Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:20, 8. 9. 2014.

| Društvo

Banđur kažnjen nakon intervjua Južnim vestima

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
bandjur
Kažnjen, jer je tražio smenu; Banđur u "spornom" intervjuu

Zbog toga što je kritikovao direktore Vodovoda i "Objedinjene naplate" i tražio njihovu smenu, Gradsko veće oduzelo je većniku Milošu Banđuru ingerencije nad ta dva preduzeća.

Iako nije eksplicitno navedeno da je reč o kazni, formalno obrazloženje je da "većnik neće moći objektivno da sagledava rad direktora, jer je tražio njihovu smenu”.

Prema rečima gradonačelnika Niša Zorana Perišića odluka je bila jednoglasna, svi su smatrali da Banđur ubuduće ne treba da “brine” o javnim komunalnim preduzećima “Naisus” i “Objedinjena naplata”.

- Za taj predlog su se izjasnili sa 10 glasova "za". Nakon traženja ostavki direktora “Objedinjene naplate” i “Naisusa” mišljenja smo da većnik neće moći objektivno da sagledava rad tih preduzeća - rekao je Perišić.

O tome ko će da preuzme pomenuta preduzeća, kako je pojasnio Perišić, biće reči na narednom kolegijumu.


bandjur i perišić Banđur i Perišić na suprotnim stranama?, arhivska fotografijaPerišić: "Banđur bio nezainteresovan"

Vredi pomenuti da je pored kritike u vezi sa intervjuom u emisiji "15 minuta" Perišić Banđuru zamerio i da je "pokazao određenu dozu nezainteresovanosti i nepoznavanja problema u svom resoru u dosadašnjem radu".

- Na kolegijumu se govorilo i o subvencionisanom kreditu koji treba da uzme niški Vodovod, o tome većnik nije ništa znao. Takođe, ništa nije znao ni o kreditu koji Toplana treba da digne i sa kojim ima problem. Ni o tome resorni većnik nije bio obavešten - rekao je Perišić.

Banđur je ove optužbe odbacio, tvrdeći da od samog početka ima problem u komunikaciji, pre svega, sa rukovodstvom niškog Vodovoda.

Zbog toga što ga, kako je rekao "preskaču", Banđur tvrdi da je u poslednja dva meseca nekoliko puta slao i dopise Vodovodu i gradonačelniku Niša žaleći se na to da ga kao resornog većnika nisu konsultovali prilikom formiranja predloga koji dolaze iz JKP “Naisus”. 

- Od ovog preduzeća sam tražio i da mi odgovore na pitanja koliko je koštala proslava godišnjice u Gradskoj kući i njeno uživo prikazivanje na Niškoj televiziji. Ukazivao sam i na sporost u radu Vodovoda, ali do danas nisam dobio nijedan odgovor - kaže Banđur.

Na pitanje da li odluku Gradskog veća vidi kao kaznu ili kao nagradu, Banđur nije dao precizan odgovor.

- To je kao kad padne sneg, pa životinje pokažu svoje tragove - bio je zagonetan Banđur.

Podsetimo, gostujući u petak u emisiji “15 minuta” Miloš Banđur je kritikovao direktore Vodovoda i "Objedinjene naplate" propuste u njihovom radu i pozvao ih da podnesu ostavke između ostalog i zbog afere oko neplaćanja računa direktora JKP “Naisus” Dejana Andrejevića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ja

    17:10 // 16. 9. 2014.

    Prozivati Bandura za nesto pre funkcije koju ima a u trenutku kada je hteo da zastiti gradane i SNS od stetocina je ocigledno.Takvo ponasanje je postalo manir Perisica,Jonica,Slavkovica...BRUKA.

  • nis

    09:43 // 16. 9. 2014.

    Guse svakog ko im smeta da rade sta hoce.Da li iko u stranci razmislja sta ce biti na izborima posle vlasti Perisica,Slavkovica,direktorovanja Jonica i Andrejevica...Niko za SNS nece dati glas.BRUKA.

  • Goran

    13:32 // 13. 9. 2014.

    Ukoliko Dejan ostane na celu vodovoda I stranka to podrzi, znacu da neko debelo vredja nasu inteligenciju. Znacu da treba otici odavde!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: