Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:56, 1. 2. 2012.

| Društvo

Bane Jovanović opet vređa novinare

Autor:N.T.Izvor:Južne vesti, UNS
branislav-jovanovic-vredja-novinare
Branislav Jovanović, foto TV5

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo od predsednika URS u Nišu da se izvini zbog vređanja novinara i prestane sa tom praksom.

UNS je reagovao zbog Jovanovićeve izjave date u emisiji niške TV5 “Odgovorni”.

- Danas možeš za sto evra da naručiš koji hoćeš članak u novinama - izjavio je Jovanović.

Ovu uvredljivu i omalovažavajuću konstataciju izrekao je kada ga ja autorka emisije Dušica Dejić upitala da li su tačni navodi Večernjih novosti “da stranka G17 plus mesto direktora niškog Kliničkog centra prepušta SPS-u”.

U ovom novinarskom udruženju smatraju da je ovakvo ponašanje visokih državinih i gradskih funkcionera nedopustivo i pozivaju Jovanovića da se izvini.

- UNS poziva Jovanovića da se izvini novinarima i konačno stavi tačku na prozivke i omalovažavanje onih kojima je, sviđalo se to njemu ili ne, prema Zakonu o javnom informisanju i Zakonu o dostupnosti informacijama dužan da polaže račune za svoj rad - poručeno je iz UNS.


Vređanje novinara u Nišu

U oktobru 2010. godine Branislav Jovanović je gostujući u TV emisiji novinare “Južnih vesti” nazvao „bolesnicima“ i „plaćenicima“ zato što su ga pozvali da na veb sajt Direkcije objavi "Zapisnik o izvršenoj kontroli i reviziji materijalno finansijskog poslovanja za 2003, 2004. i 2005. godinu”.

Nakon reagovanja UNS-a i Društva novinara Niša Jovanović se izvinio “Južnim vestima” zbog takve izjave, uz obrazloženje da je “ljudski i grešiti i priznati grešku”.

Početkom februara 2011. godine Jovanović je novinarku Blica, Vesnu Torović, optužio da objavljuje "naručene tekstove".

Oktobra 2011. godine i zamenik direktora JKP "Gradska toplana" Niš, Milan Ogrizović vređao je novinara Južnih vesti, nezadovoljan zbog višednevnog pisanja o problemima sa grejanjem u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Срђан Михајловић

    11:46 // 2. 2. 2012.

    ТО ЈЕ ТАЈ "ЖУТИ" ДЕМОКРАТСКИ КАДАР ИЗ Г-17, УРС ... ИЛИ ВЕЋ ЧЕГА СВЕ НЕ, И ПОКАЗАТЕЉ ЊИХОВОГ СХВАТАЊА ДЕМОКРАТИЈЕ, СЛОБОДЕ ШТАМПЕ, ПРАВА ГРАЂАНА НА ИНФОРМИСАНОСТ И ЈАВНОСТ РАДА ГРАДСКИХ ОРГАНА !

  • Milos Djokic

    11:34 // 2. 2. 2012.

    Najgore od svega je sto se ovde vredja inteligencija i razum obicnog coveka vladavinom bahatih. Bahati Banana vredja koga hoce, bahati Ogrizovic zaposljava koga hoce, bahata Biljana iz pozorista ide gde hoce, bahati Milos magistar Simonovic radi sta god hoce,bahati nepismeni kursadzija iz Leposavica-direktor OS Cele kula CSonja vredja roditelje i otpusta koga hoce...Najgore od svega je sto mislim da je narod jednostavno vise izgubio snage da se bori sa obesnima i bahatima, kojih je na zalost sve vise.

  • Ivan Zivanovic

    18:27 // 1. 2. 2012.

    Ma šta on pametuje,pa političari trguju radnim mestima i funkcijama kako oni hoće kao da im je to neko u nasledje ostavio! Ka da se u nekoj ustanovi,organizaciji ljudi ne mogu organizovati i sami izabrati najsposobnijeg među njima nego će im političari servirati svoje sluge!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: