Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:45, 10. 9. 2018.

| Društvo

Bane Jovanović: Zašto je Bulatović išao na Kosovo i ko to plaća?

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
bane jovanović
Branislav Jovanović zahteva odgovore od Bulatovića uz reči "srećne vam rane, junače!"; Foto: E.M.

Da li je dvodnevni obilazak Kosova gradonačelnika Niša Darka Bulatovića državnička ili stranačka funkcija, pita se odbornik u niškoj Skupštini Branislav Jovanović i dodaje da mora da se zna ko je to platio. Jovanović ističe da je gradonačelnik dužan da se objasni javnosti šta se tačno dogodilo na administrativnom prelazu Merdare, kada je sa još dva niška odbornika povređen.

Osvrćući se na muk u vezi sa ovim slučajem, Jovanović ističe da je neophodno da se gradonačelnik obrati "još iz bolesničke postelje", jer ovakvi događaji "štete ugledu grada, dolasku stranih investitora, a i sugrađani su zabrinuti". Jovanović zahteva i objašnjenje od Bulatovića šta je uopšte tražio na Kosovu.

S obzirom na brojne afere, hapšenja i plata pojedinih trenera, od 20.000 evra, nova mrlja na Niš su događaji vezani za našeg gradonačelnika na graničnom prelazu Merdare. Da li je gradonačelnikova poseta Kosovu i Metohiji, u pratnji visoke delegacije, državničkog ili stranačkog karaktera i ko to plaća? - pita Jovanović.

Odbornik koalicije “Niš, moj grad” traži od prvog čoveka Niša i objašnjenja kako je tačno povređen.

Kod običnih građana javlja se dilema da li je to posledica obračuna sa albanskim kriminalnim grupama i teroristima ili su ga možda nažuljale lisice zbog saobraćajnig prekršaja i privođenja zbog bahatog ponašanja, kako pišu pojedini mediji - navodi Jovanović.

Podsetimo, sa bolovima u glavi, vratu i ekstremitetima, kako su rekli u Kliničkom centru Niš, juče je oko 13:30 primljen Bulatović u ovu ustanovu. Njemu je dijagnostifikovana povreda leve ruke, ali je radi predostrožnosti zadržan na posmatranju.

Iz brojnih izvora bliskih vlasti do novinara su stigle informacije da ga je pretukla kosovska policija i da su pored njega napadnuti i niški odbornici Miloš Sekulić i Bojan Marinković Bojzi.

Međutim, Policija Kosova demantovala je ovakve navode, uz obrazloženje da je Bulatović pokušao da kolima obiđe kolonu koja je čekala na Merdaru, nakon čega je priveden i naplaćena mu je kazna od 150 evra.

Bulatović je inače odbio da komentariše, jer je, kako kaže njegov portparol, na Kosovu bio privatno. Ipak, poverenik SNS za Niš Zvezdan Milovanović istakao je da gradonačelnik službeno bio deo delegacije Aleksandra Vučića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aca

    09:28 // 14. 9. 2018.

    Zašto Niški funkcioner ide na Kosovo to nije sporno, Bulatović i treba da ide, ali zašto ide sa Bojzijem i onim Sekulićem kad dobro znamo ko su ta dvojica i kakvi su, e to je pitanje. Gradonačelnik mora da bira pre svega umnije i kulturnije društvo.

  • batica

    19:44 // 12. 9. 2018.

    Nista ni ti nisi bio bolji, ajde begaj tamo!

  • Mara

    15:41 // 11. 9. 2018.

    Jao Bane pa i ti da si otišao tamo i za tebe bi plaćali

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: