Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:07, 29. 12. 2021.

| Društvo

"Banka dobročinstva" bez gradske nagrade, Džunić predložio odbornicima da joj uplate svoje paušale

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
 foto: M. T.
Marina Adamović sakuplja priloge i apeluje da pomognu oni koji to mogu; foto: M. T.

Iako je humanitarka Marina Adamović predložila da članovi niške vlasti dobiju nagradu “11. januar” i novac od nje preusmere u “Banku dobročinstva”, ta nominacija nije prihvaćena, ali jeste predlog da priznanje dobije banka koja prikuplja novac za lečenje. Ipak, nagradu nije dobila jer Komisija nije razumela kome će otići novac, a predsednik Komisije Boban Džunić najavio je da će donirati "Banci" svoju paušalnu naknadu za rad u Skupštini, kao i da to predlaže i niškim odbornicima.

Marina Adamović kaže da je nakon što nije prošla njena prvobitna nominacija, odllučila da kandiduje "Banku" i obezbedi još para za lečenje dece. Navodi i da je jasno navela gde će ili novac, ali da će svakako prihvatiti svaku donaciju.

Kako je obrazložio Džunić, zbog toga što komisija nije razumela da li će novac otići “Banci dobročinstva” ili fondaciji "Budi human", nagrada nije dodeljena ovom predlogu.

Kao predsednik Skupštine Grada iniciraću na narednoj sednici da se svi odbornici dobrovoljno odreknu paušala sa te sednice. Osim tih paušala odrećiću se i paušala predsednika Skupštine on iznosi 32.000 dinara i paušala sa sednica u januaru, nekih 40, 50 hiljada ću lično uplatiti – kazao je Džunić.

Podsetimo, iako je Adamovićeva rekla da će predložiti je gradonačelnicu Draganu Sotirovski, predsednika Skupštine Bobana Džunića, kao i poslanicu Jelenu Žarić Kovačević i odbornika Zvezdana Milovanovića za najveće priznanje Grada Niša i da je njihov jedini uspeh je što su po pozicijama napredovali u Srpskoj naprednoj stranci, njihova imena nisu se našla na konačnom spisku istaknutih pojedinaca.

aaaaafffffff O nagradi odlučivala komisija; Foto: JVO ovogodišnjim laureatima pored Džunića odlučivali su predstavnici Univerziteta u Nišu, Eparhije niške, vojske, Skupštine Grada i gradonačelnica. Ukupan fond za nagradu “11. januar” koji će dobitnici podeliti je 500.000 dinara, a uz to laureati dobijaju diplomu i statuetu “Oslobodiocima Niša”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Laki

    09:15 // 30. 12. 2021.

    Članovi komisije, bruka i sramota za te ljude""Neljude",a skupština je tek pitanje koja skupština, bruka za predstavnike nazovi "Grada".

  • Money money politikanti

    06:51 // 30. 12. 2021.

    politiKANTE u sve diraj, samo ne u pare! I da - nemaju oni saosećanja niti prema bolesnima niti prema siromašnima.

  • Pera

    22:53 // 29. 12. 2021.

    Odbornici su paraziti. A paraziti isisavaju tuđe a ne daju svoje. Prema tome, nema ništa od toga!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: