Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:09, 23. 12. 2015.

| Društvo

Banđur: Niški Vodovod kao NASA

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
bandjur
Banđur "osuo paljbu" po Vodovodu; foto: JV arhiva

Niški većnik resorno zadužen za komunalna preduzeća Miloš Banđur kritikovao je rad i plan poslovanja Vodovoda za sledeću godinu, a posebno je istakao nejasnoće oko broja zaposlenih u Sektoru za informacione tehnologije u kojem od 35 zaposlenih ima 14 visokoškolaca, pa je ovo preduzeće uporedio sa američkom svemirskom agencijom - NASA.

Kako je rekao na sednici Veća, u Planu za 2016. godinu koji je dostavljen iz Vodovoda, u ponedeljak je pisalo da u tom preduzeću ukupno rade 823 radnika i da se planira upošljavanje još 22, ali je sutradan stigla ispravka u kojoj je pisalo da Vodovod ima 845 radnika i da se ne planiraju zapošljavanja.

Gde je sada istina? Otprilike će tih 22 dvoje verovatno biti zaposleno do Nove godine, pa će u narednu godinu ući bez zapošljavanja - rekao je Banđur.

Banđur je da u "Sektoru za odnose sa javnošću" ovog preduzeća ima 22 zaposlena, od toga 7 sa fakultetom, a na američku Agenciju za svemirska istraživanja "NASA" ga je, kako kaže, kadrovska struktura "Sektora za informacione tehnologije".

Tamo imaju 35 zaposlenih i čak 14 sa fakultetom. Po ovome bi rekao kao da rade u NASA. Kao da su NASA, a ne Vodovod - kaže Banđur.

vodovod Vodovod ne poštuje preporuke?; foto: JV arhivaIstakao je i neracionalizaciju troškova od strane menadžmenta Vodovoda iako su to bile poruke iz Vlade Srbije - tako je za advokatske usluge planirano 20 miliona dinara, za dnevnice 2 miliona, a za službena putovanja 2,3 miliona dinara.

Sve je isto kao u prethodnoj godini. I troškovi reprezentacije i reklama su na istom nivou, a izričito je bilo naloženo da se tu smanjuje. Nisu nam dali plan javnih nabavki, planiraju prihode od izrade mreže, a nisu nam dali podatak koliko mreže žele da izgrade. Realizovani Investicioni planovi u 2015. su im manji od onoga koliko su prethodnog meseca dali za automobile, a to je oko 20 miliona dinara - kritikovao je Banđur.

Podsetimo, Banđuru je septembra prošle godine zbog kritikovanja rada direktora Vodovoda Dejana Andrejevića ovo preduzeće izuzeto iz resora, a na nejasnoće oko broja zaposlenih u JKP "Naiusus" nedavno su ukazali i iz Udruženja predsednika skupštine stanara.


Perišić: Banđur se nije bunio pre same sednice

I pored primedbi koje je izneo, gradski većnik Miloš Banđur je ipak glasao za Program poslovanja Vodovda za narednu godinu i on je jednoglasno usvojen.

Komentarišuću primedbe gradonačelnik Zoran Perišić je rekao da se Banđur bunio na kolegijumu u ponedeljak, ali ne i na kolegijumu pre samog Veća.

Miloš je imao dodatna pitanja oko “Naisusa” u ponedeljak i zato smo tražili odgovore od ovog preduzeća. U utorak na kolegijumu nije imao primedbe osim ovoga što je izgovorio pred vama, za sve ostalo pitajte njega - rekao je Perišić.

Pored Programa poslovanja “Naisusa” na sednici Veća usvojeni su programi svih niških javnih i javnih komunalnih preduzeća, osim Aerodroma čije je program, kako je rekao Perišić, zahtevao neke dorade.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • odgovor

    16:22 // 31. 12. 2015.

    500 mikrosimensa

  • Čiča

    15:14 // 29. 12. 2015.

    ovi iz vodovoda su čudo. Uz vodu distribuiraju nam i pesak!

  • misko

    00:29 // 28. 12. 2015.

    Molio bih vas da nam kazete koliko le mikrosimenss voda koju pijemo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: