Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:56, 23. 2. 2018.

Bašta “Lo Co” kafića - nelegalno postavljena ili nelegalno uklonjena?

kej Loco Vlasnik kaže da se bašta nelegalno uklanja, inspekcija da je nelegalno postavljena; foto: JV/J. A.

Dok advokat vlasnika kafića “Lo Co” koji se nalazi na niškom keju tvrdi da je građevinska inspekcija mimo svih zakona uklonila baštu u blizini Nišave i najavljuje tužbe, sekretar za inspekcijske poslove Srđan Laketić kaže da objekat nije ni smeo tu da bude postavljen, ali da nije ranije uklonjen zbog “prebacivanja lopte” između nadležnih institucija.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Grdoje Mašanović

    16:10 // 23. 2. 2018.

    Kako može da bude legalan objekat na gradskom šetalištu , nišavskom keju . Svaka čast za ovo uklanjanje .

  • Mula Jusuf

    16:16 // 23. 2. 2018.

    Advokat ocigledno ne ume da radi svoj posa .

    • Muhamed Ali

      10:52 // 24. 2. 2018.

      Advokat deluje u okviru propisanih mogućnosti, ali džaba kad je vlast u kršenju propisa bahata i može joj se da ignoriše propisani postupak. Možda objekat i nije za ozakonjenje, to treba utvrditi zakonito. Ali što bi se držali zakona ko pijan plota kad imamo o-ruk demokratiju! Samo bahato, pa je napredno!

  • Mika Petrovic

    16:39 // 23. 2. 2018.

    A sta je sa onim svinjcem koji je napravljen pored nisave ispod groblja u Donjoj Vrezini,zasto se to ne rusi,uz samu reku je?

    • Puniša

      23:53 // 23. 2. 2018.

      To je čovek na svom imanju napravio , i nije napravio svinjac a i da jeste šta je čudno da u selu napravi svinjac , bitno je da u gradu svinjca nema

    • Радован ЧЕТВРТИ

      12:34 // 24. 2. 2018.

      Ако Бог да, то ће Нишава сама да „уреди" . Него се плашим, да и после тога, буџет не буде тањи због надокнаде штете власницима.

  • Мирно спавај нано, све је успавано, признање и ником ништа

    17:30 // 23. 2. 2018.

    То "пребацивање лопте" се вероватно зове злоупотреба службеног положаја тј. кривично дело свих надлежних у свим надлежним инспекција? На једном од најпрометнијих места у центру Ниша, да годинама нико ништа не предузима, а ради се о објекту без дозволе?! А, плате се редовно примају! Ма, како је могуће да се уопште нешто против законито постави у самом центру, преко пукта Градске куће и ником ништа?

  • Dragan,Niš

    18:28 // 23. 2. 2018.

    Nije savamala,već nišava mala.Da se kladimo da će tu na proleće da bude ponovo bašta i to "legalna"?!! Samo još da sačekamo da vidimo budućeg gazdu!!

    • Nidza prorok

      19:34 // 13. 5. 2018.

      Tako je prijatelju. To se raščišćava za nekog pulena

  • Ivan Milovanovic

    18:47 // 23. 2. 2018.

    Ma na sta lici da okupiraju pesacku setacku stazu, ko to misli da ima pravo da izdaje u zakup prostor i setaliste svih gradjana?! Prostor za setace mora da postoji i tacka.

  • Natali

    19:01 // 23. 2. 2018.

    Bravo za inicijativu! Taj bar ninašta nije ličio i zaklanjao je divan pogled na reku. Neće više biti "džovanske muzike".Još i one neugledne trafike kod mosta da se maknu i da se očisti prostor oko mosta. Više zelenila i cveća!

  • Zivojin

    20:09 // 23. 2. 2018.

    Ruglo grada,blizu tvrdjave i na sred pesackog dela keja postavljena basta kafica, ni kafic ne treba da bude onde gde jeste...to treba da se preuredi i bude nesto znacajnije za posetioce grada Nisa... Ceo svet sam obisao,ali ovakvo ruglo nisam video ni u Austriji,Belgiji,Nemackoj,Ceskoj,Grckoj,Barseloni....da ne nabrajam dalje,ali pod hitno mora da se to resi.

    • Bio si ti

      14:14 // 24. 2. 2018.

      Moega. U dizeldorfu kafic do kafica u sred rajne. Bio sam jaaaa hah

    • cvetanovic milan

      08:42 // 25. 2. 2018.

      Jao, globtroteru,obisao si ti ceo svet virtuelno,u ljubljani cafe-i i baste do same ljubljanice na setalistu,ali se zna sta i kako sme da se postavi i radi,nemojte da lupas kako sve znas,odi u Rimini da vidis kakav je haos,pozdrav iz Ljubljane za moj lepi grad NIS

  • zakon

    20:12 // 23. 2. 2018.

    Aleksandar Ilić koji tvrdi da se sve radi mimo zakona, jer je za te objekte, kako kaže, još u toku postupak ozakonjenja...kakvi objekti covece, kako bre da uradis ozakonjenje na sklepanoj metalnoj konstrukciji. Treba da budete srecni sto je ovo banana drzava pa sad nece da vas zveknu kaznom da platite sve godine unazad sto se uzurpirali javnu povrsinu bez dozvole.

    • Na snazi

      23:49 // 23. 2. 2018.

      Alal vera na komentaru , da su pametni to treba i da urade .

  • Dipl. ing. arh.

    23:17 // 23. 2. 2018.

    To sto basta do sada nije srusena ne znaci da treba vecno tu i da ostane.
    Zakon o ozakonjenju objekata jasno kaze da je za ozakonjenje neophodna saglasnost vlasnika/korisnika zemljista na kojem se predmetni objekat nalazi. To sto je gradski sekretarijat doneo resenje o uklanjanju nesumnjivo govori da nikakve saglasnosti za ozakonjenje nema. Takodje, objekat ovog tipa se ne sme ozakoniti.

    • Dipl.ing.arh? - teško

      19:58 // 26. 2. 2018.

      A zašto ne čitaš sve članove zakona već samo ono što ti odgovara.
      Isti zakon kaže da ukoliko se vlasnik, suvlasnik, korisnik...u vreme izgradnje NIJE BUNIO, smatra se da je SAGLASAN!

  • Će bude

    23:38 // 23. 2. 2018.

    Krv do kolena. Ovi iz sns rešili da se poubijaju. Dosadilo im palenje kola. Nije interesantno.

  • Jasar

    01:30 // 24. 2. 2018.

    Sta je sledece gornji deo?!

  • Stiv

    01:45 // 24. 2. 2018.

    Treba skloniti loco bar i postaviti jedno 7, 8 splavova nalik na porto belo, gde bi kao u Bgu na jednom bila rok muzika, na jednom elektronska, na jednom narodnjaci...

  • sozontije

    04:24 // 24. 2. 2018.

    Nelegalno postavljeno i treba ga ukloniti.To i vrapci znaju.

  • Corrado Cattani

    08:32 // 24. 2. 2018.

    Ruglo neukusa, šunda i turbofolka koji odzvanja do ranih jutarnjih casova.
    Nama iz Kola Srpskih sestara prozori vibriraju, tanjiri poskakuju, malter sa zidova puca...vec smo mentalno oboleli od nekadasnje Teodore, a od sadasnjeg Lo-ca, korisnik prostora isti, naravno i tako 18 dugih godina.
    Hitno izvrsiti prenamenu prostora u korist razvoja turizma grada Nisa.

  • Gradjanin Srbije

    10:06 // 24. 2. 2018.

    Svaka čast nadleznoj sluzbi sto radi svoj posao po zakonu i sto je uklonila RUGLO na keju. Ono je bila sramota za grad. A vlasnik objekta bolje neka trazi normalno obezbedjenje u drugom lokalu "CUBO", nego sto se trudi da uzurpira pola grada nezakonito i da pravi vasariste.

  • Miljana

    10:30 // 24. 2. 2018.

    Ta bašta je bila najlepše mesto u gradu Nišu. Moje omilljeno mesto za dnevne kafe. Niš za mene više neće biti isti.

    • Natali

      13:30 // 24. 2. 2018.

      Interijer užas...uflekana sedišta i prljavi stolovi....konobare juriš...muzika uveče za "silikonsko i preparirano društvo " . Ja sam za rad i red u zemlji!

  • Naissus

    11:18 // 24. 2. 2018.

    Sad lepo napravite akva park i zavrsite posao. Mada, znajuci vas, tu ce opet biti postavljena nekakva basta, mozda bas tog istog lokala kada "lopta opet predje na drugi deo terena"

  • vlada

    12:32 // 24. 2. 2018.

    Hvala bogu!!!!

  • Sima

    19:10 // 24. 2. 2018.

    Hvala bogu! To je takva jedna seljana bila prepuna napaljenih balavaca i jos goreg obezbedjenja. Samo jos da se nesto uradi da se kazne ovi sto uriniraju leti na keju svuda, ne moze da se prodje parkom to je jedan urin distrikt bukvalno..

    • Naca

      13:48 // 25. 2. 2018.

      Živa istina! I jednu i drugu fiziološku potrebu obavljaju na keju i po klupama uz kej. Bazdi kada se čovek šeta leti. Gospodo iz Kom.policije provodite malo više vremena oko keja i videćete svašta! Parkirani džipovi po travnjacima na keju. Uništen travnjak u Špajinoj na keju zbog džipova koji se parkiraju uz kafić.Seljana!

  • Djordje Petrovic

    16:12 // 25. 2. 2018.

    Godinama sam posmatrao drugare i kolege po skolama i fakultetu kako prepisuju i pitao se sta ce da bude kad treba da dobiju i rade neki posao. Eto odgovora - zaposle se po partijskoj ili rodbinskoj liniji, pa i dalje ne zele da znaju i rade. Pa im treba cetiri godine da odluce cija je nadleznost. Sve to tako ide, ali naravno posledica je opsti haos u celoj zemlji.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: