Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:25, 7. 12. 2017.

| Društvo

Banđur: Ne očekujem konkretan i objektivan rezultat istrage paljenja kola

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
banđur
Banđur sumnja u tok istrage; foto: S. M.

Dok u niškoj policiji kažu da “nemaju informacije” da li će zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur, na zahtev gradonačelnika Darka Bulatovića, dobiti policijsku zaštitu zbog toga što su mu izgorela kola, Banđur kaže da ni sam nema novih obaveštenja, ali i da sumnja u rezultat istrage.

Novinari Južnih vesti su Policijskoj upravi Niš 22. novembra poslali pitanje da li će Banđur dobiti traženu zaštitu. Međutim, desetak dana kasnije, u policiji su rekli da nisu informisani o tome.

Nemamo informacija - bili su kratki u policiji.

Ni sam zamenik gradonačelnika Banđur, kako kaže, od ove institucije nije dobio nikakva nova obaveštenja i dodaje da mu se čini da načelnik Policijske uprave nema volje niti znanja ni da reši slučaj.

Očigledno je da se u mom slučaju načelniku Policijske uprave ne žuri, te neumenje ili nedostatak volje da razreši slučaj, pravda po slavama, a verovatno i u izveštajima prema centrali, kako moji izvori prenose, različitim spinovanjima - rekao je Banđur.

On kaže i da je čuo da je tek dvadesetak dana nakon požara, dostavljen poziv za razgovor u policiji jednoj od osoba koje je naveo kao mogućeg umešanog.

Zbog svega toga, ali i kako kaže zbog toga što načelnik niške policije “nije preduzeo mere prema inspektoru koji je Banđuru pretio”, zamenik gradonačelnika ne veruje u korektan ishod istrage.

Od nekoga ko nije preduzeo konkretne mere prema svom inspektoru koji je pre izvesnog vremena pretio porukama zameniku gradonačelnika da će mu se “napiti krvi”, sto sam u podnetom podnesku načelniku i dokumentovao, ja i ne očekujem konkretan i objektivan rezultat istrage - naglasio je Banđur.

Podsetimo, Banđurov auto je goreo 16. novembra ispred njegove kuće, a on je od samog početka sumnjao da mu je požar neko podmetnuo.


Zasad ništa ni od sednice Saveta za bezbednost

Dok je gradonačelnik od policije tražio zaštitu za svog zamenika, ovaj je još 23. novembra podneo zahtev da se o slučaju nekoliko izgorelih vozila u Nišu izjasni i Savet za bezbednost Grada kome predsedava upravo Bulatović. Međutim, ni dve nedelje nakon toga sednica nije sazvana, a Banđur se nada da će biti nakon usvajanja strategije i akcionih planova za bezbednost, koji bi preciznije definisali ulogu ovog tela.

Sednica Saveta za bezbednost Grada, po inicijativi koju sam članovima Saveta uputio 23. novembra sa predlogom da se razmotri aktuelna situacija bezbednosti u gradu, nije zasada sazvana. Možda je to i zato sto postoje različita tumačenja uloge i funkcije Saveta za bezbednost u ovom trenutku - rekao je Banđur.

Inače, on dodaje da po poslovniku Saveta, sednice se obavezno sazivaju samo kada to zatraži gradonačelnik, trećina članova Saveta ili trećina odbornika.

Podsetimo, samo dva dana po paljenju Banđurovog, goreo je i automobil novog direktora JKP “Tržnica” Gorana Đorđevića, a istog vikenda u plamenu je bio i auto jedne žene u Durlanu.

Poslednji slučaj paljenja automobila desio se u nedelju tokom noći na Trošarini. Međutim, iz Tužilaštva su rekli da “pasat” koji je tada bio u plamenu nije u vlasništvu osobe iz javnog života Niša.

O tome koliko je situacija ozbiljna, pored Banđura, govorili su i Moma Stojanović kao i gradski odbornik Branislav Jovanović u emisiji "60 minuta".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milivoj

    22:05 // 8. 12. 2017.

    Svaka čast Miloše, bilo bi dobro da grad ima još takvih ljudi koji će da zaštite svoj grad i svoje građane od javašluka, lopovluka i mahinacija. Čovek je stao na put lopoluku koliko je mogao i eto, odmah su mu zapalili auto.

  • Bezbednost

    21:05 // 8. 12. 2017.

    Nis je grad koji ima ogromne bezbedonosne probleme, koji se vremenom samo nagomilavaju i postaju sve evidentniji i ozbiljniji. Zastrasuje cinjenica da celnici niske policije nisu u stanju da pruze adekvatnu zastitu nosiocima gradskih funkcija sto za posledicu ima osnovanu zabrinutost, gradjana a sta sa njihovom bezbednoscu i kapacitetom za obezbedjenjem reda i mira u gradu.

  • Marko Markk

    18:39 // 8. 12. 2017.

    Ocigledno je da ne zele da rese ovaj slucaj, ceo grad zna ko je uradio ovo samo policija ne zna. Podrska Bandjuru !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: