Ta cifra se menjala, sad je negde oko 65 hiljada dinara - kaže Miloš Banđur.

Zašto je razočaran radom pojedinih gradskih uprava, zašto se ne slaže uvek sa “većinom” u Gradskom veću, kako će Niš dugoročno rešiti problem deponijje i vanpijačne prodaje, pogledajte u emisiji “15 minuta”.

Toplana smanjila dug prema Jugosrasgasu

Na današnji dan, kaže Banđur, niška Gradska toplana duguje Jugorosgasu 468 miliona dinara, a planirano je, prema protokolu sa Rusima, da se u julu izmiri 81 milion dinara. Od toga je, dodaje, do 12. jula izmireno već 30 miliona.

- Ono gde se ja pomalo bojim, to su mogućnosti Grada da svoj deo iz Protokola završi onako kako treba! Mi smo se obavezali da 23 miliona uplatimo Toplani u julu, ali budžetske aproprijacije dozvoljavaju samo negde milion i po dinara! A to ima uzrok, odnosno, korene u lošem planiranju budžeta - kaže Banđur.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • maca

    13:56 // 7. 9. 2014.

    Niska posla,cim neko pokusa da pomogne radnicima idu napadi poltrona da se odbrane direktori i oni iz vlasti koji imaju samo licne interese.Bandura smo sada birali da zastupa int.gradana i on to radi.

  • Milan

    15:40 // 19. 7. 2013.

    Oni koji ga poznaju-zaista znaju da je izuzetna osoba koja stoji iza svojih reci i dela-i da sve radi javno i transparentno-tako da je za svako poštovanje...ostalo su izmisljotine,bez ikakvog osnova

  • Doktor

    02:20 // 19. 7. 2013.

    Neprimereno je i lako danas svakoga blatiti, ali biti covek, i to obrazovan-saslusati nekog,nesto stvarno uraditi i pomoci svojim sugradjanima...to je prava retkost-Milose samo napred u buducem radu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: