Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:28, 5. 4. 2021.

| Društvo

Bašte kafića otvorene, Nišlije sačekale da prođu oblaci kako bi sele na piće

Autor:N. MitićIzvor:Južne vesti
kafic basta mere foto vanja keser
Sunce izmamilo Nišlije napolje, a ugostitelji ih konačno uslužili; foto: Vanja Keser;

Nakon što je Krizni štab popustio mere za sprečavanje širenja koronavirusa i dozvolio im da delimično rade, prve goste u baštama primili su i niški ugostitelji. Tmuran početak dana u Nišu jutros je ostavio stolice kafića prazne, ali su nešto posle podneva, sa prvima zracima sunca, iz kuća izašli i građani - da prošetaju glavnom ulicom i da popiju piće u baštama.

Republički krizni štab je krajem prošle nedelje najavio da će motriti na broj novozaraženih tokom prethodnog vikenda i, ukoliko one za to vreme ne budu “skakale”, ugostiteljima dozvoliti da rade na otvorenom, pre svega u baštama i uz poštovanje postojećih, ali i dodatnih epidemioloških mera. kafic basta mere foto vanja keser Mere i dalje na snazi; foto: Vanja Keser;

U subotu je bilo 4.113 novih slučajeva, a u nedelju 3.304, te su mere od jutros popuštene.

Oni koji budu odlučili da sede u baštama moraće da se pridržavaju i određenih mera po kojima, kako kažu iz Vlade Srbije, za istim stolom sme da sedi najviše petoro ljudi, a razmak između stolova mora da bude minimum dva metra.

Pored toga svi objekti i ustanove, kojima je rad dozvoljen, mogu da budu otvoreni od 6 ujutru do 22 sata uveče, objavili su iz Vlade, dok će tržni centri, kao i kafići i restorani koji nemaju baštu i dalje biti zatvoreni.

Kafići i restorani i dalje mogu vršiti šaltersku prodaju hrane i pića (bez obzira na to da li imaju ili nemaju baštu) dok je dostava ostaje dozvoljena 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji - saopšteno je.

kafic basta mere foto vanja keser I bašte u Obrenovićevoj proradile; foto: Vanja Keser;Svi objekti moraju da obezbede poštovanje mere od minimum 9 kvadratnih metara po osobi ili posetiocu, pri čemu iz Vlade navode da su izuzetak fitnes klubovi, spa centri, teretane i slično, gde mora biti obezbeđeno 16 kvadratnih metara po osobi. U ukupan broj prisutnih, dodaju, ubrajaju se i zaposleni.

Apoteke, benzinske pumpe, laboratorije, ordinacije veterinarske ambulante i slično mogu raditi non-stop svakog dana, kao i do sada - navode iz Vlade.

Poštovanje svih tih mera, kako najavljuju iz Vlade, od danas će biti pod pojačanim inspekcijskim nadzorom u celoj Srbiji.

Kako je u glavnoj ulici u Nišu i u Kazandžijskom sokačetu protekao prvi dan sa popuštenim merama, možete da pogledate u galeriji foto-reportera Južnih vesti Vanje Kesera.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    17:01 // 6. 4. 2021.

    Baste otvorene, Wc-i zatvoreni ? Uz drvo, nema tu sram, kad te stisne !

  • Mika

    00:34 // 6. 4. 2021.

    Mi zaista DEFINITIVNO nismo normalan narod ako nam je bitnije BLEJANJE po kaficima i kafanama- od ZIVOTA.
    Sasvim jednostavan savet lekarima- pustiti da pocrcaju svi ti koji su hvatali zjale po kaficima i odbijali su da se vakcinisu.

    • Smuk

      11:56 // 6. 4. 2021.

      @Mika : Slažem se ali bi tek tada lekari i medicinsko osoblje bili razapeti ili bi trpeli maltretiranje od strane vlasti koja "brine" o njima ! Pa bi bilo - "oni su plaćeni za njihov posao" , gde je "Hipokratova zakletva" , "gde je humanost i briga o svom nebeskom narodu" i još mnogo, mnogo negativnih ...

  • B.Petrović, zaplanjski analitičar

    23:17 // 5. 4. 2021.

    RAZUMEM.
    Istinu često mnogi od vas ne želite da čujete.
    Jer boli.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: