Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:13, 18. 8. 2015.

| Društvo

Bašta u centru Niša postavljena na mozaiku

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
mozaik
Mozaik delimično prekriven i oštećen; foto: JV

Jedan od kafića u pešačkoj zoni u Nišu delom svoje bašte prekrio je deo mozaika koji je pre nekoliko godina tu postavljen. U Opštini Medijana kažu da vlasnik ima dozvolu za baštu, ali da će inspektori “proveriti stanje na terenu”.

Ograda bašte na ivici mozaika, nekolio suncobrana preko njega - slika je koju su čitaoci “Južnih vesti” uslikali u centralnoj gradskoj ulici.

U Opštini Medijana, koja izdaje dozvole ugostiteljima, kažu da vlasnik lokala koji je svoju baštu delimično postavio na mozaiku ima neophodnu dozvolu.

Urbanističku dozvolu za postavljanje bašte taj kafić-picerija ima. Inspektor će izaći na teren da proveri trenutno stanje, da vlasnik slučajno nije pomerio baštu van propisanih granica, pa ćemo videti onda - kažu u Medijani.

Inače, Plan razmeštanja letnjih bašti usvojen je prošlog leta, a iako je zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković najavljivao da će to da uvede red u postavljanje bašti, zamenik načelnika Uprave za planiranje Miroljub Stanković je naglasio da će Plan samo legalizovati postojeće stanje.

mozaik OVako je mozaik izgledao 2011. godine; foto: JV arhivaKafić čija je bašta delimično prekrila mozaik na ovom mestu u Obrenovićevoj se nalazi od prošlog leta.

Podsetimo, dva mozaika inspirisana motivima iz Arheološkog nalazišta “Medijana”, ispred Kalče su postavljena 2011. godine u sklopu međunarodne Letnje umetničke radionice „Ulica mozaika - put Nais".

Ova umetnička dela su širine dva i po i dužine tri metra, urađeni su od prirodnog kamena tesera, a autor projekta je profesor Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu Siniša Živić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • marko

    14:12 // 19. 8. 2015.

    Bitno je da se jede pica..

  • Jecka

    19:51 // 18. 8. 2015.

    Od ovih basti ne moze normalno da se prodje Pobedinom. Sudaramo se i chepamo kao na vasaru. U Tvrdjavi isto vasar pa jos i vozila i septicka jama. Strasno. Nije nam Beograd kriv sami smo krivi!!!

  • shaft

    18:07 // 18. 8. 2015.

    Ma,najbolje da ga iskopa,sto da mu smeta.Sad ce inspektori da vide i da popiju nesto,da se okrepe i svi srecni i zadovoljni!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: