Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:37, 21. 8. 2012.

| Društvo

Banđur: Rešenje za kvantaš ovih dana

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
bandjur-i-sastanak.jpg
Banđur na sastanku sa resornim inspekcijama i institucijama

Nakon sastanka sa nadležnim gradskim institucijama i inspekcijama, resorni gradski većnik Miloš Banđur naložio koordinaciju svih službi, a sa rešenjem ovog problema počeće se “ovih dana”.

U velikoj sali Gradske kuće za istim stolom sedeli su direktor “Tržnice”, načelnica Uprave za komunalne delatnosti, predstavnici Opštine Crveni Krst, komunalni inspektori svih gradskih Opština, Komunalna i Saobraćajna policija.

Sastanak je vodio gradski većnik Miloš Banđur, a tema je bila nelegalna noćna prodaja na Velikoj pijaci kod Tvrđave i vraćanje prodavaca na Kvantašku pijacu “Medijana”.

- Mi smo dogovorili jedan operativni plan gde će svi organi koji imaju neko zaduženje biti koordinirani od strane načelnice Uprave za komunalne delatnosti i oni će vrlo brzo da stupe u aktivnost i imaćemo rezultate vrlo brzo – rekao je Miloš Banđur.

Na pitanje novinara kada će nadležni da krenu sa pomenutim aktivnostima obzirom da je noćna prodaja veliki problem, posebno za one koji robu prodaju regularno na kvantašu, većnik je odgovorio “ovih dana".

Komunalni inspektori gradske opštine Crveni Krst od petka rade i noću i kontrolišu prodavce na pijaci kod Tvrđave. Kako kažu, neophodna im je asistencija Komunalne policije, ali u ovoj službi je ljudstvo ograničeno.

- U okviru postojećeg ljudstva mi ćemo da organizujemio ekipe i izaći ćemo u susret Kominalnoj inspekciji kroz asistenciju koja se ogleda u obezbeđivanju podataka lica koja su u prekršaju, a ne žele da se identifikuju. Organizovaćemo se bez problema jedino što je bitno je da se kvalitetno odradi taj postupak na terenu – kaže komunalni policajac Milan Đorđević.

Predsednik Gradske opštine Crveni Krst Darko Bulatović uočio je još jedan problem kojim bi nadležni trebalo da se pozabave. db Darko Bulatović, arhivska fotografija

- Mi tvrdimo da se ta prodaja na veliko ukoliko nije u mogućnosti da se odradi ispred same pijace onda se ona odradi ujutru od 5 sati u samoj pijaci. To znači da neko ko je nadležan da poštuje propise ne poštuje propise – kaže Bulatović.

Iako direktor “Tržnice” Nebojša Petrović kaže da je taj problem minimalan na sastanku se čulo mišljenje da bi to moglo biti rešeno naplatom pijačnih taksi prilikom ulaska u samu pijacu.

- Taj problem oko sistema naplate je složeniji i ne može da se reši za par sati. Mi ćemo da krenemo da naplaćujemo vremenski mnogo ranije. 1997. je izmenjen sistem naplate i da bi se to promenilo potrebno je ispoštovati složenu proceduru i neophodne su nove gradske odluke – rekao je Petrović.

Petrović je preuzeo obavezu da sa načelnicom Uprave za komunalne delatnosti bude u stalnom kontaktu i dostavi joj predlog mera, a ona bi na osnovu toga trebalo da koordinira sa ostalim službama kako bi se ovaj problem što pre rešio.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Andrija

    11:43 // 22. 8. 2012.

    U potpunosti se slazem sa jelenom micic jer ovo je stvarno sramota za grad kao sto je nas za koji tvrde da ima dosta potencijala....samo ne znam u cemu??!?!? U pravljenju divljih i nepotrebnih deponija?!?!?
    Ljudi koji placaju takse na PRAVOM kvantasu ne mogu da prodaju robu od JUTARNJIH DIVLJAKA koji ne samo da za sobom ostavljaju svoju nekulturu nego i ne daju ljudima iz tog kraja da mirno spavaju. Konunalna policija postoji samo na papiru sa napisanih desetak prijava za godinu dana. Ili ukinite komunalnu policiju ili ih sve naterajte da opet prodju obuku i da nauce sta je njihov posao a ne da primaju pare za dzabe i trose gradski budzet koji je i ovako iscedjen ko limun....
    o prodaji po pobedinoj uoci praznika necu ni da pricam...ruglo gradskog setalista ruzno i totalno nepotrebno

    • weflex

      18:58 // 22. 8. 2012.

      Dragi moj, da li ti radis u komunalnoj policiji pa znas koliko imaju napisanih prijava za godinu dana? Lako proverljiva info od strane Pedje i drugara.. A za pobedinu - pa prijatelju sva ta odobrenja im je izdala gradska opstina Medijana - obrati se njihovim rukovodiocima i njihovom inspektorima..

  • ljubisa trgovcevic

    08:28 // 22. 8. 2012.

    Javlja mi se da od svega ovoga nema nista i da ce ovi sto prodaju i dalje prodavati i da je ovo demagosko zamajavanje naroda. Samo jedno pitanje nadleznoj koaliciji za kontrolu sta mogu da urade ako kombijem parkira na obelezeno parking mesto i otvori vrata i prodaje iz otvorenog kombija? Mogu da stanu u red i da ...

    • weflex

      18:56 // 22. 8. 2012.

      Pogledaj Zakon o trgovini pa ces videti sta i ko moze.. Svaka prodaja van mesta predvidjenog za to je zabranjena (clan 20) i zakonom o trgovini ovlasceni su u ovom slucaju da postupaju trzisni i komunalni inspektori (clan 54)..

  • Jelena Micic

    01:43 // 22. 8. 2012.

    Vrlo je jednostavno resenje. Svakog jutra, par buldozera nek prodje ulicom djuke dinic i nek pokupi svo djubre koje se tu nalazi... Sa desne strane ulice je obelezen parking, sve sto je parkirano s leve strane - pod buldozer...

    Stoka se osilila, stoji na sred ulice i ako mu se ne sklanja odatle, ako kojim slucajem prica s nekim, nema sile da se pomeri i ako zaustavlja saobracaj i ako mu 10 automobila trubi i jos se stoka ljuti sto ga ometas u razgovoru!

    • dexy

      07:39 // 22. 8. 2012.

      teske uvrede ti nece pomoci da se neko pomeri sa ulice

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: