Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:25, 21. 1. 2021.

| Društvo

Banđur kritikuje vakcinisanje političara preko reda, dok drugi čekaju

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
banđur
Kaže da to čine pokušavajući da svoju sebičnost, bezobrazluk i nedostatak poštovanja reda sakriju iza javnog primera koji daju građanima; Foto: S. M.

"Bez trunke blama i srama vakcinišu se pred TV kamerama, pokušavajući da svoju sebičnost, bezobrazluk i nedostatak poštovanja reda sakriju iza javnog primera koji daju građanima" - tako narodni poslanik SNS-a Miloš Banđur komentariše vakcinisanje lokalnih političara protiv kovida, dok njegovi roditelji, kako tvrdi, iako su prioritet još nisu pozvani. U Domu zdravlja u Nišu kažu da i oni koji nisu zvanično pozvani mogu da se jave i biće vakcinisani, a da liste prioriteta prave u Vladi na osnovu toga koju su vrstu vakcine građani izabrali.

Za dva dana masovne vakcinacije u Nišu skoro 3.000 građana je vakcinisano u Domu zdravlja. Među njima i gradonačelnica Dragana Sotirovski i epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović.

U danu kada su oni primili vakcinu, narodni poslanik i bivši zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur kritikovao je to što se lokalni, ali i uopšte političari, vakcinišu među prvima. Sotirovski vakcina; foto: Grad Niš Kritike Banđura u danu kada je vakcinu primila i gradonačelnica; foto: Grad Niš

Zašto neograničen broj političara i onih koji sebe smatraju bitnim državnim službenicima preko svakog reda dobijaju vakcinu?! Potpuno je razumljivo, predsednik Republike, predsednik Vlade, ministar zdravlja i predsednik Narodne Skupštine, možda još poneko, su oni koji javnim vakcinisanjem (uz kamere) treba da daju primer građanima - smatra Banđur.

Banđur je na svom Fejsbuk profilu i pojasnio ove kritike - kaže da je par sati nakon otvaranja sajta e-uprave za prijave, 11. januara ujutru, popunio obrazac za sebe i roditelje, pa je gotovo siguran da su među prvih sto zainteresovanih za vakcinaciju.

Međutim, njegovi roditelji, kako tvrdi, iako su prioritet, nisu bili pozvani da prime vakcinu. Sotirovski i Tiodorovic vakcina; foto: Grad Niš Kritikuje vakcinisanje političara pred kamerama; foto: Grad Niš

Danas je 20. januar i niko ni roditelje ni mene nije zvao u vezi vakcinacije. Da naglasim, oni pripadaju najužoj grupi prioriteta. U međuvremenu, počinje vakcinisanje ostalih prioritetnih grupa “u koje spadaju” i lokalni političari. Bez trunke blama i srama vakcinišu se pred TV kamerama, pokušavajući da svoju sebičnost, bezobrazluk i nedostatak poštovanja reda sakriju iza javnog primera koji daju građanima! - ističe Banđur.

Zašto se vakcinacija ne odvija po proklamovanoj listi prioriteta?! Zašto neograničen broj političara i onih koji sebe...

Posted by Milos Bandjur on Wednesday, January 20, 2021

Podsetimo, bivši zamenik gradonačelnika u poslednje vreme često ima istupe protiv lokalnih političara, ali je kritikovao i odluke naprednjaka, Srpske napredne stranke čiji je predstavnik u Narodnoj skupštini.


DZ Niš: Vakcina ima dovoljno, ali važno je za koju ste se prijavili

Banđur pored kritika nije napisao za koju su se vakcinu prijavili, ali iz Doma zdravlja podsećaju da ruska vakcina Sputnjik još nije stigla ni u Srbiju, pa ni u Niš.

Pomoćnica direktora Danijela Nešić objašnjava kako se određuju prioriteti i ističe da do sada nikoga nisu vratili, jer vakcina ima i više nego dovoljno.

Na spiskovima koje dobijemo iz Vlade jasno piše ime i prezime, godište, gde je rođen, gde živi i za koju se vakcinu opredelio. Oni stavljaju kao prioritet sada one koji su se prijavili za kinesku ili rekli da im je svejedno. Oni koji su rekli isključivo Sputnjik još ne mogu da budu pozvani, jer ta vakcina nije stigla. Vakcina ima dovoljno, pa i više nego što se prijavilo ljudi iz Niša, tako da mi pozivamo sve koji su zainteresovani da dođu da prime vakcinu, niko neće biti uskraćen od prioritetnih grupa, jer imamo i više doza nego što je prijavljenih prioritetnih i nikoga ne vraćamo - ističe Nešićeva.

Svi građani koji su se prijavili za vakcine koje su trenutno na raspolaganju dobiće SMS i mejl sa informacijom gde da odu da prime vakcinu i u kom terminu, a Nešićeva kaže da i iz Doma zdravlja pozivaju Nišlije da provere da li dolaze u zakazanom terminu kako bi se bolje organizovali.

Dobro smo organizovani, nema čekanja, odnosno nema zastoja, osim obaveznog čekanja od 15 minuta nakon vakcinacije, zbog reakcija koje su moguće u obavezi su da minimum 15 minuta sede u čekaonici pre nego što odu kući - navodi Nešićeva.

Podsetimo, masovna vakcinacija počela je pre dva dana i u Nišu, a tada je 300 građana primilo vakcinu, dok je juče bilo 1.296 vakcinisanih, danas do 13 sati 1.190, a Nešićeva kaže da to pokazuje da je zaista veliki odziv za vakcinaciju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sima

    14:27 // 22. 1. 2021.

    Banđur je upravu,čovek kaže sve što vidi i svaka mu čas. Gradonačelnica Niša koristi sve privelegije,zapošljava svoje ljude u javna preduzeća i ko ga zna šta još mućka pa sada ona i njeni poltroni prvi da prime vakcine.Sramota oni nek ostanu u životu,a drugi nek gledaju.

  • Malecka

    13:05 // 22. 1. 2021.

    Nisam clan partije, politika me u vecoj meri ne zanima, Bandjur je jedini koji me je primio jos u vreme dok je bio vecnik grada i saslusao moj problem, samo lepe reci za njega.

    • Smuk

      15:14 // 22. 1. 2021.

      @Malecka : Ako je rešio tvoj problem - promeniću mišljenje o njemu... ???
      Madaaa... čisto sumnjam !

  • Nevena

    10:44 // 22. 1. 2021.

    Vucicu, samo pogledaj oko sebe, videces da i u svojim redovima imas postene ljude , a ne secikese i nepismene. Da je vise Bandjura bilo bi svima bolje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: